Tirerack
Use the following links to go directly to useful tirerack winter items: Tirerack Winter Tires. Gary's Winter Tire FAQ.
Using the links directly supports E90Post with tirerack sales commision!

  E90Post
 


TireRack

   PLEASE HELP SUPPORT E90POST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Wheels and Tires Forum Sponsored by The Tire Rack > Flat tire monitor/tire pressure monitor



Wheels and Tires forum Sponsored by The Tire Rack
Please help to directly support e90post by doing your tirerack shopping from the above link. For every sale made through the link, e90post gets sponsor support to keep the site alive. Disclaimer

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-14-2008, 10:40 AM   #1
talkingrock
New Member
1
Rep
18
Posts

 
Drives: E93
Join Date: Jan 2008
Location: Georgia

iTrader: (0)

Flat tire monitor/tire pressure monitor

I must be missing something...not the first time. when i look at the owner's manual to reset the monitor system(s)...through the stalk...the instructions for setting the 'flat tire' and 'tire pressure' are exactly the same but the 'displays' referenced and pictured are not the same. It's as if you're supposed to set each one idividually but you can't.

Thoughts?
Thanks
Appreciate 0
      03-14-2008, 11:45 AM   #2
DrGP
Lieutenant Colonel
DrGP's Avatar
45
Rep
1,916
Posts

 
Drives: Sapphire 335i coupe
Join Date: Oct 2006
Location: SE, PA

iTrader: (0)

If your 3 series was built after 3/1/07 you most likely have the TPMS sensors. You cannot reset the individual tire pressures. I have set mine a few times as per the manual and it works as every time. As for setting for "flat tire", I am completely unaware of to what you are referring
Appreciate 0
      03-14-2008, 11:59 AM   #3
talkingrock
New Member
1
Rep
18
Posts

 
Drives: E93
Join Date: Jan 2008
Location: Georgia

iTrader: (0)

thanks...in my owner's manual there are two sets of instructions. 1) Flat Tire Monitor and then a page later 2) Tire pressure monitor. Each has the exact same instructions but the 'reset' icons pictured are different.
Appreciate 0
      03-14-2008, 12:04 PM   #4
reckhard
Private
Canada
0
Rep
51
Posts

 
Drives: 2006 330xi
Join Date: Feb 2008
Location: Edmonton

iTrader: (0)

does anyone know if you can upgrade to TPMS from FTM? I'm looking at buying a set of 18's that have TPMS sensors in them and am wondering what it would take to get a reciever in the car (2006 330xi).
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:41 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST