E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > iDrive screen dead?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-06-2016, 04:07 PM   #1
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

iDrive screen dead?

This just happened

Is the screen buggered? Tried holding the volume button in reset the idrive but no joy
Attached Images
 
Appreciate 0
      07-06-2016, 04:21 PM   #2
bytejunkie
Second Lieutenant
United Kingdom
12
Rep
223
Posts

Drives: E91 330d M Sport
Join Date: Apr 2013
Location: Leeds

iTrader: (1)

im told this is a sign of the CID cable dieing. thats the round Purple connector on the back.
Appreciate 0
      07-06-2016, 04:28 PM   #3
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bytejunkie
im told this is a sign of the CID cable dieing. thats the round Purple connector on the back.
Cheers. Will look into that. Not finding a massive amount online, although not sure what to type into Google

"E92 idrive screen buggered"

Isn't giving me lots of information

The funny thing is the bmw splash screen is fine
Appreciate 0
      07-06-2016, 04:49 PM   #4
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bytejunkie
im told this is a sign of the CID cable dieing. thats the round Purple connector on the back.
You don't happen to have the part number for this cable?
Appreciate 0
      07-06-2016, 05:06 PM   #5
2real4u
Banned
7
Rep
160
Posts

Drives: bmw
Join Date: Mar 2016
Location: south

iTrader: (0)

If cable will broken, you don't see anything or orange screen for about 10 seconds.
Appreciate 0
      07-06-2016, 05:18 PM   #6
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

If this was a PC I would say the graphics card had gone

Like the windows logo screen being okay but as soon as it fires up the graphics drivers it errors

Does that make sense
Appreciate 0
      07-06-2016, 07:51 PM   #7
AWSAWS
Colonel
AWSAWS's Avatar
146
Rep
2,202
Posts

Drives: E92 FBO 335i MSport DCT
Join Date: Nov 2012
Location: Earth

iTrader: (0)

Could well be a bad cable or loose connection. Good luck mate! Had my idrive screen go completely orange once and then not work for a few hours. Luckily it went back to normal. So I kinda know how you are feeling.
__________________
GC Turbos, FBO, JB4, Port Meth injection, BMS Charge Pipe, NGK plugs. EBC brakes and pads, LED Angel lights, LED foglights, LCI rears OCC, Braided brake lines. Custom Diff Lockdown Kit, VTT inlets, TMAP, stage 2+ fuel pump
11.79@119mph (stock turbos)
11.74@129mph (GC Turbos)
Appreciate 0
      07-07-2016, 03:34 AM   #8
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Disconnected the battery for half a hour and it's still the same

Would be handy to have a screen to try so will try the people breaking e92s on eBay and see how much
Appreciate 0
      07-07-2016, 03:48 AM   #9
bytejunkie
Second Lieutenant
United Kingdom
12
Rep
223
Posts

Drives: E91 330d M Sport
Join Date: Apr 2013
Location: Leeds

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by AndyT330i View Post
Disconnected the battery for half a hour and it's still the same

Would be handy to have a screen to try so will try the people breaking e92s on eBay and see how much
im 15 mins north of leeds, if you're in the vicinity you can happily try my screen. if i get the car back on the road anytime soon and im at the mother in laws in stockton, then i'll let you know.
Appreciate 1
      07-07-2016, 03:50 AM   #10
bytejunkie
Second Lieutenant
United Kingdom
12
Rep
223
Posts

Drives: E91 330d M Sport
Join Date: Apr 2013
Location: Leeds

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by AndyT330i View Post
You don't happen to have the part number for this cable?
sorry, no. this is the one though.

http://www.ebay.co.uk/itm/Navigation...MAAOSwo3pWePhz
Appreciate 1
      07-07-2016, 04:18 AM   #11
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bytejunkie
Quote:
Originally Posted by AndyT330i View Post
You don't happen to have the part number for this cable?
sorry, no. this is the one though.

http://www.ebay.co.uk/itm/Navigation...MAAOSwo3pWePhz
Thank you very much for your help mate. I've ordered that cable so will see it that's it. Might take you up on that offer and drive to Leeds

I've taken the unit out and disconnected and reconnected the cables.

It's a 65829193745 so at least I know what to look for if the cable doesn't fix it.

Where does the other end of that cable go?
Appreciate 0
      07-07-2016, 03:13 PM   #12
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Found one on eBay. It's returnable so if it's not that I'll send it back

With that and the PE I bought this week the wife would go light if she knew.....
Appreciate 0
      07-10-2016, 05:03 PM   #13
bytejunkie
Second Lieutenant
United Kingdom
12
Rep
223
Posts

Drives: E91 330d M Sport
Join Date: Apr 2013
Location: Leeds

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by AndyT330i View Post
Thank you very much for your help mate. I've ordered that cable so will see it that's it. Might take you up on that offer and drive to Leeds

I've taken the unit out and disconnected and reconnected the cables.

It's a 65829193745 so at least I know what to look for if the cable doesn't fix it.

Where does the other end of that cable go?
back of the head unit. if you're going to swap it yourself, buy some trim tools if you don't own them.

then you've got to get the trim panel aroun d the cup holders off. then the climate unit. then the surround around the stereo. then the stereo comes out.
cant remember if the glovebox has to come out to get the cup holder out in all this. but im doing mine in the next couple of nights, so let me know how you get on or ping me in the next 3 days and i'll tell you.
Appreciate 0
      07-11-2016, 05:48 AM   #14
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Well it's not the screen........


At least the eBay vendor has the return option available!

I removed the cic unit (4 screws once you've carefully levered the different dashboard components outa the way) and removed and then replugged the cable but still the same.

The purple cable should arrive tomorrow so will try that. Looks like the glove box will have to come out for that bit.

Starting to worry that it's the cic itself that's buggered.

Beginning to wonder if a bmw was such a good idea
Appreciate 0
      07-12-2016, 12:18 PM   #15
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Well it came back on for one journey

Not sure if that's encouraging or not tbh
Appreciate 0
      07-13-2016, 12:08 PM   #16
AndyT330i
Private First Class
AndyT330i's Avatar
4
Rep
113
Posts

Drives: E92 330i
Join Date: Mar 2016
Location: Durham UK

iTrader: (0)

Update

It seems to have come back on. Have taken out a bmw warranty as looking at the costs involved if the cic had gone off would have crippled me

It's the comprehensive cover with a 250 excess. Costing me 60 a month which isn't too bad
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 07:10 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST