E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > CIC Nav Problem



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-17-2018, 05:27 PM   #1
slateboy
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2018
Location: Belfast

iTrader: (0)

CIC Nav Problem

Hi guys, I'm new on hear so pardon my ignorance. I've just got a 2010 320d e91 with business navigation and I've figured out it is a CIC system but there's a problem. Most of the time the navigation doesn't work, showing a message that "this function isn't available at the minute". Sometimes though it does work but there's another problem connected to the navigation problem. When I put the car into reverse, the depiction of the car that is supposed to come up for the rear parking sensors on the nav screen doesn't appear, just the small balloon shape with the different colours for the warning. Hopefully the photos I've attached make clear what I mean. Has anyone any ideas? Is it a software problem or an expensive hardware problem? Thanks in advance for any advice.
Pat
Name:  20180207_172122.jpg
Views: 112
Size:  228.7 KB

Name:  20180208_081721.jpg
Views: 114
Size:  198.2 KB
Appreciate 0
      02-18-2018, 05:48 PM   #2
vorph
Banned
79
Rep
479
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2016
Location: South

iTrader: (0)

TBH is very hard to say what’s cause this issues. Is CIC comes with this car from factory?
Appreciate 0
      02-18-2018, 06:11 PM   #3
slateboy
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2018
Location: Belfast

iTrader: (0)

Hi Vorph, thanks for the reply. Mine, from what I can gather, is a CIC system fitted from factory.
Appreciate 0
      02-18-2018, 07:10 PM   #4
Sensible_
Lieutenant Colonel
317
Rep
1,834
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Sounds like the perfect time upgrade to a professional system?

It's a strange problem. Have you tried a forced reboot/reset?

Appreciate 0
      02-19-2018, 04:41 PM   #5
vorph
Banned
79
Rep
479
Posts

Drives: F30
Join Date: Oct 2016
Location: South

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by slateboy View Post
Hi Vorph, thanks for the reply. Mine, from what I can gather, is a CIC system fitted from factory.
I can suggest update CIC first to latest ilevel first.
Appreciate 0
      02-19-2018, 05:03 PM   #6
slateboy
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2018
Location: Belfast

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Sounds like the perfect time upgrade to a professional system?

It's a strange problem. Have you tried a forced reboot/reset?

Hi Sensible, thanks for the youtube video, I'll give the reboot a go first. I know this question has been asked a thousand times but why cant I change my smaller screen for the wider screen? Is it just a software issue or a complete hardware issue? In other words, can I just change the screen and update the software at the same time?
Appreciate 0
      02-19-2018, 06:48 PM   #7
Sensible_
Lieutenant Colonel
317
Rep
1,834
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by slateboy View Post
Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Sounds like the perfect time upgrade to a professional system?

It's a strange problem. Have you tried a forced reboot/reset?

Hi Sensible, thanks for the youtube video, I'll give the reboot a go first. I know this question has been asked a thousand times but why cant I change my smaller screen for the wider screen? Is it just a software issue or a complete hardware issue? In other words, can I just change the screen and update the software at the same time?
You cannot simply change the screen unfortunately. It's a completely different headunit required.
Appreciate 0
      02-22-2018, 06:54 PM   #8
slateboy
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2018
Location: Belfast

iTrader: (0)

Hi guys, tried the reboot but didn't work. how can I update the system? There is no USB in my centre console but there is one in the glove box. Also, I typed my VIN number into BMW update but nothing comes up. Is there an issue?
Appreciate 0
      02-23-2018, 02:18 AM   #9
ptpending
Major
163
Rep
1,464
Posts

Drives: e91
Join Date: Dec 2013
Location: vilnius

iTrader: (1)

update can be done only using using bmw diagnostic interface
__________________
E91 2006. Retrofits:High beam assistant, Individual Audio, Autodim mirrors, CIC, Combox(USB and Bluetooth), Electric Sport Seats, Light package, Front PDC, Heated Steering Wheel, Happy Robot, Climate Comfort Windscreen, Blackline rear lights.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:13 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST