E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Car Stumbles at Idle



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-27-2013, 12:30 AM   #23
Bimmertech113
Private
-58
Rep
68
Posts

Drives: None
Join Date: Mar 2013
Location: TN

iTrader: (0)

Injectors or valve blasting. I could either one for you
Appreciate 0
      05-03-2013, 09:39 AM   #24
335xiRacer
Private First Class
1
Rep
177
Posts

Drives: 2008 335xi
Join Date: Mar 2013
Location: Lowell, MA

iTrader: (2)

Finally dropping mine off monday for this problem (still under warranty). We'll see what they say
Appreciate 0
      05-03-2013, 10:28 AM   #25
famsedan
Private First Class
famsedan's Avatar
3
Rep
101
Posts

Drives: ZHP
Join Date: Mar 2013
Location: Vermont

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by 335xiRacer View Post
Finally dropping mine off monday for this problem (still under warranty). We'll see what they say
Let us know.. Mine is doing the same thing and my gas mileage isn't the best right now. I'm planning on driving from VT to GA for SOWO in a couple of weeks and it would be nice to have everything in working order before then..
Appreciate 0
      05-03-2013, 03:07 PM   #26
blingman
Lieutenant
26
Rep
413
Posts

Drives: 3er
Join Date: Mar 2011
Location: Houston

iTrader: (2)

I started getting the stumbling last night, again this morning but no CEL. It feels like a misfire for a second. At idle engine shakes then rpm shoots up to 1.5K then back down to idle. No telling when it will happen but notice its only happening when idling at a stop. I have a feeling its bad coil pack, but just waiting for the CEL to pop up to let me know which one.
Appreciate 0
      05-10-2013, 11:42 AM   #27
335xiRacer
Private First Class
1
Rep
177
Posts

Drives: 2008 335xi
Join Date: Mar 2013
Location: Lowell, MA

iTrader: (2)

Got the car back with a "well its not doing it now but bring it back if you have any problems". $50 later. Thanks
Appreciate 0
      05-30-2013, 12:52 PM   #28
litxus
Lieutenant
48
Rep
505
Posts

Drives: 09 E90 335i sedan
Join Date: Jan 2013
Location: Villa Park

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by 335xiRacer View Post
Got the car back with a "well its not doing it now but bring it back if you have any problems". $50 later. Thanks
Can you clarify what was done to your car as I'm starting to have the stumble usually only sitting at stop lights at idle (very rare so far). It doesn't seem to matter if car is cold or not. Spark plugs were replaced recently and replaced coil on cylinder #4 as had a code which was on briefly and then car fixed itself. I replaced the coil anyway, although now I'm think it might not be the coil. Any ideas an car has 76k miles and intake cleaning was not done as far as I know.
Appreciate 0
      05-30-2013, 01:02 PM   #29
famsedan
Private First Class
famsedan's Avatar
3
Rep
101
Posts

Drives: ZHP
Join Date: Mar 2013
Location: Vermont

iTrader: (1)

Are you all running the stock tune or do you have something different? I have the JB4 and I get the stumble in both tune 1 and 2. I haven't tried to see if I get the stumble with the stock tune yet.
Appreciate 0
      05-30-2013, 01:45 PM   #30
techy1
Captain
techy1's Avatar
Trinidad_and_tobago
16
Rep
617
Posts

Drives: 2008 328i
Join Date: Aug 2012
Location: Brampton Canada

iTrader: (2)

I have a similar problem... a indiy shop told me they know what it is... i can't remember what they told me it was but when i get back from them I'll let you know maybe its the same for you.
Appreciate 0
      05-30-2013, 01:52 PM   #31
litxus
Lieutenant
48
Rep
505
Posts

Drives: 09 E90 335i sedan
Join Date: Jan 2013
Location: Villa Park

iTrader: (1)

I'm running everything stock. The only mod so far is the oil catch can, which surprisingly had some oil last time I checked it.
Appreciate 0
      05-30-2013, 01:53 PM   #32
famsedan
Private First Class
famsedan's Avatar
3
Rep
101
Posts

Drives: ZHP
Join Date: Mar 2013
Location: Vermont

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by techy1 View Post
I have a similar problem... a indiy shop told me they know what it is... i can't remember what they told me it was but when i get back from them I'll let you know maybe its the same for you.
Yeah please let us know. I'm interested to hear what they say.
Appreciate 0
      05-30-2013, 03:35 PM   #33
Titanium3er
First Lieutenant
Titanium3er's Avatar
United_States
10
Rep
343
Posts

Drives: '08 335i, '03 Kawa Z1000
Join Date: Apr 2013
Location: SW FL

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by rewired87
I had the same problem and it was due to really dirty intake valves. Walnut shell blasting serviced fixed it. Very smooth now.
+1

If you're under CPO warranty, try to get the dealership to do it for you. Mine did, and the car has never run better.
Appreciate 0
      05-30-2013, 03:38 PM   #34
Titanium3er
First Lieutenant
Titanium3er's Avatar
United_States
10
Rep
343
Posts

Drives: '08 335i, '03 Kawa Z1000
Join Date: Apr 2013
Location: SW FL

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by 335xiRacer
Got the car back with a "well its not doing it now but bring it back if you have any problems". $50 later. Thanks
A dealership in my area gave me that line of BS the first time I brought in. I took it to a different dealer and they were awesome. They got a regional engineer involved and got the walnut shell intake blast authorized under CPO warranty.

Keep trying and if they continue to give you the run around, get it escalated to the service manager and then regional manager.
Appreciate 0
      05-30-2013, 04:19 PM   #35
litxus
Lieutenant
48
Rep
505
Posts

Drives: 09 E90 335i sedan
Join Date: Jan 2013
Location: Villa Park

iTrader: (1)

I guess here is another discussion on the same issue:

http://www.e90post.com/forums/showth...509274&page=11
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 05:43 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST