E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > JB3 installed, strange things happened after a hard pull, need help.



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-25-2010, 01:09 AM   #1
mkiv
2JZ
Canada
17

 
Drives: E92 335i AW/CR
Join Date: Nov 2008
Location: 温哥华Vancouver


Posts: 816
iTrader: (6)

JB3 installed, strange things happened after a hard pull, need help.

So today i turned off the DTC(holding it till the circle shows on borad), and i did 2 or 3 hard pulls with some drifting too, then i slow down, but the car feels like it gonna die(sorry for lack of words), or the car is very very shaking while slow driving, so i pulled over and shut off the car, restart the car then everything is fine. theres no codes or limp mode at all.
im running JB3 map3, nyo other mods, 07 e92 335i.
anyone know whats going on??
ill try use my BT tmr to see if theres any hidden codes.
thanks a lot!

************************************************** ***********************************************
EDITTTTTTTTT: did a BT scan today, found few codes after a short test.

Current Fault Codes
29DC:
29DC Cylinder injection switch-off
Error will cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have not been completed
Short circuit or signal interruption

Current Shadow Fault Codes
29DC:
29DC Cylinder injection switch-off
Error will cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have not been completed
Short circuit or signal interruption

A10A:
EWS4 timing challenge/response error
Error will not cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have been completed
Signal or value below threshold

A0B0:
ECU input brake lights
Error will not cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have been completed
Short circuit or signal interruption


So after all i did clear all the codes and see if they come back again.
my car is 2007 with 30,000kms/18600miles
Any inputs guys?? thanks a lot for the help! )

Last edited by mkiv; 03-25-2010 at 06:52 PM.
Appreciate 0
      03-25-2010, 01:37 AM   #2
v4voodoo
Private
0

 
Drives: Blue 07 335i Coupe
Join Date: Mar 2010
Location: WA


Posts: 94
iTrader: (0)

Exact same thing happened to me today *without* a tune after a couple of laps on a small track. From how it felt it's either a misfire or a cylinder got shut off.
I'm going to the dealer next week and for now am trying to borrow a BT tool to read the codes. I'd be very interested in what you find when you read your codes.
Appreciate 0
      03-25-2010, 02:58 AM   #3
CBR335
Private First Class
2

 
CBR335's Avatar
 
Drives: 2009 E92 335
Join Date: Jul 2009
Location: San Diego, CA


Posts: 178
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mkiv View Post
So today i turned off the DTC(holding it till the circle shows on borad), and i did 2 or 3 hard pulls with some drifting too, then i slow down, but the car feels like it gonna die(sorry for lack of words), or the car is very very shaking while slow driving, so i pulled over and shut off the car, restart the car then everything is fine. theres no codes or limp mode at all.
im running JB3 map3, no other mods, 07 e92 335i.
anyone know whats going on??
ill try use my BT tmr to see if theres any hidden codes.
thanks a lot!
Fuel pump perhaps.
__________________
JB4 FTW
Appreciate 0
      03-25-2010, 03:23 AM   #4
alpinedevil335
Lieutenant
United_States
7

 
alpinedevil335's Avatar
 
Drives: Alpine White 335i
Join Date: Apr 2009
Location: So Cal (562)


Posts: 433
iTrader: (0)

BT tool!!!
__________________
09' 335i Sedan
JB3 2.0 Beta, Burger DCI's,Catless DP's, Air Scoops.
12.583 @112.69(JB31.3)
396whp/389torque(JB31.3)
Appreciate 0
      03-25-2010, 03:57 AM   #5
enrita
Major General
Sweden
91

 
enrita's Avatar
 
Drives: 335i - Big turbos
Join Date: Sep 2008
Location: Italian in Sweden


Posts: 7,324
iTrader: (0)

sounds like fuel pump. Have you ever changed the plugs? How many miles do you have?
__________________
07 335i AT - TD St.2 Turbos - COBB (Custom Cobb mapping by http://www.protuningfreaks.com/) - JB4G5 ISO - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - E85 Walbro - Injen Intake - Helix IC - Snow Stg. 3 - Stett CP - AR DPs - midpipes 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - Level 10 AT upgrade - Alpina AT Flash
Appreciate 0
      03-25-2010, 06:22 AM   #6
bulldog x6
Major General
65

 
Drives: x6 panzer
Join Date: Oct 2008
Location: probably work


Posts: 5,022
iTrader: (28)

any of those symptoms would have popped the limp mode or SES lights
Appreciate 0
      03-25-2010, 07:13 AM   #7
5soko
Brigadier General
Montenegro
73

 
5soko's Avatar
 
Drives: M5
Join Date: Aug 2007
Location: Brooklyn, NY


Posts: 4,217
iTrader: (4)

A Limp, SES or 'check engine light' is not needed for a fuel pump issue, misfires, bad plugs, injectors, etc.

My friends fuel pump was dying for multiple months and after hard pulls had a shaky engine coming back to idle, might be the same case here, or a number of things.
Appreciate 0
      03-25-2010, 07:57 AM   #8
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor
Canada
462


 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth


Posts: 14,904
iTrader: (88)

Get a BT Scan. Without codes its a guessing game but a fuel pump issue is the most likely culprit.

Mike
__________________
LOWEST PRICE GURANTEE ON ALL PRODUCTS - www.n54tuning.com - Email; Mike@n54tuning.com
NEW PERFORMANCE LINE N54 DOWNPIPES & M3/M4 & F30 ER DOWNPIPES NOW IN STOCK - ER N54 CHARPE PIPE SPECIALS - NEW JB4 G5 ISO for N54 and F30 N55 ON SALE - NEW S55 M3/M4 JB4 NOW SHIPPING
Appreciate 0
      03-25-2010, 09:18 AM   #9
Sal Collaziano
Lieutenant
United_States
14

 
Drives: BMW 335i
Join Date: Jul 2008
Location: Florida


Posts: 401
iTrader: (0)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Send a message via ICQ to Sal Collaziano Send a message via AIM to Sal Collaziano Send a message via MSN to Sal Collaziano Send a message via Yahoo to Sal Collaziano Send a message via Skype™ to Sal Collaziano
I had the same issue and it turned out to be a coil...
__________________
Sal Collaziano - Certified Cadillac Nut

2000 Audi S4, APR Stage 3+
Sal's Blog of Nothing (something to offend everyone)
Appreciate 0
      03-25-2010, 06:53 PM   #10
mkiv
2JZ
Canada
17

 
Drives: E92 335i AW/CR
Join Date: Nov 2008
Location: 温哥华Vancouver


Posts: 816
iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by Mike@N54Tuning.com View Post
Get a BT Scan. Without codes its a guessing game but a fuel pump issue is the most likely culprit.

Mike
did the scan, what do u think now?
Appreciate 0
      03-25-2010, 06:54 PM   #11
mkiv
2JZ
Canada
17

 
Drives: E92 335i AW/CR
Join Date: Nov 2008
Location: 温哥华Vancouver


Posts: 816
iTrader: (6)

thanks a lot guys! Used BT TODAY, any ideas??
Appreciate 0
      03-25-2010, 06:57 PM   #12
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor
Canada
462


 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth


Posts: 14,904
iTrader: (88)

29DC means the fuel pump signal cut out. Either because of a wiring problem or more likely a fuel pump problem. Verify you have a G2/G3 board and check for a loose wire, etc, and if that all checks out and it continues remove mods and dealer it.

Mike
__________________
LOWEST PRICE GURANTEE ON ALL PRODUCTS - www.n54tuning.com - Email; Mike@n54tuning.com
NEW PERFORMANCE LINE N54 DOWNPIPES & M3/M4 & F30 ER DOWNPIPES NOW IN STOCK - ER N54 CHARPE PIPE SPECIALS - NEW JB4 G5 ISO for N54 and F30 N55 ON SALE - NEW S55 M3/M4 JB4 NOW SHIPPING
Appreciate 0
      03-25-2010, 07:03 PM   #13
mkiv
2JZ
Canada
17

 
Drives: E92 335i AW/CR
Join Date: Nov 2008
Location: 温哥华Vancouver


Posts: 816
iTrader: (6)

thanks mike! I think i have G3 borad?(bought it from you few weeks ago with the 2.0chip+usb cable), will check this weeked for loose wire.
Appreciate 0
      03-26-2010, 02:15 PM   #14
Chi-Town 335xi
First Lieutenant
United_States
3

 
Chi-Town 335xi's Avatar
 
Drives: 335 xi
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago, IL


Posts: 314
iTrader: (0)

I'd bet the farm on a it being the fuel injectors
__________________
Appreciate 0
      03-26-2010, 03:29 PM   #15
onefastman
Major General
71

 
Drives: 2009 135i 2011 e92m dct
Join Date: Sep 2009
Location: Earth


Posts: 5,698
iTrader: (15)

or hpfp either way its no bigge so long as you have your warranty
__________________
Legal Disclaimer: Anything I or anyone else says about my vehicle on this website(1addicts.com or any affiliated or nonaffiliated sites), pertaining to modifications, is only to gain acceptance from my/our peers, and does not actually represent anything actually existing on my car, and thus, cannot be held against me in any issues, i.e. warranty claims, that may arise.
Appreciate 0
      03-26-2010, 03:47 PM   #16
GreekMaverick
El Greco Capitan
United_States
56

 
GreekMaverick's Avatar
 
Drives: ///N54
Join Date: Dec 2006
Location: Wellington, FL


Posts: 996
iTrader: (1)

Had the same thing happened to me with just 29DC....My fuel pump was on the way out, has been replaced w' 943...no issues ever since.
__________________
No, it's not new. It got 150.000+ miles on it
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST