E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > overheating...?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-15-2007, 05:28 PM   #1
1187sportsman
New Member
0
Rep
27
Posts

 
Drives: AW Sedan 335i & 2004.5 VW GLI
Join Date: Feb 2007
Location: Suffolk NY

iTrader: (0)

overheating...?

Well today starts off well. Woke up, coffee, ready for work, and the best part, the ride to work. I hop in the car (335i) and hed towards work about 15 min away. It was about 52f outside today so it was decent. About 5 minutes into the ride i hear the bell sound and notice the temp light was on. My temperature guage was pinned over the highest temp. I pull over and started freaking out and shut the car off. Tried pushing the SOS button and SOS malfunction came up. Now im heated. I dont have my cellphone on me nor does the freaking SOS work. i waited aabout 20 minutes (late to work already) and start the car on and temp was down to normal. Drove to work and now im on here. Im calling to schedule an appoitment and have the car taken care of.

ive searched and seen issues where the temp's dont stay the same but nothing of this sort. Btw, there was coolant in the car. Kinda scared a new car would do something like this.

input highly appreciated.
Appreciate 0
      03-15-2007, 05:39 PM   #2
335boosted2Dmax
Banned
5
Rep
323
Posts

 
Drives: Boosted
Join Date: Feb 2007
Location: Long Island

iTrader: (0)

Need more info, production time of ur car, if its stick or auto and is it coupe or sedan...........
Appreciate 0
      03-15-2007, 05:45 PM   #3
1187sportsman
New Member
0
Rep
27
Posts

 
Drives: AW Sedan 335i & 2004.5 VW GLI
Join Date: Feb 2007
Location: Suffolk NY

iTrader: (0)

Car arrived at the port about 2 weeks ago. Its a sedan, 6 speed. Nothing done to the car. About 400 miles on it.
Appreciate 0
      03-15-2007, 05:50 PM   #4
picus
Brigadier General
picus's Avatar
Canada
57
Rep
4,176
Posts

 
Drives: e92 SG 335i Coupe
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, ON

iTrader: (0)

Hmmmm, did the warning say whether it was for oil or coolant? Sounds like oil from the gauge being pegged, but you never know. This is the first I've heard of a 6spd overheating.
Appreciate 0
      03-15-2007, 05:52 PM   #5
Sakred
Private
Sakred's Avatar
0
Rep
69
Posts

 
Drives: 2012 GTR Black Edition
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Angels

iTrader: (0)

maybe its a thermostat issue. usually you can tell by feeling both hoses on the sides of the radiator. if there is a drastic change in tempreture from one hose to the other usually means a stuck thermostat. this wouldnt be the first BMW i have seen this on. keep us posted.

Hammad

Last edited by Sakred; 03-15-2007 at 06:08 PM.
Appreciate 0
      03-15-2007, 06:00 PM   #6
1187sportsman
New Member
0
Rep
27
Posts

 
Drives: AW Sedan 335i & 2004.5 VW GLI
Join Date: Feb 2007
Location: Suffolk NY

iTrader: (0)

well what i found funny was the light in the middle of my console came up, but no warning on the navigation screen, or the little display with outside temp, etc. The temp was for the coolant i believe.
Appreciate 0
      03-15-2007, 06:03 PM   #7
glrush
New Member
0
Rep
21
Posts

 
Drives: 335i SG (completion 1/19)
Join Date: Jan 2007
Location: Cedar Rapids IA

iTrader: (0)

Odd that the "SOS" function didn't work either. Could it be some type of electrical fault (i.e a false alarm ?)
Appreciate 0
      03-15-2007, 08:18 PM   #8
Ninjaneer
Shadow Warrior
Ninjaneer's Avatar
United_States
28
Rep
2,097
Posts

 
Drives: '07 335i Sedan
Join Date: Aug 2006
Location: Florida

iTrader: (0)

You should try the SOS again in general to activate your BMW Assist and talk to the operator... takes about 8 mins.
__________________
335i E90 / Arctic / Gray / Burl Walnut / Steptronic / ZPP / ZSP / Paddles / CA / Nav / PDC / OEM Spoiler
Mods:
PIAA Angel Eyes, Rear Fog Switch, Escort X50 Blue hardwire, 30% Charcoal Llumar
Installing soon: Rear Power Outlets (Happy Robot mod!)
Appreciate 0
      03-16-2007, 06:01 PM   #9
Emission
Registered
United_States
2
Rep
4
Posts

 
Drives: 2007 BMW 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Thousand Oaks

iTrader: (0)

I can't even get my oil to normal operating temperatures in 5 minutes... let alone to overheat.

I'd say it was an electrical issue.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:06 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST