E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Rear speakers cutting out on Logic 7



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-07-2008, 01:35 PM   #1
jprieur
Private First Class
 
jprieur's Avatar
 
Drives: 2007 335i
Join Date: May 2007
Location: Virginia Beach, VA

Posts: 113
iTrader: (1)

Rear speakers cutting out on Logic 7

Has anyone noticed that in the 'music' surround setting the music only comes from the rear speakers about 20% of the time (fading in and out). I am not sure if this is a defect in my system or just the surround setting modulating the rear speakers. Thanks.
jprieur is offline  
0
Reply With Quote
      03-08-2008, 03:51 AM   #2
Andrew@ET
Brigadier General
 
Drives: Red thing
Join Date: May 2007
Location: Earth

Posts: 4,041
iTrader: (9)

yes thank god im not the only one !!!! it feels like turning a wow effect on and off !
Andrew@ET is offline  
0
Reply With Quote
      03-11-2008, 03:41 PM   #3
cdp1276
Private First Class
 
Drives: 2006 BMW 330i w/sport package
Join Date: Oct 2006
Location: Fairport, NY

Posts: 150
iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via ICQ to cdp1276 Send a message via AIM to cdp1276 Send a message via MSN to cdp1276 Send a message via Yahoo to cdp1276
Finally someone else agrees. I have been reporting this to BMW for like 2 years now since I got the car. Every time I have gotten the head foreman to ride with me, I can't prove it to him. It is almost like you have a short circuit in the wiring is the way I explain it. You have full complete sounds for a few seconds and then gone. I could have swore when I first got my car until my first software update it wasn't like this. Because it is very obvious when they work and when they don't.
__________________
2010 335i Sedan xDrive Le Mans Blue | Gray | Glacier | ZMP | ZPP | ZCW | Nav | Auto | CA | AHB | Sat | iPod | Logic7
cdp1276 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-11-2008, 03:53 PM   #4
cdp1276
Private First Class
 
Drives: 2006 BMW 330i w/sport package
Join Date: Oct 2006
Location: Fairport, NY

Posts: 150
iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via ICQ to cdp1276 Send a message via AIM to cdp1276 Send a message via MSN to cdp1276 Send a message via Yahoo to cdp1276
Also here are some more threads on this that discuss the issue:

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=8147
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=52567
http://www.e90post.com/forums/showth...463#post545463
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=34367
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...58#post1972958
__________________
2010 335i Sedan xDrive Le Mans Blue | Gray | Glacier | ZMP | ZPP | ZCW | Nav | Auto | CA | AHB | Sat | iPod | Logic7
cdp1276 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-14-2008, 03:02 PM   #5
adrian1480
Lieutenant
 
adrian1480's Avatar
 
Drives: 2014 435icp
Join Date: Nov 2007
Location: FL

Posts: 407
iTrader: (0)

Send a message via AIM to adrian1480
+1 still having the issue. adding more fade to the rear only accentuates the issue.

makes you feel like your ears need to be popped or something.
__________________
Quote:
Originally Posted by Roosevelt
The credit belongs to those who are actually in the arena, who strive valiantly, who know the great enthusiasms, the great devotions, and spend themselves in a worthy cause; who, at the best, know the triumph of high achievement and who, at the worst, if they fail, fail while daring greatly so that their place shall never be with those cold and timid souls who know neither victory nor defeat.
adrian1480 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-14-2008, 05:27 PM   #6
Notorious
Scrumtralecent
 
Drives: 335i
Join Date: May 2007
Location: West Coast Canada

Posts: 97
iTrader: (0)

Phew, i thought i was the only one hearing these things...

It almost sounds as if an obstruction from the path of the sound is removed when the speakers kick back in. Is it possible at all that it has to do with the positioning of the drivers head while driving? I'm no sound wave expert or auiodphile, but it seems almost all of the time i hear the rears come back "alive", my head is either positioned or tilted farther right than normal, more towards the center of the car... Likely just me giving BMW too much credit...


Quote:
adding more fade to the rear only accentuates the issue.
Hmm, interesting...


Btw, were all talking Logic 7 here, correct?
Notorious is offline  
0
Reply With Quote
      03-14-2008, 05:40 PM   #7
adrian1480
Lieutenant
 
adrian1480's Avatar
 
Drives: 2014 435icp
Join Date: Nov 2007
Location: FL

Posts: 407
iTrader: (0)

Send a message via AIM to adrian1480
Yes. If you dial the fade back 3 or 4 notches and listen to the same songs that you are noticing the problem on, it only gets more irritating.

Try with a song like Jill Scott's "Golden", if you can find it. Makes me want to scream.
__________________
Quote:
Originally Posted by Roosevelt
The credit belongs to those who are actually in the arena, who strive valiantly, who know the great enthusiasms, the great devotions, and spend themselves in a worthy cause; who, at the best, know the triumph of high achievement and who, at the worst, if they fail, fail while daring greatly so that their place shall never be with those cold and timid souls who know neither victory nor defeat.
adrian1480 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-16-2008, 09:34 PM   #8
csupernova
Captain
 
csupernova's Avatar
 
Drives: E90 330i
Join Date: Sep 2007
Location: NYC

Posts: 600
iTrader: (7)

I'm having the exact same problem too!
csupernova is offline  
0
Reply With Quote
      03-17-2008, 10:58 PM   #9
atlienkid@hotmail.com
Private First Class
 
Drives: 335i E92 6MT
Join Date: Jul 2007
Location: Atlanta, GA

Posts: 148
iTrader: (1)

same problem here too
__________________
2007 E92 AW/BLK/SLV 6MT SPRT PREM CA HEATED
atlienkid@hotmail.com is offline  
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 08:28 AM   #10
smallseafishie
Lieutenant Colonel
 
Drives: AW 07 e92 335i + AW 11 X5 35d
Join Date: Jun 2007
Location: Atlanta GA

Posts: 1,699
iTrader: (12)

Garage List
2007 E92 335i  [0.00]
I prefer the surround setting set to off...
smallseafishie is offline  
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 08:46 PM   #11
DeeJW
///M...
 
Drives: 2013 SG E92 M3
Join Date: Jul 2007
Location: Los Angeles

Posts: 263
iTrader: (0)

Same problem here. Sometimes it scares the crap out of me. I also notice that no matter what cd's I burn with or how slow I burn them with I get these high pitched skips on certain songs. If I took that exact cd to another car or my computer the noise is nowhere to be found. It's embarrasing when you're cruising and have all the windows down.
DeeJW is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 08:52 PM   #12
Icedog_16
No Member
 
Icedog_16's Avatar
 
Drives: 2011 E92 335is
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa, FL

Posts: 428
iTrader: (1)

I keep mine off. You gotta think about it like home theater. Should the surrounds in your home be firing if there's no action there? No. So why expect your car to if there's no musical information (as deciphered by Logic 7) there?
Icedog_16 is offline  
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 11:23 PM   #13
adrian1480
Lieutenant
 
adrian1480's Avatar
 
Drives: 2014 435icp
Join Date: Nov 2007
Location: FL

Posts: 407
iTrader: (0)

Send a message via AIM to adrian1480
^ I think I'd say...if they're going to put Logic 7 in a car, it damn sure should create surround-sound in a good, efficient way. You don't pay thousands for a sound enhancement that you can't turn on and leave on. WTF is the point?

No, L7 should do BETTER. That, or BMW shouldn't use or sell L7. My Ford Focus doesn't have an issue like this. So why should my BMW? It's not asking much for features that are supposed to make the sound better to actually do their job.
__________________
Quote:
Originally Posted by Roosevelt
The credit belongs to those who are actually in the arena, who strive valiantly, who know the great enthusiasms, the great devotions, and spend themselves in a worthy cause; who, at the best, know the triumph of high achievement and who, at the worst, if they fail, fail while daring greatly so that their place shall never be with those cold and timid souls who know neither victory nor defeat.
adrian1480 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-04-2008, 11:18 AM   #14
Soni
Major General
 
Soni's Avatar
 
Drives: Just a car
Join Date: Feb 2007
Location: CANADA eh!

Posts: 8,378
iTrader: (35)

Garage List
2007 335i Coupe  [4.50]
same problem here, rear passenger side sound softer most of the time and once in a blue mood, it will sound right for 2 second then go back to soft sound mode.
Soni is offline   Canada
0
Reply With Quote
      04-06-2008, 02:49 PM   #15
jocanfer
New Member
 
Drives: 2008 335xi Coupe
Join Date: Apr 2008
Location: Chicago, IL

Posts: 13
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by xzlnt View Post
Same problem here. Sometimes it scares the crap out of me. I also notice that no matter what cd's I burn with or how slow I burn them with I get these high pitched skips on certain songs. If I took that exact cd to another car or my computer the noise is nowhere to be found. It's embarrasing when you're cruising and have all the windows down.
Hi! I see you have a 2008 model...does the high pitched skip happen with audio CDs or with MP3 CDs or with both? I just posted an issue that apparently affects 2008 models regarding playback of CDs and MP3s (see post "Audio and MP3 Playback Problems Affecting CD/Radio Units in 2008 BMW Models" for a description of the issues and the response I got from BMW) and what you describe seems consistent with what I experience with MP3 CDs in my 2008 335xi (have not tried home burned audio CDs) and yes, it does not happen in any other non 2008 BMW model that I've tried or in your typical non car players....
jocanfer is offline  
0
Reply With Quote
      01-04-2011, 03:20 PM   #16
urnzway
New Member
 
Drives: 2014 F30 335i sedan M Sport
Join Date: Dec 2009
Location: Charlotte, NC

Posts: 7
iTrader: (0)

I know it has been a while since people have posted on this (or at least from what I found searching), but wanted to see if anyone had a successful resolution to this issue. If anyone has a bulletin number or repair reference that would be great. I have a 2010 335i and it is driving me nuts!

For as long as they have been having this issue it is frustrating to see that they continued to offer this as an option with a known issue. If I would have known this up front I would have simply selected the base stereo and completed my own upgrades. Thanks for any help you can provide...
urnzway is offline  
0
Reply With Quote
      01-05-2011, 11:24 PM   #17
trk06
Lieutenant
 
trk06's Avatar
 
Drives: with no spare
Join Date: Nov 2010
Location: NC

Posts: 453
iTrader: (1)

i have been having the same issue for 2 months. finally fedup and took the amp out for inspection. everything looked good. put it back in and everything is back in working order. 2 days later back in the same hole. tried it again worked again, now it is no longer doing the trick.
it could be the battery i thought, but how is it possible all of us different years and mileage are complaining about the same issue. i thing it is a faulty amp that Bmw installed.
We all know about the L7 amp issues with E6x. this could be the E9x version of it.
please keep the updates coming.
__________________
trk06 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-06-2011, 11:43 AM   #18
kaigoss69
Colonel
 
kaigoss69's Avatar
 
Drives: '08 335i
Join Date: Jul 2008
Location: JAX

Posts: 2,880
iTrader: (5)

The issue described is probably related to Logic7 processing. All out-of-phase information is sent to the rear speakers. This is by design. From my experience, the crappier the source, i.e AM/FM radio, the more this effect will occur. It should not happen with CDs, or when L7 is turned off. If it still does, then the issue is something different.
__________________
Mobridge DA2 > JBL MS-8 > JL Audio HD600/4 > (3) Hybrid Audio L3SE & (2) Rainbow Cal25; JL Audio HD900/5 > (2) Morel HCW-10 & (1) IDMax 15
kaigoss69 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-06-2011, 11:50 AM   #19
Technic
Lieutenant General
 
Technic's Avatar
 
Drives: 2012 E92 M3, 2014 528i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

Posts: 10,776
iTrader: (16)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by kaigoss69 View Post
The issue described is probably related to Logic7 processing. All out-of-phase information is sent to the rear speakers. This is by design. From my experience, the crappier the source, i.e AM/FM radio, the more this effect will occur. It should not happen with CDs, or when L7 is turned off. If it still does, then the issue is something different.
Yes.

Just turn the Logic7 feature OFF. Problem solved.
Technic is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST