E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Suspension | Brakes | Chassis > Installed springs, now brake pad warning is on.. need some help



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-09-2007, 10:32 AM   #1
IraXI
First Lieutenant
 
IraXI's Avatar
 
Drives: 07 335I Coupe
Join Date: May 2006
Location: Mass

Posts: 351
iTrader: (0)

Installed springs, now brake pad warning is on.. need some help

I got my H&R sport springs put on yesterday, it looks really good. Anyhow I drove home from the shop last night, no probs. I get in my car this morning and my nav pops up and say something like "warning brake pads are worn please call BMW and make an appt". I went back to the shop and they checked all the sensors and showed me and all wires and sensors are fine. Has anyone ran into this problem? Thanks guys. Will take pics in a few





Matt
__________________
IraXI is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-09-2007, 11:13 AM   #2
ironic
Major General
 
ironic's Avatar
 
Drives: Jet Black 335i
Join Date: Dec 2006
Location: San Francisco, Ca

Posts: 8,342
iTrader: (22)

that's odd, many people have changed out their springs now w/o a hitch
__________________


Widebody 335i Project Car BUILD | PHOTOSHOOT
ironic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-13-2007, 06:52 PM   #3
nin1616
Second Lieutenant
 
Drives: 2009 30i Z4
Join Date: Nov 2006
Location: Rancho Cucamonga, Socal

Posts: 227
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by IraXI View Post
I got my H&R sport springs put on yesterday, it looks really good. Anyhow I drove home from the shop last night, no probs. I get in my car this morning and my nav pops up and say something like "warning brake pads are worn please call BMW and make an appt". I went back to the shop and they checked all the sensors and showed me and all wires and sensors are fine. Has anyone ran into this problem? Thanks guys. Will take pics in a few





Matt

I had a break light and stability control light come on shortly after I lowered the car. Turns out that a steering wheel sensor was causing the problem. I needed an alignment. Had the dealer do an alignment and after that everything was fine. No more warning lights.
__________________
2007 e92 335i
Alpine white/black leather/aluminum trim
Mods:aluminum pedals, 35% tint, carbon fiber roundels, painted side bumper reflectors, Hoen Xenon Match Angel Eye bulbs, 19' Axis Penta Wheels, Eibach Pro kit

Last edited by nin1616; 02-13-2007 at 10:40 PM.
nin1616 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-13-2007, 07:29 PM   #4
montreal_bimmer
Major General
 
montreal_bimmer's Avatar
 
Drives: E90 AW
Join Date: Feb 2006
Location: Montreal

Posts: 5,501
iTrader: (6)

Garage List
2006 325i  [5.00]
just use the hand brake....lol
montreal_bimmer is offline   Italy
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 12:27 AM   #5
ehhhwik
Brigadier General
 
ehhhwik's Avatar
 
Drives: 09' BMW 335d, 07' BMW E92 328i
Join Date: Oct 2006
Location: Vancouver, BC

Posts: 3,432
iTrader: (5)

i had that too, took me 2 trips to the dealer to fix it, now its fine, and i lowered on h&r sports too
__________________
Current: 09' E90 335d - Titanium Silver/Black Leatherette/Sports Package/6AT Paddle Shift/USB Integration/19" Staggered Breyton GT Gloss Black

Retired: 07' E92 328i (Jet Black)
ehhhwik is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 01:21 AM   #6
nin1616
Second Lieutenant
 
Drives: 2009 30i Z4
Join Date: Nov 2006
Location: Rancho Cucamonga, Socal

Posts: 227
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ehhhwik View Post
i had that too, took me 2 trips to the dealer to fix it, now its fine, and i lowered on h&r sports too
What was the problem with your car, was it also an alignment issue?
__________________
2007 e92 335i
Alpine white/black leather/aluminum trim
Mods:aluminum pedals, 35% tint, carbon fiber roundels, painted side bumper reflectors, Hoen Xenon Match Angel Eye bulbs, 19' Axis Penta Wheels, Eibach Pro kit
nin1616 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 01:31 AM   #7
ehhhwik
Brigadier General
 
ehhhwik's Avatar
 
Drives: 09' BMW 335d, 07' BMW E92 328i
Join Date: Oct 2006
Location: Vancouver, BC

Posts: 3,432
iTrader: (5)

yea, my alignment was off, steering was off center, but im sure alignment could fix that, but its the brakes sensors that were screwed up, when i brought my car in for service, they told me the on board computer told them that i still had "999,999 km" left till brakes service...WTF, my brakes will last longer than the car itself?
__________________
Current: 09' E90 335d - Titanium Silver/Black Leatherette/Sports Package/6AT Paddle Shift/USB Integration/19" Staggered Breyton GT Gloss Black

Retired: 07' E92 328i (Jet Black)
ehhhwik is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 01:45 AM   #8
nin1616
Second Lieutenant
 
Drives: 2009 30i Z4
Join Date: Nov 2006
Location: Rancho Cucamonga, Socal

Posts: 227
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ehhhwik View Post
yea, my alignment was off, steering was off center, but im sure alignment could fix that, but its the brakes sensors that were screwed up, when i brought my car in for service, they told me the on board computer told them that i still had "999,999 km" left till brakes service...WTF, my brakes will last longer than the car itself?
My yellow brake light was on after the lowering, but once I got the alignment it was gone. Not sure what the brake light and alignment have to do with each other.
__________________
2007 e92 335i
Alpine white/black leather/aluminum trim
Mods:aluminum pedals, 35% tint, carbon fiber roundels, painted side bumper reflectors, Hoen Xenon Match Angel Eye bulbs, 19' Axis Penta Wheels, Eibach Pro kit
nin1616 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 02:27 AM   #9
ehhhwik
Brigadier General
 
ehhhwik's Avatar
 
Drives: 09' BMW 335d, 07' BMW E92 328i
Join Date: Oct 2006
Location: Vancouver, BC

Posts: 3,432
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by nin1616 View Post
My yellow brake light was on after the lowering, but once I got the alignment it was gone. Not sure what the brake light and alignment have to do with each other.
probably has to do with all the electronic sensors, etc...not sure, but my problem is gone, but i ahvent done alignment yet either...
__________________
Current: 09' E90 335d - Titanium Silver/Black Leatherette/Sports Package/6AT Paddle Shift/USB Integration/19" Staggered Breyton GT Gloss Black

Retired: 07' E92 328i (Jet Black)
ehhhwik is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 03:05 AM   #10
nin1616
Second Lieutenant
 
Drives: 2009 30i Z4
Join Date: Nov 2006
Location: Rancho Cucamonga, Socal

Posts: 227
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ehhhwik View Post
probably has to do with all the electronic sensors, etc...not sure, but my problem is gone, but i ahvent done alignment yet either...
So they replaced the sensor and it solved the problem?
__________________
2007 e92 335i
Alpine white/black leather/aluminum trim
Mods:aluminum pedals, 35% tint, carbon fiber roundels, painted side bumper reflectors, Hoen Xenon Match Angel Eye bulbs, 19' Axis Penta Wheels, Eibach Pro kit
nin1616 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 03:17 AM   #11
ehhhwik
Brigadier General
 
ehhhwik's Avatar
 
Drives: 09' BMW 335d, 07' BMW E92 328i
Join Date: Oct 2006
Location: Vancouver, BC

Posts: 3,432
iTrader: (5)

i am not sure, they told me they just hooked it up to the machine over night, and i picked it up the next day and everything was fine, but keep in mind, i did have to take it to the dealership twice before everything was fixed
__________________
Current: 09' E90 335d - Titanium Silver/Black Leatherette/Sports Package/6AT Paddle Shift/USB Integration/19" Staggered Breyton GT Gloss Black

Retired: 07' E92 328i (Jet Black)
ehhhwik is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      02-14-2007, 03:18 AM   #12
ehhhwik
Brigadier General
 
ehhhwik's Avatar
 
Drives: 09' BMW 335d, 07' BMW E92 328i
Join Date: Oct 2006
Location: Vancouver, BC

Posts: 3,432
iTrader: (5)

i think the first time i brought it in, they just reset the ECU, cuz it only took them 30 mins and my car was out...
__________________
Current: 09' E90 335d - Titanium Silver/Black Leatherette/Sports Package/6AT Paddle Shift/USB Integration/19" Staggered Breyton GT Gloss Black

Retired: 07' E92 328i (Jet Black)
ehhhwik is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      02-17-2007, 05:53 PM   #13
whitecord
Second Lieutenant
 
Drives: 500whp 318ti
Join Date: May 2006
Location: bonita springs

Posts: 218
iTrader: (4)

Send a message via AIM to whitecord
you probly didnt plug the break were sensor back in on the driver front wheel or passenger rear. check your connections
whitecord is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-17-2007, 11:23 PM   #14
IraXI
First Lieutenant
 
IraXI's Avatar
 
Drives: 07 335I Coupe
Join Date: May 2006
Location: Mass

Posts: 351
iTrader: (0)

I ended up getting this fixed the same day, they just reset it like I asked them to with their code scanner. Problem fixed and no lights on. Oh and if you search you will find pics of my install
__________________
IraXI is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:20 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST