E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-03-2011, 09:11 AM   #1893
Pseudo Nim
twinborific
 
Pseudo Nim's Avatar
 
Drives: fast, sometimes slow
Join Date: Nov 2008
Location: i am a citizen of the world

Posts: 4,678
iTrader: (9)

Airbag warning _CAN_ be cleared with INPA, or the BT Tool, so no issue there.

I dunno. I would assume that the two wires DESI referred to in his post (the two yellow wires in that pic which are missing on some and present on others) are live - what would be the point of wiring them up and leaving them dead? So if they are there, they must be 'active'. But then ... it does not make sense that adding $2XA, the paddled wheel, to the VO does nothing.

gargh. I don't want to manually rewire the car. It's such a .. barbaric option now that we have NCS expert
__________________
Pseudo Nim is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 01:28 PM   #1894
AW128i
Major
 
AW128i's Avatar
 
Drives: E82 N51
Join Date: Nov 2010
Location: Southeastern, PA

Posts: 1,004
iTrader: (1)

Send a message via AIM to AW128i
OK, finally got my cable this past weekend and made my first attempt at coding the car. Couldn't get INPA to work, but have read that some people are still able to get NCSEXPERT to work anyway. No go. I get the following error message when trying to read the car via NCSEXPERT. I followed the installation DIY to a 'T' and didn't seem to encounter any problems. This is on a native XP SP3 installation using the "eBay" cable most on this thread seem to be using. I looked through every page of this thread and can't seem to find any reference to this specific error. If I missed it, please accept my redundant post.
Attached Images
 
AW128i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 02:23 PM   #1895
outie
Lieutenant
 
Drives: 2011 M3 ZCP
Join Date: Feb 2009
Location: CA

Posts: 517
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AW128i View Post
OK, finally got my cable this past weekend and made my first attempt at coding the car. Couldn't get INPA to work, but have read that some people are still able to get NCSEXPERT to work anyway. No go. I get the following error message when trying to read the car via NCSEXPERT. I followed the installation DIY to a 'T' and didn't seem to encounter any problems. This is on a native XP SP3 installation using the "eBay" cable most on this thread seem to be using. I looked through every page of this thread and can't seem to find any reference to this specific error. If I missed it, please accept my redundant post.
Do you get 2 black circles on Battery and Ignition in INPA?
__________________
outie is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 03:35 PM   #1896
txusa03
Major General
 
Drives: TS330iPPSP6MT
Join Date: Jul 2005
Location: Planet Earth

Posts: 6,567
iTrader: (2)

not sure if this is related to the above error or not. But sometime I stick the fob into the slot and i forget to press the power button. Make sure you press on the power button as well.
__________________
under construction!
txusa03 is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 06:21 PM   #1897
sd23
Private
 
Drives: 2014 435i x-drive M-sport EBII
Join Date: Jan 2011
Location: NYC

Posts: 56
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AW128i View Post
OK, finally got my cable this past weekend and made my first attempt at coding the car. Couldn't get INPA to work, but have read that some people are still able to get NCSEXPERT to work anyway. No go. I get the following error message when trying to read the car via NCSEXPERT. I followed the installation DIY to a 'T' and didn't seem to encounter any problems. This is on a native XP SP3 installation using the "eBay" cable most on this thread seem to be using. I looked through every page of this thread and can't seem to find any reference to this specific error. If I missed it, please accept my redundant post.
Make sure only have one program reading from your car at each time. That happened to me when I accidentally left open the INPA tool
__________________
2014 435i x-drive/ EBII /M-Sport/Premium/Dynamic/Driving assist Package.
2013 X3/ M-Sport/ Premium/ Technology/
Former Owner: 330i RIP.
sd23 is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 08:06 PM   #1898
Randall41
Private First Class
 
Randall41's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 135i Alpine White
Join Date: Apr 2008
Location: DreamLand

Posts: 121
iTrader: (1)

I am very sorry if this is in the wrong place, but I have a question that is not related to the current topic, but it does envolve coding.
After my last coding session (digital speed, seat belt noise, open close sunroof, windows, etc.) My 135 has the blasted geared circle symbol along with something related to cruise control.
Question, is it necessary to delete the entire .Man file and start over with coding?
Randall41 is offline   Mexico
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 10:17 PM   #1899
outie
Lieutenant
 
Drives: 2011 M3 ZCP
Join Date: Feb 2009
Location: CA

Posts: 517
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Randall41 View Post
I am very sorry if this is in the wrong place, but I have a question that is not related to the current topic, but it does envolve coding.
After my last coding session (digital speed, seat belt noise, open close sunroof, windows, etc.) My 135 has the blasted geared circle symbol along with something related to cruise control.
Question, is it necessary to delete the entire .Man file and start over with coding?
It's been mentioned before that you can clear the contents of the .MAN file and code the entire car with it to "reset". When everything is back to normal, you should start coding the individual module instead to prevent this from happening again.
__________________
outie is offline  
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 10:32 PM   #1900
onebadmofo
Banned
 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Aug 2010
Location: Central NJ

Posts: 2,394
iTrader: (14)

Damn, I think I went a little too far with coding.
My AE's come one now at full brightness if I press my brake pedal
onebadmofo is offline   Russian Federation
0
Reply With Quote
      03-03-2011, 10:55 PM   #1901
Neutrino45
Major
 
Neutrino45's Avatar
 
Drives: XXX
Join Date: Aug 2008
Location: milky way

Posts: 1,446
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by onebadmofo View Post
Damn, I think I went a little too far with coding.
My AE's come one now at full brightness if I press my brake pedal
What??? You must video it!
__________________
Neutrino45 is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 01:59 AM   #1902
Toshi
Private First Class
 
Drives: E92 335i M-Sport
Join Date: Aug 2010
Location: Tokyo, Japan

Posts: 168
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by onebadmofo View Post
Damn, I think I went a little too far with coding.
My AE's come one now at full brightness if I press my brake pedal
Wow, only while braking?
You should change the AE bulbs to red
__________________

2008 E92 335i M-Sport (Japan spec)
ALPINA Classic Styling II, Íhlins DFV Coilover, BMS JB4, LUX H8 Ver.3,
3D Design Front Lip, BP Black Grill, ACS Roof Spoiler, ALPINA Trunk Lip, etc.
Toshi is offline   Japan
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 09:09 AM   #1903
AW128i
Major
 
AW128i's Avatar
 
Drives: E82 N51
Join Date: Nov 2010
Location: Southeastern, PA

Posts: 1,004
iTrader: (1)

Send a message via AIM to AW128i
Quote:
Originally Posted by outie View Post
Do you get 2 black circles on Battery and Ignition in INPA?
No. The battery button turns black, but not the ignition one.

Quote:
Originally Posted by txusa03 View Post
not sure if this is related to the above error or not. But sometime I stick the fob into the slot and i forget to press the power button. Make sure you press on the power button as well.
Double-checked that because the first time I actually did forget to push the Start/Stop button

Quote:
Originally Posted by sd23 View Post
Make sure only have one program reading from your car at each time. That happened to me when I accidentally left open the INPA tool
Only one program running at a time.

So, I loaded everything on my MacBook Pro under Parallels (Windows 7 32-bit) and I was able to connect to the car. I was also able to pull the CAS and now have at least a backup copy of my car's CAS module. I attempted to read the FRM and NFRM modules but no luck. I get the error message below.
Attached Images
 
AW128i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 09:54 AM   #1904
onebadmofo
Banned
 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Aug 2010
Location: Central NJ

Posts: 2,394
iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by Toshi View Post
Wow, only while braking?
You should change the AE bulbs to red
Yeah and then I can drive my car in reverse on streets To think about it I drove like that for 2 days. I only noticed yesterday when parallel parking at night
That was done during my quest to find how to disable AE dimming. Gonna just reset the FRM module to stock today, I changed waaaay too much stuff in it now
onebadmofo is offline   Russian Federation
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 10:31 AM   #1905
xxxjecxxx
Captain
 
xxxjecxxx's Avatar
 
Drives: Jet Black 06 325i LCI
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando, FL

Posts: 729
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Randall41 View Post
I am very sorry if this is in the wrong place, but I have a question that is not related to the current topic, but it does envolve coding.
After my last coding session (digital speed, seat belt noise, open close sunroof, windows, etc.) My 135 has the blasted geared circle symbol along with something related to cruise control.
Question, is it necessary to delete the entire .Man file and start over with coding?
open the .man file. erase everything out of it then save it. then use the process car option.

All values reset but you will have to code everything again.
xxxjecxxx is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 11:45 AM   #1906
Randall41
Private First Class
 
Randall41's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 135i Alpine White
Join Date: Apr 2008
Location: DreamLand

Posts: 121
iTrader: (1)

Thanks much for my question regarding the dreaded "geared circle". I just wanted to make sure there wasn't something new. I did review everything related to this back in the pages 58-62 or somewhere in that area. Many thanks especially to Junior.
Another topic here is for example the geared circle. It was a hot topic back in the pages I mentioned, but like a lot of other topics the discussion just suddenly changes to another hot topic. And it goes on..
This topic/forum could use a good moderator/facilitator to keep thing on topic and also a so called "parking lot for unresolved issues".
Guess who I worked for for 25 years.
Randall41 is offline   Mexico
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 12:07 PM   #1907
Pseudo Nim
twinborific
 
Pseudo Nim's Avatar
 
Drives: fast, sometimes slow
Join Date: Nov 2008
Location: i am a citizen of the world

Posts: 4,678
iTrader: (9)

Quote:
Originally Posted by onebadmofo View Post
Damn, I think I went a little too far with coding.
My AE's come one now at full brightness if I press my brake pedal
rofl hahahaha - nice work. i'm still laughing. IRL.
__________________
Pseudo Nim is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 12:29 PM   #1908
spazticrecords
Banned
 
Drives: 2010 E90 328 XI
Join Date: Jun 2007
Location: Yorktown Heights, NY.

Posts: 123
iTrader: (0)

Do you have process car? or can't you just read the module, clear out the file then flash back just that module like normal to reset all values?
spazticrecords is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 12:32 PM   #1909
Alex@Helix
Colonel
 
Alex@Helix's Avatar
 
Drives: e92 335i
Join Date: Sep 2007
Location: Miami, FL

Posts: 2,221
iTrader: (8)

Send a message via AIM to Alex@Helix
can someone please PM me how to update Daten Files? I want to be able to code a 2011 R56 but got an error saying, "Following feature is invalid for FA: #1110'
Alex@Helix is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 12:33 PM   #1910
Pseudo Nim
twinborific
 
Pseudo Nim's Avatar
 
Drives: fast, sometimes slow
Join Date: Nov 2008
Location: i am a citizen of the world

Posts: 4,678
iTrader: (9)

Quote:
Originally Posted by Alex@Helix View Post
can someone please PM me how to update Daten Files? I want to be able to code a 2011 R56 but got an error saying, "Following feature is invalid for FA: #1110'
You need to download the updated ISTA (as late as possible ... I think they're up to what, 40.2?) and replace the files in DATEN\ in NCSExpert.
__________________
Pseudo Nim is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 12:34 PM   #1911
Pseudo Nim
twinborific
 
Pseudo Nim's Avatar
 
Drives: fast, sometimes slow
Join Date: Nov 2008
Location: i am a citizen of the world

Posts: 4,678
iTrader: (9)

So .... anybody have any thoughts on my paddle situation? Added paddle steering wheel to the VO..... but car doesn't see them. Wtf.
__________________
Pseudo Nim is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 01:08 PM   #1912
outie
Lieutenant
 
Drives: 2011 M3 ZCP
Join Date: Feb 2009
Location: CA

Posts: 517
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Pseudo Nim View Post
So .... anybody have any thoughts on my paddle situation? Added paddle steering wheel to the VO..... but car doesn't see them. Wtf.
Well if paddle shift requires sports package, try adding the sports pkg to the VO?
__________________
outie is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 01:10 PM   #1913
Pseudo Nim
twinborific
 
Pseudo Nim's Avatar
 
Drives: fast, sometimes slow
Join Date: Nov 2008
Location: i am a citizen of the world

Posts: 4,678
iTrader: (9)

Quote:
Originally Posted by outie View Post
Well if paddle shift requires sports package, try adding the sports pkg to the VO?
good question - i dunno, does it? was it possible to order w/o sport package but WITH paddles? i can give that a shot.
__________________
Pseudo Nim is offline  
0
Reply With Quote
      03-04-2011, 01:23 PM   #1914
BeWide
Clean, Low and Wide, that is the style !
 
BeWide's Avatar
 
Drives: 318D E90
Join Date: Jun 2010
Location: Belgium

Posts: 41
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AW128i View Post
OK, finally got my cable this past weekend and made my first attempt at coding the car. Couldn't get INPA to work, but have read that some people are still able to get NCSEXPERT to work anyway. No go. I get the following error message when trying to read the car via NCSEXPERT. I followed the installation DIY to a 'T' and didn't seem to encounter any problems. This is on a native XP SP3 installation using the "eBay" cable most on this thread seem to be using. I looked through every page of this thread and can't seem to find any reference to this specific error. If I missed it, please accept my redundant post.
Have the same problem, INPA and EDIABAS dont work anyway...
Can you tell me if you have the two black dots when you turn ignition ON ?

And if yes, when you try to open a module ( Airbag for exemple) you've got an error ? ( please tell what is the error code)

I'm beginning to think that some of the cables from this vendor are defective...
__________________
BeWide is offline   Belgium
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:17 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST