E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Weird JB+ Behavior



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-04-2009, 01:27 AM   #1
freshwhite335
Colonel
 
freshwhite335's Avatar
 
Drives: 2011 135i DCT
Join Date: Aug 2008
Location: 904 FL

Posts: 2,838
iTrader: (6)

Garage List
2011 BMW 135i  [0.00]
Weird JB+ Behavior

My car has been long cranking for a little while now, but i still havent gotten a limp mode. i just put my JB+ back in after 8000 miles of driving without it. and now i get long cranks every time i start the car and the cranks are lloooonnggg, not just a little longer than normal than before.

is my JB+ faulty or does my car really just hate that JB+?
__________________
2012 991 C2S
Still have BMW's in the family:
2003 E39 M5, 2009 F01 750i, 2010 E92 335i
freshwhite335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-04-2009, 01:51 AM   #2
Donald-335i
Banned
 
Drives: The Hoes Crazy!
Join Date: Nov 2008
Location: Central NJ

Posts: 3,593
iTrader: (13)

sounds like a HPFP...
Donald-335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-04-2009, 11:47 AM   #3
Boost Gomez
Colonel
 
Boost Gomez's Avatar
 
Drives: C63 AMG
Join Date: Jul 2007
Location: Miami

Posts: 2,367
iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW 335i  [0.00]
It's probably your HPFP going, and the JB+ is only aggravating the problem further. Take it in to your dealer.
__________________
Boost Gomez is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      07-04-2009, 09:47 PM   #4
Dan335i
Lieutenant Colonel
 
Dan335i's Avatar
 
Drives: 07 335i coupe 6MT,w/sp. pack.
Join Date: Oct 2007
Location: orange county NY

Posts: 1,788
iTrader: (2)

I agree with the others about the fuel pump.Classic symptoms of it on its way out.I doubt if the JB has anything to do with it.Take it out and see what happens.I,m sure it will still have long cranks.Then take it in to the dealer. Good luck.
Dan335i is offline  
0
Reply With Quote
      07-04-2009, 11:17 PM   #5
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth

Posts: 14,284
iTrader: (86)

Quote:
Originally Posted by Dan335i View Post
I agree with the others about the fuel pump.Classic symptoms of it on its way out.I doubt if the JB has anything to do with it.Take it out and see what happens.I,m sure it will still have long cranks.Then take it in to the dealer. Good luck.
+1

Mike
Mike@N54Tuning.com is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-05-2009, 12:05 AM   #6
canrhea
Lieutenant
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2009
Location: GA

Posts: 556
iTrader: (0)

try taking it out and see if it still does it
canrhea is offline  
0
Reply With Quote
      07-05-2009, 05:40 AM   #7
snsn
New Member
 
Drives: 2008 335i Sedan
Join Date: Feb 2008
Location: NJ

Posts: 21
iTrader: (1)

A few weeks ago I got a service engine soon light, but have a 1/2 engine light, when it started first a few times.
After a few days it was only the service engine soon light.
I took off the JB+, which had been in for several months at 3/4 setting.
( I have original software)
Had a BT scan, showing a, misfire in cyl 3, 02 sensor issue and something with the HPFP.
Although, NO HIDDEN CODES for a tune.
Took it into the dealer and he told me I will need a HPFP, after doing their inspection.
They later called me and told me my car was done, but they did not replace the HPFP, as they found it was only a sticking O2 sensor, causing the reads.
Go figure!
The pump will finally go at sometime, probably when I'm on the road, away somewhere!!!
Put back the JB+ an 1/2.
Finally, now when I start the car, cold, I do see it takes a couple more cranks to fire up.
snsn is offline  
0
Reply With Quote
      07-05-2009, 03:24 PM   #8
canrhea
Lieutenant
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2009
Location: GA

Posts: 556
iTrader: (0)

had a friend put on a JB+ on his car and got a misfire only 2 days after, never had that happen stock
canrhea is offline  
0
Reply With Quote
      07-05-2009, 11:17 PM   #9
skate_E92
Lieutenant
 
skate_E92's Avatar
 
Drives: 09' e92 335i
Join Date: May 2009
Location: SoCal

Posts: 550
iTrader: (1)

i got a misfire running my gas to low 100% stock
__________________
TX. 2 CA.
skate_E92 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-05-2009, 11:23 PM   #10
freshwhite335
Colonel
 
freshwhite335's Avatar
 
Drives: 2011 135i DCT
Join Date: Aug 2008
Location: 904 FL

Posts: 2,838
iTrader: (6)

Garage List
2011 BMW 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Boost Gomez View Post
It's probably your HPFP going, and the JB+ is only aggravating the problem further. Take it in to your dealer.
it was just at the dealer but they said that even though they could see it was long cranking they couldnt do anything until a code was thrown.
__________________
2012 991 C2S
Still have BMW's in the family:
2003 E39 M5, 2009 F01 750i, 2010 E92 335i
freshwhite335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-06-2009, 04:47 AM   #11
chillychan
Second Lieutenant
 
Drives: 08 e92 335xi
Join Date: Jul 2009
Location: Jersey City

Posts: 240
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by snsn View Post
A few weeks ago I got a service engine soon light, but have a 1/2 engine light, when it started first a few times.
After a few days it was only the service engine soon light.
I took off the JB+, which had been in for several months at 3/4 setting.
( I have original software)
Had a BT scan, showing a, misfire in cyl 3, 02 sensor issue and something with the HPFP.
Although, NO HIDDEN CODES for a tune.
Took it into the dealer and he told me I will need a HPFP, after doing their inspection.
They later called me and told me my car was done, but they did not replace the HPFP, as they found it was only a sticking O2 sensor, causing the reads.
Go figure!
The pump will finally go at sometime, probably when I'm on the road, away somewhere!!!
Put back the JB+ an 1/2.
Finally, now when I start the car, cold, I do see it takes a couple more cranks to fire up.
Where did you get the BT Scan done? I was also was curious how many miles do you have on your engine?

Thanks.
chillychan is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      07-06-2009, 09:35 AM   #12
snsn
New Member
 
Drives: 2008 335i Sedan
Join Date: Feb 2008
Location: NJ

Posts: 21
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by chillychan View Post
Where did you get the BT Scan done? I was also was curious how many miles do you have on your engine?

Thanks.
Alex did it. - SupremePower
It was put on with 15,000 miles...
I had been runing the JB1 prior to this.
snsn is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:34 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST