E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Coding answer needed for digital speedometer



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-27-2011, 10:50 PM   #1
spdy330
Major General
spdy330's Avatar
United_States
100
Rep
6,074
Posts

 
Drives: 05 Tundra, 11 M3, 08 Odyssey
Join Date: Dec 2009
Location: Chino, CA

iTrader: (161)

Garage List
Send a message via AIM to spdy330 Send a message via Yahoo to spdy330
Coding answer needed for digital speedometer

My friend has a 2009 E92 335i which is from Canada. He lives here in the U.S. now. Is there a way to code the digital speedometer to display MPH since his cluster displays KM/H?

Thanks in advance!
__________________
If you will be purchasing ANY AT&T services online or in store could you mention that you were referred by me? My Employee Referral ID is eo4489. This would be a great help and it costs you nothing, thank you!
Appreciate 0
      05-28-2011, 12:10 PM   #2
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

Just change the units in the OBC or iDrive settings
Appreciate 0
      05-28-2011, 06:34 PM   #3
spdy330
Major General
spdy330's Avatar
United_States
100
Rep
6,074
Posts

 
Drives: 05 Tundra, 11 M3, 08 Odyssey
Join Date: Dec 2009
Location: Chino, CA

iTrader: (161)

Garage List
Send a message via AIM to spdy330 Send a message via Yahoo to spdy330
It is not my car but I do not think they have that option in the iDrive. Getting the spedometer to display on the digital display is an aftermarket mod. I was wondering if when they code it if they can choose between MPH or KH/M?
__________________
If you will be purchasing ANY AT&T services online or in store could you mention that you were referred by me? My Employee Referral ID is eo4489. This would be a great help and it costs you nothing, thank you!
Appreciate 0
      05-28-2011, 07:15 PM   #4
NiVeDh
Major General
NiVeDh's Avatar
United_States
158
Rep
8,014
Posts

 
Drives: '08 E90 335i, '99 E36 M3
Join Date: Apr 2009
Location: Houston, TX & Atlanta, GA

iTrader: (132)

Garage List
Quote:
Originally Posted by spdy330 View Post
It is not my car but I do not think they have that option in the iDrive. Getting the spedometer to display on the digital display is an aftermarket mod. I was wondering if when they code it if they can choose between MPH or KH/M?
You can choose units through the BC stalk I believe. It's in the manual somewhere.
Appreciate 0
      05-28-2011, 07:22 PM   #5
spdy330
Major General
spdy330's Avatar
United_States
100
Rep
6,074
Posts

 
Drives: 05 Tundra, 11 M3, 08 Odyssey
Join Date: Dec 2009
Location: Chino, CA

iTrader: (161)

Garage List
Send a message via AIM to spdy330 Send a message via Yahoo to spdy330
Thanks guys I will pass the word but I am not sure how this would be a feature built into the car. The speedometer is set up for KH/M not MPH. So even if there was a place to change this it still is KH/M on the cluster. There is some new mod my other friend recently got and that was making it so you can see your MPH on the digital display between the speedometer and tach. So what I am trying to get out of this is when coding that feature can you choose between MPH and KH/M.

The dealer said they can replace the cluster for something like $1700.00. He is not gonig to change it was he will eventually go back to Canada.
__________________
If you will be purchasing ANY AT&T services online or in store could you mention that you were referred by me? My Employee Referral ID is eo4489. This would be a great help and it costs you nothing, thank you!
Appreciate 0
      05-29-2011, 12:37 PM   #6
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

Yes it is a code-able feature to show the digital speed read out.
What we're saying is that after its coded if you change your units through the BC stalk and it will show you km or m per hour.
Appreciate 0
      05-29-2011, 01:25 PM   #7
spdy330
Major General
spdy330's Avatar
United_States
100
Rep
6,074
Posts

 
Drives: 05 Tundra, 11 M3, 08 Odyssey
Join Date: Dec 2009
Location: Chino, CA

iTrader: (161)

Garage List
Send a message via AIM to spdy330 Send a message via Yahoo to spdy330
Thanks for the responce here. So it sounds like this may be what I am looking for.

So if he gets the digital readout enabled he will then be able to swap between MPH and KM/H on the digital readout? He has iDrive so I would imagine he could do it there as well.

In the US our cars have both MPH and KM/H on out speedometer however on his Canadian 335i it only has KM/H with no MPH on the speedometer.


Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
Yes it is a code-able feature to show the digital speed read out.
What we're saying is that after its coded if you change your units through the BC stalk and it will show you km or m per hour.
__________________
If you will be purchasing ANY AT&T services online or in store could you mention that you were referred by me? My Employee Referral ID is eo4489. This would be a great help and it costs you nothing, thank you!
Appreciate 0
      05-29-2011, 01:31 PM   #8
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

Yea I could see how that would be annoying!
He should be able to toggle as needed
Appreciate 0
      05-29-2011, 01:33 PM   #9
spdy330
Major General
spdy330's Avatar
United_States
100
Rep
6,074
Posts

 
Drives: 05 Tundra, 11 M3, 08 Odyssey
Join Date: Dec 2009
Location: Chino, CA

iTrader: (161)

Garage List
Send a message via AIM to spdy330 Send a message via Yahoo to spdy330
Thanks Grant, I am going to pass this information over to him. I appreciate everyone time.
__________________
If you will be purchasing ANY AT&T services online or in store could you mention that you were referred by me? My Employee Referral ID is eo4489. This would be a great help and it costs you nothing, thank you!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST