E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > 2007 Logic 7 Amp failed! Options?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-17-2010, 04:47 PM   #1
JDMonster
Private
2
Rep
58
Posts

 
Drives: 335i Coupe
Join Date: May 2010
Location: Texas

iTrader: (2)

2007 Logic 7 Amp failed! Options?

My amp for my Logic 7 has failed in my 2007 335i and its past its warranty and the dealer wants 1450 for a replacement.

What are my options?

Does anyone have one they want to sell?

thanks
Chris
Appreciate 0
      11-17-2010, 05:26 PM   #2
fdriller9
Banned
United_States
101
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
Try to find a used one....as long as it's the same part #, you can have it coded to your car.

I beleive the L7 amp in our cars is used in a few other BMW models.

Or you could get your HU recoded to HiFi? and put in a JBL MS8 using Technic's harness.
Appreciate 0
      11-17-2010, 06:17 PM   #3
VP Electricity
Brigadier General
VP Electricity's Avatar
United_States
68
Rep
3,181
Posts

 
Drives: E91 XDrive
Join Date: Jan 2008
Location: portland oregon

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by ********* View Post

Or you could get your HU recoded to HiFi? and put in a JBL MS8 using Technic's harness.
$120-ish from Patrys, plus an MS-8, plus a sub amp...
__________________
Musicar Northwest - TOP 12 Retailer 2014
OE-Look Enclosures for F30/F80, F32/F82, and more!
Ask about our bolt-in audio upgrades for BMW.
Appreciate 0
      11-17-2010, 08:07 PM   #4
JDMonster
Private
2
Rep
58
Posts

 
Drives: 335i Coupe
Join Date: May 2010
Location: Texas

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by VP Electricity View Post
$120-ish from Patrys, plus an MS-8, plus a sub amp...
Link to parts? The MS8 im sure i can get on ebay or something
Appreciate 0
      11-17-2010, 09:09 PM   #5
kmarei
Major General
kmarei's Avatar
Egypt
130
Rep
6,481
Posts

 
Drives: 1988 E30 M3 Evo II
Join Date: Jul 2008
Location: Reston, VA

iTrader: (33)

Garage List
Quote:
Originally Posted by JDMonster View Post
My amp for my Logic 7 has failed in my 2007 335i and its past its warranty and the dealer wants 1450 for a replacement.

What are my options?

Does anyone have one they want to sell?

thanks
Chris
whats the part number?
should be printed on a sticker on the amp
Appreciate 0
      11-17-2010, 09:25 PM   #6
fdriller9
Banned
United_States
101
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
Quote:
Originally Posted by JDMonster View Post
Link to parts? The MS8 im sure i can get on ebay or something
It's kinda new. I don't think there will be many used MS8s yet.
Appreciate 0
      11-18-2010, 12:38 AM   #7
kmarei
Major General
kmarei's Avatar
Egypt
130
Rep
6,481
Posts

 
Drives: 1988 E30 M3 Evo II
Join Date: Jul 2008
Location: Reston, VA

iTrader: (33)

Garage List
Quote:
Originally Posted by ********* View Post
It's kinda new. I don't think there will be many used MS8s yet.
I got mine from ebay, brand new for $589
Very good price
Appreciate 0
      11-18-2010, 10:28 AM   #8
fdriller9
Banned
United_States
101
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
Quote:
Originally Posted by kmarei View Post
I got mine from ebay, brand new for $589
Very good price
Ohh that is pretty good...cheaper than when o last looked.

It's not used though. I just automatically assume buying used with eBay.
Appreciate 0
      11-18-2010, 12:33 PM   #9
VP Electricity
Brigadier General
VP Electricity's Avatar
United_States
68
Rep
3,181
Posts

 
Drives: E91 XDrive
Join Date: Jan 2008
Location: portland oregon

iTrader: (3)

Amazon "accidentally" had a sale on them for previous customers for less than that... a bunch of people bought multiple units and listed them. They might be harder to find on fleabay now. I know of at least one guy who contacted me about warrantying his ebay MS8, and I couldn't help him - had to send him to JBL, who didn't want to help him either.

My price isn't something I can list publicly, but we have a great deal on MS-8, especially if you are getting something else from us.
__________________
Musicar Northwest - TOP 12 Retailer 2014
OE-Look Enclosures for F30/F80, F32/F82, and more!
Ask about our bolt-in audio upgrades for BMW.
Appreciate 0
      11-18-2010, 01:40 PM   #10
kmarei
Major General
kmarei's Avatar
Egypt
130
Rep
6,481
Posts

 
Drives: 1988 E30 M3 Evo II
Join Date: Jul 2008
Location: Reston, VA

iTrader: (33)

Garage List
Quote:
Originally Posted by VP Electricity View Post
My price isn't something I can list publicly
your price includes a warranty
you get what you pay for.

so as a tip, if you plan on buying from ebay, make sure you order one that won't break down
Appreciate 0
      11-18-2010, 03:48 PM   #11
VP Electricity
Brigadier General
VP Electricity's Avatar
United_States
68
Rep
3,181
Posts

 
Drives: E91 XDrive
Join Date: Jan 2008
Location: portland oregon

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by kmarei View Post
your price includes a warranty
you get what you pay for.

so as a tip, if you plan on buying from ebay, make sure you order one that won't break down
Good point
__________________
Musicar Northwest - TOP 12 Retailer 2014
OE-Look Enclosures for F30/F80, F32/F82, and more!
Ask about our bolt-in audio upgrades for BMW.
Appreciate 0
      11-24-2010, 11:02 AM   #12
claykin
Lieutenant Colonel
United_States
25
Rep
1,904
Posts

 
Drives: 2014 335i M-Sport
Join Date: Nov 2009
Location: Florida

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by JDMonster View Post
My amp for my Logic 7 has failed in my 2007 335i and its past its warranty and the dealer wants 1450 for a replacement.

What are my options?

Does anyone have one they want to sell?

thanks
Chris
Did you check Tischer BMW? www.getbmwparts.com
Appreciate 0
      11-24-2010, 11:53 AM   #13
talisman311
Second Lieutenant
5
Rep
287
Posts

 
Drives: e90
Join Date: Jul 2009
Location: Richmond, VA

iTrader: (0)

car-parts.com? I'm sure there are some wrecked 3ers out there with L7.
__________________
2006 e90 330i | Black/Terra | 6MT | ZSP | ZPP | ZCW
Appreciate 0
      11-24-2010, 04:45 PM   #14
Denny347
Captain
8
Rep
612
Posts

 
Drives: SGM 2006 330i
Join Date: Aug 2010
Location: Indianapolis, IN

iTrader: (0)

To be able to recode it to HiFi, it would have to be the "standard" CD player right? Not the iDrive. I am unclear if the OP has iDrive or not. I do and my options to bypass the factory amp are minimal.
Appreciate 0
      11-24-2010, 05:09 PM   #15
VP Electricity
Brigadier General
VP Electricity's Avatar
United_States
68
Rep
3,181
Posts

 
Drives: E91 XDrive
Join Date: Jan 2008
Location: portland oregon

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by Denny347 View Post
To be able to recode it to HiFi, it would have to be the "standard" CD player right? Not the iDrive. I am unclear if the OP has iDrive or not. I do and my options to bypass the factory amp are minimal.
There is no functional difference in this case. Both the iDrive and the Professional CD player can appear in base Stereo cars, and so both can be coded for that application. Apparently the most recent head units aren't recodable yet by some SW (I believe that the EU dealer SW can do it), but the principle holds.
__________________
Musicar Northwest - TOP 12 Retailer 2014
OE-Look Enclosures for F30/F80, F32/F82, and more!
Ask about our bolt-in audio upgrades for BMW.
Appreciate 0
      11-24-2010, 07:58 PM   #16
Denny347
Captain
8
Rep
612
Posts

 
Drives: SGM 2006 330i
Join Date: Aug 2010
Location: Indianapolis, IN

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by VP Electricity View Post
There is no functional difference in this case. Both the iDrive and the Professional CD player can appear in base Stereo cars, and so both can be coded for that application. Apparently the most recent head units aren't recodable yet by some SW (I believe that the EU dealer SW can do it), but the principle holds.
Hmmm, interesting. I figured that with the MOST fiber optics that bypassing the amp would be difficult. It would be nice to NOT have to use a hi/lo adapter.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST