E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Service Engine light came on?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-02-2008, 06:49 PM   #1
Pele96
Lieutenant
 
Drives: 2010 335i 6MT
Join Date: Oct 2006
Location: New Jersey

Posts: 563
iTrader: (0)

Service Engine light came on?

Hey guys got a question. On my way from work today after being stopped at a red light for about two minutes I take off after making a left. Went into 3rd gear at 4000 rpms and the service engine light came on. Engine power reduced. So I thought to pull over because the car was not warmed up enough so I figured that it was just the ECU stopping me from messing up the engine. Mine you I have the Procede V2 on 94% settings. Well I pull over and shut off the engine. Turn it back on and everything reset itself. No engine light.Drove home with no problem at all. I remember Shiv saying that unless the turbo's are warmed up it is not wise to push the car that hard. Also never ever had any type of limp mode or engine light come on.

Thanks
Pele96 is offline  
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 06:51 PM   #2
PresaMat
Major
 
PresaMat's Avatar
 
Drives: 67 GT500,69 Boss 429, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: Houston,TX

Posts: 1,170
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Pele96 View Post
Hey guys got a question. On my way from work today after being stopped at a red light for about two minutes I take off after making a left. Went into 3rd gear at 4000 rpms and the service engine light came on. Engine power reduced. So I thought to pull over because the car was not warmed up enough so I figured that it was just the ECU stopping me from messing up the engine. Mine you I have the Procede V2 on 94% settings. Well I pull over and shut off the engine. Turn it back on and everything reset itself. No engine light.Drove home with no problem at all. I remember Shiv saying that unless the turbo's are warmed up it is not wise to push the car that hard. Also never ever had any type of limp mode or engine light come on.

Thanks
What map are you running? Also did you recently fill up?

Mat
__________________
-Mat

Tuned E92 335, Riss Racing downpipes! And hopefully over 400RWHP!!
PresaMat is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 08:33 PM   #3
Pele96
Lieutenant
 
Drives: 2010 335i 6MT
Join Date: Oct 2006
Location: New Jersey

Posts: 563
iTrader: (0)

Hi I had a 1/4 tank of tank left. Running the V 2.02 map from 12-26.

Thanks
Pele96 is offline  
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 10:15 PM   #4
Pele96
Lieutenant
 
Drives: 2010 335i 6MT
Join Date: Oct 2006
Location: New Jersey

Posts: 563
iTrader: (0)

By the way flahed yellow which means overload..
Pele96 is offline  
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 10:18 PM   #5
2007_E93
Captain
 
Drives: ?
Join Date: Jun 2007
Location: ?

Posts: 604
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Pele96 View Post
By the way flahed yellow which means overload..
I had a similar issue after a WOT run the first few days after installing 2-26 map. I ran WOT then stopped to end the datalog and while parked it gave me the SES light and stalled. Never happened since. No codes in the OBDII when I checked. I just keep an eye on it for now. I guess the car had to adapt a bit more,...
2007_E93 is offline  
0
Reply With Quote
      04-02-2008, 11:21 PM   #6
Pele96
Lieutenant
 
Drives: 2010 335i 6MT
Join Date: Oct 2006
Location: New Jersey

Posts: 563
iTrader: (0)

Really. Well I have been running this map since Jan 08 with no problems. I need to datalog some more though..
Pele96 is offline  
0
Reply With Quote
      04-03-2008, 12:14 PM   #7
Pele96
Lieutenant
 
Drives: 2010 335i 6MT
Join Date: Oct 2006
Location: New Jersey

Posts: 563
iTrader: (0)

Well I decided to download the new V2.02 2-26-08 file. So far so good. No problems. I will do some datalogs and then raise the torque settings from 90% on up.
Pele96 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:38 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST