E90Post
 


The Tire Rack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > 6FL USB Retrofit Installed - But don't get any power to usb-port



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-19-2012, 09:21 PM   #1
Mac Gyver
New Member
2
Rep
21
Posts

Drives: E91 320d
Join Date: Mar 2012
Location: In the deepest forest of Sweden

iTrader: (0)

6FL USB Retrofit Installed - But don't get any power to usb-port

Hello

I have installed 6FL USB retrofit kit to my car, BMW E91 320d -2008

I have professional radio.

I bought the retrofit kit new and a MULF2 Hi unit from ebay.

The MULF2 was sold as new and uncoded.

Now when I have installed everything and done the coding.

But i'm not sure coding is right done. I can not program the MULF2 Hi because I only have USB k+D-can cable.

I don't get any power to my USB-port (5v).

I have meassured with a voltmeter and can see that itīs 0v on 3pins and 0,2v on one pin in the USB-port.

I have also meassured incoming cables to the USB-hub, and I got 12V on power pins. On the incoming usb cable that come from the MULF2 unit, I have 5v on one pin and 0V on the rest (3pins).

Anyone have any clue what can be wrong here?
Is the USB-hub broken? (because I have 5v on incoming cable and 0v on outgoing)?

Or is it still something in codeing that does the USB-port deactive?
Appreciate 0
      03-19-2012, 11:33 PM   #2
GenePoole
Lieutenant
27
Rep
540
Posts

Drives: 2012 F30 328i
Join Date: Apr 2010
Location: Brighton, IL

iTrader: (0)

Best guess is that something didn't get a proper connection. MULF should have some default coding--even if brand new. Does it show up in INPA (functional jobs/information)?
Appreciate 0
      03-20-2012, 07:10 AM   #3
Mac Gyver
New Member
2
Rep
21
Posts

Drives: E91 320d
Join Date: Mar 2012
Location: In the deepest forest of Sweden

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by GenePoole View Post
Best guess is that something didn't get a proper connection. MULF should have some default coding--even if brand new. Does it show up in INPA (functional jobs/information)?
No I can not see it in identification, this is all modules I can see:


And I got this from Most/CAN Gateway Radio:
Appreciate 0
      03-20-2012, 08:45 AM   #4
Mac Gyver
New Member
2
Rep
21
Posts

Drives: E91 320d
Join Date: Mar 2012
Location: In the deepest forest of Sweden

iTrader: (0)

USB IS NOW WORKING!

I changed production date in VO to #1114
I also added this to the VO: -KMP3, -IPOD

Then I did a reprogram for 2RAD.

But have not tested IPOD functionality yet....

Anyone now if it is any disadvantage to change VO production date from #0308 to #1114 ?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:35 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST