E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > e90 lci inner tail light on trunk are led or bulbs?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-30-2013, 02:34 AM   #23
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,020
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Deon View Post
The dash warning light did alert me...or I might never have known
Well i never got a warning on the dash that a bulb has gone, best part is that its working perfect now by itself

Thanks..
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      02-02-2013, 06:27 PM   #24
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,020
iTrader: (0)

update, today when i used the trunk to load some stuff again the tail light went off for a while & came back on by itself, best part is when its off i get no bulb warning on the dash
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 02:02 AM   #25
Deon
New Member
 
Drives: 2005 320i steptronic
Join Date: Jan 2013
Location: Cape Town

Posts: 11
iTrader: (0)

Update here too...

Over the past few days the rear electrical systems on the car started behaving very strangely, reverse lights died, PDC came on while moving forward and bootlight flickered on and off. The electric bootlock failed and I had to use the key to open it.

So...last night I had some time and started checking out the wiring.
Turns out that the flexible rubber shroud between the car body and the bootlid seems to be the problem. I removed the cover on the inside of the bootlid to gain access to the wiring, then carefully loosened all the anchors holding the wiring loom in place to gain some free play on the bottom where the loom exits the bootlid.
Next I loosened the rubber shroud and moved it up to expose the wires inside.

Guess what I saw... 4 of the wires broken clean off and 3 with damaged insulation and cores. Its only a miracle that none of them shorted out and blew fuses. I repaired them by soldering each one and then re-insulated it.
Needless to say all the gremlins are now gone.

My conclusion is that the flexible piece has a design fault in that the bend is too acute causing the wires over time to snap off.

See also this thread - http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=397245
Deon is offline  
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 03:46 AM   #26
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,020
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Deon View Post
Update here too...

Over the past few days the rear electrical systems on the car started behaving very strangely, reverse lights died, PDC came on while moving forward and bootlight flickered on and off. The electric bootlock failed and I had to use the key to open it.

So...last night I had some time and started checking out the wiring.
Turns out that the flexible rubber shroud between the car body and the bootlid seems to be the problem. I removed the cover on the inside of the bootlid to gain access to the wiring, then carefully loosened all the anchors holding the wiring loom in place to gain some free play on the bottom where the loom exits the bootlid.
Next I loosened the rubber shroud and moved it up to expose the wires inside.

Guess what I saw... 4 of the wires broken clean off and 3 with damaged insulation and cores. Its only a miracle that none of them shorted out and blew fuses. I repaired them by soldering each one and then re-insulated it.
Needless to say all the gremlins are now gone.

My conclusion is that the flexible piece has a design fault in that the bend is too acute causing the wires over time to snap off.

See also this thread - http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=397245
Thanks for the info will tell the dealer to look at it when i give the car to him.
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      03-10-2013, 06:57 PM   #27
insane79
Major
 
insane79's Avatar
 
Drives: E90 lci
Join Date: Apr 2012
Location: Earth

Posts: 1,020
iTrader: (0)

update,
gave the car to the dealer now the inner tail light seems to be fine, they said it was a loose connection so far its working fine.

Thanks for the input guys..
insane79 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:12 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST