E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > My break lights are now key on?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-27-2009, 01:26 PM   #1
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
My break lights are now key on?

Sorry, I'm not sure if this is the appropriate forum and forgive my misspelling in the topic. I searched but could not locate a similar discussion.

I was driving last night and noticed my brake lights were on when I wasn't braking. I did some checking and whenever the keyfob is inserted the brake lights come on. Any thoughts or suggestions for things to check?

Thanks.

Last edited by SD135i; 08-27-2009 at 03:24 PM.
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 01:34 PM   #2
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Btw, there is one other symptom that I think is an indicator. Previously I could insert the keyfob and I could hit the start button without pressing the brake and the car would not start. Now if I hit the button at all the car starts immediately.

Is there sensor that measures pedal position but doesn't activate the actual brakes?

Last edited by SD135i; 08-27-2009 at 03:25 PM.
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 01:57 PM   #3
jpsum
Major
 
jpsum's Avatar
 
Drives: 2010 TSX
Join Date: Dec 2008
Location: New Haven area

Posts: 1,089
iTrader: (4)

bring it in. Sounds like there's something wrong with your brake sensors.
jpsum is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 02:02 PM   #4
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by jpsum View Post
bring it in. Sounds like there's something wrong with your brake sensors.
Bah, I hate the dealer and it is a super bitch to remove everything... Any idea where the brake sensor is located? Maybe I did something when I was working around the firewall.

Last edited by SD135i; 08-27-2009 at 03:25 PM.
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 02:58 PM   #5
kptaylor
First Lieutenant
 
kptaylor's Avatar
 
Drives: '07 335i Coupe
Join Date: Mar 2007
Location: PHX, AZ

Posts: 323
iTrader: (0)

brake, brake, brake...
kptaylor is offline  
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 03:16 PM   #6
HighVoltage
.
 
HighVoltage's Avatar
 
Drives: 07 E90 335i
Join Date: Aug 2008
Location: .

Posts: 867
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by SD135i View Post
Maybe I did something when I was working around the firewall.
The plot thickens...
__________________
Not only will it kill you it will hurt the whole time while you're dying.

http://www.stevesnovasite.com/
http://www.jalopyjournal.com/forum/
http://www.garagejournal.com/
HighVoltage is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 03:22 PM   #7
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by HighVoltage View Post
The plot thickens...
Haha yes, brake and yes the plot thickens. Jesus you would think I could spell...
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 03:23 PM   #8
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
My misspelling is appropriate though I fuggin "break" everything, including my "brake" lights
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 03:29 PM   #9
HighVoltage
.
 
HighVoltage's Avatar
 
Drives: 07 E90 335i
Join Date: Aug 2008
Location: .

Posts: 867
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by SD135i View Post
Haha yes, brake and yes the plot thickens. Jesus you would think I could spell...
Are you going to make us guess what you were doing around the firewall or you going to tell us to avoid the wild goose chase?
__________________
Not only will it kill you it will hurt the whole time while you're dying.

http://www.stevesnovasite.com/
http://www.jalopyjournal.com/forum/
http://www.garagejournal.com/
HighVoltage is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 03:42 PM   #10
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by HighVoltage View Post
Are you going to make us guess what you were doing around the firewall or you going to tell us to avoid the wild goose chase?
Sorry, I installed a gauge and ran wiring through the firewall under the steering column. Nothing major but I may have disconnected something unintentionally.
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 03:46 PM   #11
jpsum
Major
 
jpsum's Avatar
 
Drives: 2010 TSX
Join Date: Dec 2008
Location: New Haven area

Posts: 1,089
iTrader: (4)

I would double check the electrical connections around the brake pedal.
jpsum is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-27-2009, 03:47 PM   #12
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by jpsum View Post
I would double check the electrical connections around the brake pedal.
Will do. Thanks guys. I appreciate the thoughts/ideas.
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
      08-28-2009, 03:43 PM   #13
SD135i
aka Trevorsd
 
SD135i's Avatar
 
Drives: 2009 135i AT
Join Date: Jun 2009
Location: Las Vegas, NV

Posts: 244
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Quick update: I found the problem. I had bumped the sensor and it came loose. I pushed it back in and it clicked into place. All fixed.

Thx guys.
SD135i is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:18 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST