E90Post
 


Scorpp Design
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > How do you properly load a new map onto PROcede?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-08-2007, 11:02 AM   #1
Spool
******
 
Spool's Avatar
 
Drives: A few
Join Date: Apr 2007
Location: DC Metro

Posts: 6,168
iTrader: (24)

How do you properly load a new map onto PROcede?

NVM...


I know how to load it now...


U don't need to save as or anything, just go to file, load it, let the progress bar reach 100%, unhook...and off you go....
__________________


MKIV 6spd 1000hp Club

Last edited by Spool; 05-08-2007 at 04:45 PM.
Spool is offline   Vietnam
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 11:21 AM   #2
Straz M3
Never Lose
 
Straz M3's Avatar
 
Drives: 2011.75 E92 M3
Join Date: Mar 2006
Location: Windy City

Posts: 1,147
iTrader: (2)

when you load the new map you should see a progress bar on the bottom and once its complete you should be good to go
__________________
'11 Melbourne Red Metallic / Black/Fox/Fox 6MT E92 ///M3
ZCP | Convenience Package | Premium Package 2 | Heated Seats | Enhanced Premium Sound l BMW Apps
Straz M3 is offline  
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 11:22 AM   #3
Spool
******
 
Spool's Avatar
 
Drives: A few
Join Date: Apr 2007
Location: DC Metro

Posts: 6,168
iTrader: (24)

Yeah, i'm did it and got the progress bar...it takes about 6 seconds to load the new map...and i'm getting the same thing...limp mode under full boost...

i'm gonna unhook the procede and see what's up..
__________________


MKIV 6spd 1000hp Club
Spool is offline   Vietnam
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 12:25 PM   #4
tek818
Lieutenant Colonel
 
tek818's Avatar
 
Drives: 2012 135i
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles

Posts: 1,835
iTrader: (1)

Garage List
2012 BMW 135i  [0.00]
did u try the LBT map?
tek818 is offline  
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 12:27 PM   #5
Walked U
Brigadier General
 
Drives: RR sport s/c, E82, E89 3.5is
Join Date: Nov 2006
Location: USA

Posts: 3,118
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by Spool View Post



Then i went to LOAD map...and chose v1.45 LBT...
Quote:
Originally Posted by AB Tek 818 View Post
did u try the LBT map?
.
__________________
Previous - E90 335i, E82
Current - E89 / Range Rover sport Super charged.
Walked U is offline  
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 12:36 PM   #6
Spool
******
 
Spool's Avatar
 
Drives: A few
Join Date: Apr 2007
Location: DC Metro

Posts: 6,168
iTrader: (24)

Yeah i tried the LBT map, still the same symptoms, full boost, limp mode...


i checked all my vacuum connections, and everything is good...i have the stock diverter valves too, no after market stuff..
__________________


MKIV 6spd 1000hp Club
Spool is offline   Vietnam
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 01:15 PM   #7
tek818
Lieutenant Colonel
 
tek818's Avatar
 
Drives: 2012 135i
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles

Posts: 1,835
iTrader: (1)

Garage List
2012 BMW 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Walked U View Post
.
/me wipes his eyes. Ahhh I C
tek818 is offline  
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 01:32 PM   #8
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

Loading with the wrong version of the loader? He offset the tables in the new version to make it harder for people to look at the maps (although it's still pretty easy).
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 01:52 PM   #9
Spool
******
 
Spool's Avatar
 
Drives: A few
Join Date: Apr 2007
Location: DC Metro

Posts: 6,168
iTrader: (24)

Everything's gravy now...had to let the car reset...but it runs fine again..
__________________


MKIV 6spd 1000hp Club
Spool is offline   Vietnam
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 02:59 PM   #10
jam0321
I do screenprinting and embroiderry
 
jam0321's Avatar
 
Drives: e92 M3
Join Date: Dec 2006
Location: So Cal

Posts: 277
iTrader: (0)

Send a message via AIM to jam0321
has anybody loaded new maps with a Macbook Pro?
__________________
Go Big or Go Home!!!

www.specopsoutfitters.com
jam0321 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 03:13 PM   #11
RiXst3r
 
RiXst3r's Avatar
 
Drives: www.p3cars.com
Join Date: Sep 2006
Location: Ohio

Posts: 6,459
iTrader: (14)

Send a message via AIM to RiXst3r
Quote:
Originally Posted by jam0321 View Post
has anybody loaded new maps with a Macbook Pro?
As long as you load windows on it... (bootcamp, virtualpc, paralells), it should work fine, just use a USB to serial converter.
RiXst3r is offline  
0
Reply With Quote
      05-08-2007, 03:31 PM   #12
derrick
First Lieutenant
 
Drives: '07 e92 335i & '06 e60 M5
Join Date: Jul 2006
Location: San Diego, CA

Posts: 356
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Spool View Post
Everything's gravy now...had to let the car reset...but it runs fine again..
So you're good now? No more limpmode with the LBT map & proper reset?
__________________
derrick is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST