E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > HELP! E90 Runs Like Crap After Valve Cover Gasket Job



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-26-2010, 07:06 PM   #1
Kev325i
New Member
 
Drives: 2007 E93
Join Date: May 2010
Location: Akron Ohio

Posts: 28
iTrader: (1)

HELP! E90 Runs Like Crap After Valve Cover Gasket Job

So,
I changed the valve cover gasket on my e90 that had been leaking oil for a while. (That was a PITA itself, since I had a broken bolt). I get it all changed, and all back together, start it up, and it runs like Sh*$t. It runs, but has a real rough idle, and when rev-ing it up, it is real rough. Idles barely around 600rpms.
Any ideas on what is up? The plugs are new....PLEASE HELP! I dont want to have to take it to the stealer!

Thanks everyone!
Kev
Kev325i is offline  
0
Reply With Quote
      06-26-2010, 09:30 PM   #2
ENINTY
Banned
 
Drives: 2006 325i Sport
Join Date: Jun 2006
Location: Virginia

Posts: 3,415
iTrader: (0)

Is the valvetronic motor plugged in?
ENINTY is offline  
0
Reply With Quote
      06-26-2010, 09:33 PM   #3
Kev325i
New Member
 
Drives: 2007 E93
Join Date: May 2010
Location: Akron Ohio

Posts: 28
iTrader: (1)

Yeah, its plugged in...Is there some kind of calibration it needs? It acts like there is a major misfire. Did I mess up the fuel injectors when I removed them and repluged them in?
Thanks!!
Kev325i is offline  
0
Reply With Quote
      06-26-2010, 09:35 PM   #4
Kev325i
New Member
 
Drives: 2007 E93
Join Date: May 2010
Location: Akron Ohio

Posts: 28
iTrader: (1)

By the way, I get the Service Engine Soon light....
Kev325i is offline  
0
Reply With Quote
      06-26-2010, 10:45 PM   #5
enycerz
Private First Class
 
enycerz's Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Jun 2009
Location: NY Flushing

Posts: 189
iTrader: (6)

check the code first
enycerz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-27-2010, 09:06 PM   #6
Kev325i
New Member
 
Drives: 2007 E93
Join Date: May 2010
Location: Akron Ohio

Posts: 28
iTrader: (1)

Guess what,
Misfire, cylinder 6....Checked coil, wire was not connected all of the way!
I got lucky this time!

Thanks for the help guys, I love this site!
Kevin
Kev325i is offline  
0
Reply With Quote
      06-27-2010, 10:05 PM   #7
lopealle
Resident Black Guy
 
lopealle's Avatar
 
Drives: Lion
Join Date: May 2009
Location: Federal Way, WA

Posts: 2,245
iTrader: (2)

Garage List
2006 M5  [5.00]
Quote:
Originally Posted by Kev325i View Post
Guess what,
Misfire, cylinder 6....Checked coil, wire was not connected all of the way!
I got lucky this time!

Thanks for the help guys, I love this site!
Kevin
awesome
lopealle is offline   Zimbabwe
0
Reply With Quote
      06-28-2010, 09:17 PM   #8
Kev325i
New Member
 
Drives: 2007 E93
Join Date: May 2010
Location: Akron Ohio

Posts: 28
iTrader: (1)

So now, I get a grinding noise, sounds like it is coming from the alternator? It didnt happen until I hosed down the engine with degreaser (because of the leaking gasket) and now I have a grinding sound....Its got 104,xxx miles on it...probably due for one anyway.
Kev325i is offline  
0
Reply With Quote
      01-11-2011, 04:29 AM   #9
Blah937
New Member
 
Drives: 325i
Join Date: Dec 2010
Location: CA

Posts: 19
iTrader: (0)

Hey Kev325i, Any tips on replacing the valve cover gasket? I am about to tackle this project and am trying to see exactly how to do it. Thanks! My email is blah937@yahoo.com if anyone has any tips for me.
Blah937 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST