E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Coding with a tune installed



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-19-2011, 12:31 PM   #1
Neutrino45
0
Major
 
Neutrino45's Avatar
 
Drives: XXX
Join Date: Aug 2008
Location: milky way

Posts: 1,446
iTrader: (2)

Coding with a tune installed

Are there any issues with coding cars with a tune installed? Any issues with ECU or Piggyback tunes?
__________________
Neutrino45 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-20-2011, 12:41 AM   #2
1LazyBmw
0
Brigadier General
 
1LazyBmw's Avatar
 
Drives: E82
Join Date: Jun 2008
Location: Toronto

Posts: 3,987
iTrader: (5)

I code mine with JB3 installed.. no issues as of yet...
__________________
1LazyBmw is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-20-2011, 01:22 AM   #3
sourphish
0
Major
 
Drives: '07 335i E92
Join Date: Apr 2009
Location: Emeryville, CA

Posts: 1,477
iTrader: (20)

Garage List
Quote:
Originally Posted by 1LazyBmw View Post
I code mine with JB3 installed.. no issues as of yet...
Same. Hopefully no issues later either :P
__________________
2007 E92 335i, 6MT, Sparking Graphite, ZPP, ZSP, Nav, Logic7
sourphish is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-20-2011, 12:32 PM   #4
Elliott@DetailAddict
0
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

If you have a JB4 it has to be in bypass (map 0) to connect.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-20-2011, 02:06 PM   #5
faded67
0
Private First Class
 
Drives: 2007 AW 335i Sedan
Join Date: Apr 2010
Location: Reston, VA

Posts: 128
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
I had no problems with GIAC flash tune.
faded67 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-20-2011, 04:21 PM   #6
NiVeDh
0
Major General
 
NiVeDh's Avatar
 
Drives: '08 E90 335i 6MT BSM
Join Date: Apr 2009
Location: Houston, TX & Atlanta, GA

Posts: 8,004
iTrader: (132)

Garage List
Need to set the tune to valet mode (Map 0).
NiVeDh is offline   India
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-20-2011, 09:40 PM   #7
BMW4Life2112
0
Private
 
BMW4Life2112's Avatar
 
Drives: E90
Join Date: Feb 2011
Location: San Diego, California

Posts: 96
iTrader: (2)

Garage List
Coded a car with Cobb Tune installed and no problems. I have BMS Powerbox and no issues.
__________________
BMW4Life2112 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-21-2011, 08:26 PM   #8
Neutrino45
0
Major
 
Neutrino45's Avatar
 
Drives: XXX
Join Date: Aug 2008
Location: milky way

Posts: 1,446
iTrader: (2)

Anyone have an experience coding with a Dinan S2 tune? It generated 3 extra error codes after coding. Any ideas?

Before coding


After coding


Detail info from one of the errors (DSC module)


__________________
Neutrino45 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      06-21-2011, 11:09 PM   #9
Neutrino45
0
Major
 
Neutrino45's Avatar
 
Drives: XXX
Join Date: Aug 2008
Location: milky way

Posts: 1,446
iTrader: (2)

FYI, I cleared the error codes after reading it two days ago. I just read the car again today and none of the codes came back.
__________________
Neutrino45 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST