E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > uninstalled procede and got half engine and code 238



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-28-2007, 12:17 AM   #1
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

uninstalled procede and got half engine and code 238

I tried installing procede didnt go well...now i uninstalled the procede and i get half engine light and code 238... any help would be nice i checked wire 10 like it says 10times and its in the correct place


thanks


matt
Appreciate 0
      12-28-2007, 12:23 AM   #2
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
are u sure you placed wire 10 back into that slot because 12 i think it open also, where u might have put it in the wrong place...
Appreciate 0
      12-28-2007, 12:46 AM   #3
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

yes i thought that also so i did it like 5 times....my friend is here with me trying to figure it out and he checking my work... i dont kno wats wrong according to chart thats the only thing it could be....

sigh.....
Appreciate 0
      12-28-2007, 02:09 AM   #4
Soni
Major General
Soni's Avatar
Canada
99
Rep
8,377
Posts

 
Drives: Just a car
Join Date: Feb 2007
Location: CANADA eh!

iTrader: (35)

Garage List
2007 335i Coupe  [4.50]
try to disconnect the battery
Appreciate 0
      12-28-2007, 03:48 AM   #5
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

i disconnected the battery codes go away but car still feels like its in limp mode...then i drive a bit(feels slower then my civic) and half engine comes on and service soon...

just drove around the block and car has almost no power at all... i have to almost floor it to make it move(hickups)...stalled a few time cause of it...

could it be a fuel pump?

any info would be appreciated!
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:05 AM   #6
LACA335i
Lieutenant Colonel
LACA335i's Avatar
United_States
31
Rep
1,517
Posts

 
Drives: E92 335i coupe Black AUTO
Join Date: Apr 2007
Location: Alhambra, CA

iTrader: (0)

Garage List
2007 335I SEDAN  [0.00]
Quote:
Originally Posted by mattnagano View Post
I tried installing procede didnt go well...now i uninstalled the procede and i get half engine light and code 238... any help would be nice i checked wire 10 like it says 10times and its in the correct place


thanks


matt
According to my BMW manual, DTC 242 (P0305) is "Misfire, cylinder 5". There are two things that can cause a misfire in a particular cylinder, bad secondary ignition component or a clogged or bad injector. DTC 242 does not, specifically, point to a bad coil or injector. It just says there is a misfire in cylinder #5 and it's up to us to determine the cause.

By swapping ignition coil #5 with ignition coil #1, and coming up with the same code, you have proved the ignition coil is not the problem. If it were the ignition coil you are correct in that you would now get a DTC 238 (P0301).
__________________
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:08 AM   #7
335vince
Private
0
Rep
74
Posts

 
Drives: You Crazy
Join Date: Jul 2007
Location: Oakland CA

iTrader: (2)

P0238 Turbocharger Boost Sensor A Circuit High
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:09 AM   #8
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

??? im lost here i dont kno alot about cars...
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:10 AM   #9
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

yes po238 is the code i got with code reader...
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:11 AM   #10
LACA335i
Lieutenant Colonel
LACA335i's Avatar
United_States
31
Rep
1,517
Posts

 
Drives: E92 335i coupe Black AUTO
Join Date: Apr 2007
Location: Alhambra, CA

iTrader: (0)

Garage List
2007 335I SEDAN  [0.00]
Quote:
Originally Posted by mattnagano View Post
I tried installing procede didnt go well...now i uninstalled the procede and i get half engine light and code 238... any help would be nice i checked wire 10 like it says 10times and its in the correct place


thanks


matt
According to my BMW manual, DTC 242 (P0305) is "Misfire, cylinder 5". There are two things that can cause a misfire in a particular cylinder, bad secondary ignition component or a clogged or bad injector. DTC 242 does not, specifically, point to a bad coil or injector. It just says there is a misfire in cylinder #5 and it's up to us to determine the cause.

By swapping ignition coil #5 with ignition coil #1, and coming up with the same code, you have proved the ignition coil is not the problem. If it were the ignition coil you are correct in that you would now get a DTC 238 (P0301).


here is another link

https://evalue.internationaldelivers...ges1751_FC.xml
__________________
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:12 AM   #11
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

what does boost sensor a high mean?
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:16 AM   #12
335vince
Private
0
Rep
74
Posts

 
Drives: You Crazy
Join Date: Jul 2007
Location: Oakland CA

iTrader: (2)

i wish i could help you more, but all i have are the error codes list! try the vishnu tuning fourm or wait until the morning. someone with more expeirience will help you.
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:18 AM   #13
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

i been going on both forums back and forth still cant figure it out on vishnu site it says if i get the code 238 its slot 10 and i checked that many times already..
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:20 AM   #14
LACA335i
Lieutenant Colonel
LACA335i's Avatar
United_States
31
Rep
1,517
Posts

 
Drives: E92 335i coupe Black AUTO
Join Date: Apr 2007
Location: Alhambra, CA

iTrader: (0)

Garage List
2007 335I SEDAN  [0.00]
Quote:
Originally Posted by mattnagano View Post
what does boost sensor a high mean?
it mean something wrong the sensor. it could be the wire connector or it could be Faulty sensor itself.. or the could be you are running too high of a boost. the sensor telling you to set it back. You need to have someone with a DMM to test out how high the volt vs the oem spec.
__________________
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:21 AM   #15
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

huh?
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:24 AM   #16
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

sorry that "huh" it wasnt for you didnt mean to post that i understand what your saying..
Appreciate 0
      12-28-2007, 04:30 AM   #17
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

i tried drving just now and still code po238 and no zero power and hickups and stalls man this sux u think trying to install procede caused this? or just bad fuel pump
Appreciate 0
      12-28-2007, 03:07 PM   #18
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

i woke up this morning and drove my car and the car still has the same probs....can anything think of anything y this is still happening?


thanks


matt
Appreciate 0
      12-28-2007, 03:23 PM   #19
RiXst3r
RiXst3r's Avatar
153
Rep
6,509
Posts

 
Drives: M235i
Join Date: Sep 2006
Location: Ohio

iTrader: (14)

Send a message via AIM to RiXst3r
did you ever bypass the rear boost solenoid per the procede instructions? if so, you need to put that back...
Appreciate 0
      12-28-2007, 05:56 PM   #20
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

yup aleady put that back to stock car runs now just in limp mode and cant get rid of it....
Appreciate 0
      12-28-2007, 06:40 PM   #21
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

help car still has the same prob...i can get rid of codes with code reader but once i start driving they come back half engine service soon.... car has no power turbos not working at all....
Appreciate 0
      12-28-2007, 06:40 PM   #22
mattnagano
Private
0
Rep
59
Posts

 
Drives: 550i
Join Date: Jun 2007
Location: pasadena ca

iTrader: (2)

help car still has the same prob...i can get rid of codes with code reader but once i start driving they come back half engine service soon.... car has no power turbos not working at all....


matt
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:11 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST