E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N57 / M57 Turbo Diesel Discussions - 335d > Issues after injector swap



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-26-2016, 08:09 PM   #1
natefank
Private First Class
5
Rep
102
Posts

Drives: 335d
Join Date: Mar 2014
Location: Santa Cruz, CA

iTrader: (0)

Issues after injector swap

So I just got done replacing my injectors. Now I'm having studdering at 2500-3000 RPMs and have codes for "Charge Air Cooler Temperature Sensor Circuit High" and "Turbocharger/Supercharger "A" Underboost Condition" Anyone have any solutions? Thanks
Appreciate 0
      11-26-2016, 10:18 PM   #2
JOHNNYBRAVO1
NY BRAVEST
United_States
26
Rep
285
Posts

Drives: 2010 Monaco blue, 335D
Join Date: Mar 2016
Location: NEW YORK, LONG ISLAND

iTrader: (0)

Hmmmm, weird. I replaced all of mine, but didn't have that come up. Did you register the injectors and re-do the adaptations? Did you run ISTA D? Maybe 1 or 2 of the injector connectors isn't seated making contact not shooting fuel?
Appreciate 0
      11-26-2016, 10:45 PM   #3
natefank
Private First Class
5
Rep
102
Posts

Drives: 335d
Join Date: Mar 2014
Location: Santa Cruz, CA

iTrader: (0)

No, I don't have ISTA, do I need to? I swapped #1 like 6 months ago and didn't have an issue
Appreciate 0
      11-27-2016, 01:51 PM   #4
glitdi
Rudolf/German/Compression Ignition Specialist.
Canada
27
Rep
169
Posts

Drives: 2009 335d
Join Date: Oct 2014
Location: West Coast Canada

iTrader: (0)

So let me get this straight...you swapped an injector and your getting a boost code and a maf code?
You sure they are connected? I sure don't think they are... if you swapped the injector yesterday, I would check connections on everything you took off.... Its a good place to start.. keep it simple.. an injector code and boost codes are two completely different issues...and you are getting boost codes... You left something off or not connected right...
Also did you code your injector? I am guessing not..
__________________
I fix other people's stupid German problems so I can afford to fix my stupid German problems....
Appreciate 0
      11-27-2016, 02:00 PM   #5
DWR
Lieutenant Colonel
468
Rep
1,632
Posts

Drives: 2009 335d
Join Date: Oct 2014
Location: Maine

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by natefank View Post
So I just got done replacing my injectors. Now I'm having studdering at 2500-3000 RPMs and have codes for "Charge Air Cooler Temperature Sensor Circuit High" and "Turbocharger/Supercharger "A" Underboost Condition" Anyone have any solutions? Thanks
What problem(s) were you having before you replaced the injectors?
Did you do something in addition to replacing injectors?
Appreciate 0
      11-28-2016, 01:50 PM   #6
natefank
Private First Class
5
Rep
102
Posts

Drives: 335d
Join Date: Mar 2014
Location: Santa Cruz, CA

iTrader: (0)

So the codes cleared up, I think it was cuz somehow my boost line for my WM got disconnected.
The reasons I replaced my injectors was because I was getting injector codes and stubbling at around 1200 rpm and idle
Appreciate 0
      11-28-2016, 01:52 PM   #7
335dlci
Captain
40
Rep
699
Posts

Drives: 335d
Join Date: Apr 2014
Location: Socal

iTrader: (0)

the injector numbs must be stored in DDE after swapping or replacing.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:30 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST