E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > CIC with Combox - playback issue



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-12-2018, 03:18 AM   #1
charliewaqs
Private
United Kingdom
14
Rep
95
Posts

Drives: BMW 330d E92
Join Date: Nov 2016
Location: UK

iTrader: (0)

CIC with Combox - playback issue

E92 LCI with combox.

When I stream music over Bluetooth, sometimes the music appears to forward a few seconds by itself. Also if I try to forward or rewind from steering wheel controls through the song (say 20-30 seconds) it just keeps forwarding/rewinding indefinitely.

I sometimes hear crackling too but this goes away if I turn my iPhone Bluetooth off and then back on.

Faulty combox? Interference? Does it need an update maybe.
Appreciate 0
      04-12-2018, 07:45 AM   #2
Bmw10
Private First Class
3
Rep
188
Posts

Drives: N/A
Join Date: Mar 2014
Location: Uk

iTrader: (0)

I have this exact same issue the music skips forward then I start to get a cracking noise from the speakers. I then disconnect my Bluetooth and reconnect and all seems to be fine.

Interested in hearing a solutions for this
Appreciate 0
      04-12-2018, 08:57 AM   #3
charliewaqs
Private
United Kingdom
14
Rep
95
Posts

Drives: BMW 330d E92
Join Date: Nov 2016
Location: UK

iTrader: (0)

Yep I was considering a firmware update from someone but if that doesn't resolve it I'd rather just buy another used one off ebay.
Appreciate 0
      04-12-2018, 05:13 PM   #4
mjn77
Major
mjn77's Avatar
United Kingdom
564
Rep
1,313
Posts

Drives: E90 335d LCI Sport Saloon
Join Date: Apr 2015
Location: Herts, UK

iTrader: (2)

Garage List
Updated the Bluetooth firmware to the latest version available for your car?

There is a website where you enter your VIN and it gives you the file download.
Appreciate 0
      04-13-2018, 03:09 AM   #5
charliewaqs
Private
United Kingdom
14
Rep
95
Posts

Drives: BMW 330d E92
Join Date: Nov 2016
Location: UK

iTrader: (0)

Here's the link. I will try it this evening.

https://legacy.bmw.com/bmw_next/mast...re_update.html
Appreciate 0
      04-20-2018, 03:17 AM   #6
charliewaqs
Private
United Kingdom
14
Rep
95
Posts

Drives: BMW 330d E92
Join Date: Nov 2016
Location: UK

iTrader: (0)

UPDATE:

Bluetooth software version updated on the CIC a week ago. Since then no playback issues or crackling. Iíll post in the thread if it does happen.

Regarding the other issue when I forward or rewind myself, it seems that issue is isolated to Spotify over Bluetooth as when I do it using the standard iPhone music app or playback over USB there is no issue
Appreciate 0
      04-20-2018, 03:57 AM   #7
mjn77
Major
mjn77's Avatar
United Kingdom
564
Rep
1,313
Posts

Drives: E90 335d LCI Sport Saloon
Join Date: Apr 2015
Location: Herts, UK

iTrader: (2)

Garage List
Hmmmmm, strange. I can use Spotify over Buetooth with no issue.
__________________
E90 335D LCI Individual Azurite Black // Anthracite Maple Trim // HEL Braided Brake Hoses // Veemann VM2 19" alloys in Valencia Orange // EBC Grooved Discs & Yellow Stuff Pads // H&R Cup Kit // M3 Control Arms
Euro Alpine 2014 Road Trip Euro Alpine 2016 Road Trip Euro Alpine 2017 Road Trip
Appreciate 0
      04-20-2018, 05:43 AM   #8
charliewaqs
Private
United Kingdom
14
Rep
95
Posts

Drives: BMW 330d E92
Join Date: Nov 2016
Location: UK

iTrader: (0)

Yeah itís weird. I mean itís rare I will rewind or forward in a song but when I do it just indefinitely does it lol. Not a big deal.
Appreciate 0
      04-25-2018, 06:03 AM   #9
Foyz91
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: Bmw E90 2009 320D
Join Date: Apr 2018
Location: England

iTrader: (0)

There is nothing wrong with the combox. I had the same issues and resolved it by updating the CIC unit to V41 and enabling 6NR bmw apps. After that I just updated the apps list and then resolved.
Appreciate 0
      04-29-2018, 10:37 AM   #10
charliewaqs
Private
United Kingdom
14
Rep
95
Posts

Drives: BMW 330d E92
Join Date: Nov 2016
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Foyz91 View Post
There is nothing wrong with the combox. I had the same issues and resolved it by updating the CIC unit to V41 and enabling 6NR bmw apps. After that I just updated the apps list and then resolved.
Thanks for letting me know. Did you update yourself via icom or pay someone to do it?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:28 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST