E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > HPFP Replaced, Intake making weird noise



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-10-2009, 02:35 PM   #1
Bushi_Bia
Enlisted Member
 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2007
Location: .

Posts: 39
iTrader: (0)

HPFP Replaced, Intake making weird noise

Just got my fuel pump replaced, car starts fine, but now when I "get on it" , the intakes make a loud, rough sort of noise like air is running through the wrong spot. I have the vishnu dual cone intakes, and before this they never made that noise, sounded perfectly fine. But now they make a very loud, (not good loud) sound when sucking in, and also the blow off is louder than normal, but doesnt sound like a normal blow off... I tightened one of the clamps that came loose, but it didn't seem to help.. anyone know what this could be?

-edit- Its not a hissing noise, I'll take a video of it as soon as the weather lets up... really dont want to have to bring the car back to the dealer so if its something I can fix, it would be alot easier. Anyone know what they mess with to get to the fuel pump?
Bushi_Bia is offline  
0
Reply With Quote
      07-10-2009, 02:41 PM   #2
Bushi_Bia
Enlisted Member
 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2007
Location: .

Posts: 39
iTrader: (0)

Thanks, I checked them to see if they would come off, but they didn't. I'll definitely go back when the rain stops and check them again.
Bushi_Bia is offline  
0
Reply With Quote
      07-10-2009, 02:49 PM   #3
nukezero
Major
 
Drives: '09 335I Cpe
Join Date: Sep 2008
Location: Sunny Socal

Posts: 1,191
iTrader: (4)

whats a FDV
__________________
2009 335i 6MT - M-Sport - All stock
nukezero is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-10-2009, 02:52 PM   #4
Bushi_Bia
Enlisted Member
 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2007
Location: .

Posts: 39
iTrader: (0)

It's not really a chirp.. just like a blow off like theres nothing connected to the intake.. I dont know really how to explain it but Ill check and get back to you. Thanks for the help
Bushi_Bia is offline  
0
Reply With Quote
      07-10-2009, 02:56 PM   #5
Bushi_Bia
Enlisted Member
 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2007
Location: .

Posts: 39
iTrader: (0)

Oh, and just to be sure. Lets say I drive around like this for awhile, and it doesnt affect performance and no lights come on, you think that could cause a problem?
Bushi_Bia is offline  
0
Reply With Quote
      07-10-2009, 04:23 PM   #6
Bushi_Bia
Enlisted Member
 
Drives: 335i
Join Date: Dec 2007
Location: .

Posts: 39
iTrader: (0)

Hey fixed the problem. It was one of the "blow off valves" Number 1 in the n54 diagram sticky thread. I was messing with the dv in the front and back and those were on good... then I just happened to stumble on that valve and it was higher than the other one.. so I pushed it and it was just sliding in and out. Took it out , opened the lock, put it in then locked it. Seems like they put it in while the lock was in the lock position. Anyway, Problem fixed, thanks alot.
Bushi_Bia is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST