E90Post
 


European Auto Source
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > The complete E90 problems tracking thread



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-13-2010, 07:30 PM   #177
natty135
Registered
0
Rep
2
Posts

 
Drives: 2005 320i
Join Date: Sep 2010
Location: Melbourne Australia

iTrader: (0)

Bluetooth not working properly with HTC Legend phone

--------------------------------------------------------------------------------

Model: BMW e90 320i Steptronic 2005 E90
Country: Australia
Automatic transmission (yes/no):Yes
I-Drive (yes/no):No
Active Steering (yes/no):No
Comfort Access (yes/no):No

Problem description:

-------------------------------------------------------------
HTC Legend phone pairs up no issues with the car's audio and the contacts list is transferred. When a Call is made or recieved, the bluetooth sometimes disconnects and the call is routed through the phone
Appreciate 0
      10-01-2010, 07:04 AM   #178
andrewkirkby
Registered
0
Rep
3
Posts

 
Drives: Problematic E90 320i
Join Date: Jun 2010
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by natty135 View Post
--------------------------------------------------------------------------------

Model: BMW e90 320i Steptronic 2005 E90
Country: Australia
Automatic transmission (yes/no):Yes
I-Drive (yes/no):No
Active Steering (yes/no):No
Comfort Access (yes/no):No

Problem description:

-------------------------------------------------------------
HTC Legend phone pairs up no issues with the car's audio and the contacts list is transferred. When a Call is made or recieved, the bluetooth sometimes disconnects and the call is routed through the phone
Sounds like you need a new software version TCU (located under carpet in boot). www.bimmernav.com
Appreciate 0
      02-28-2011, 06:07 PM   #179
Dublin320ie92
Registered
0
Rep
1
Posts

 
Drives: BMW320ICOUPE
Join Date: Feb 2011
Location: DUBLIN

iTrader: (0)

Angry Recurring engine malfunction 320i coupe E92

Model: 320i coupe
Country:Ireland
Automatic Transmission: Yes
I-Drive: No
Active steering: NO
Comfort Access:Yes

Hi folks let me give you a brief synopsis of current problem

I purchased a new 320i coupe in 2007 shortly after coupe version of e92 was launched.
A few months after taking ownership of car I noticed a recurring problem
1)When stopped at junction or red light car would start to vibrate badly as if engine was running incorrectly.
2)Engine started to hunt for rev's when stopped and rev counter would drop to almost zero revolutions and then race up to plus 1000 revulutions without me touching throttle.
3)Engine management light started to come on periodically and would then go out.
4)Car became dangerous to drive and I felt it could conk out at any time and I might lose steering na d brakes etc
I ended up returing car to dealer probably 4 to 6 times in a period of 8-9 months.
each time car was returned and I was told that all the injectors had been changed or the Lambda sensor in exhaust had been changed or both had been done.
Eventually as I came to end of year one of ownership My BMW DEALER replaced my car with a brand new 320i 2008 model year as a gesture of goodwill.
The 2008 320i model ran perfectly until Christmas 2009 (almost 2 years) and now all the problems that I listed above which occured on the 2007 model have started to occur on my 2008 model.Its already had all the fuel injectors relaced and lamda sensor on my 2008 model and while this makes the car driveable all the faults listed above are there just working there way up to a terminal mishap which requires car be returned to dealer again. I've owned numerous BMW'S previous to this 320i e92 model and never had any problems. There is a definite fault with this engine which BMW need to acknowledge.
Appreciate 0
      03-03-2011, 10:28 PM   #180
mpmitchell1
BMWBOCA
0
Rep
2
Posts

 
Drives: BMW 328i
Join Date: Mar 2011
Location: Boca Raton

iTrader: (0)

More of annoyance. whistling sound at times on highway.
Appreciate 0
      03-07-2011, 09:45 AM   #181
berserkerx
Private First Class
berserkerx's Avatar
United_States
2
Rep
164
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Jan 2011
Location: Utah

iTrader: (0)

This just started and I am wondering if anyone else has this issue. I see some people have oil leaks from looking in this thread but they seem to be in other places.

I have a slight oil leak coming from the valve cover gasket. It is dripping on the exhaust manifold and leaving oily residue on the left side of the engine. No codes or anything like that. According to the the engine check the oil is at the maximum amount it can be. I was wondering if that was the problem.
Appreciate 0
      03-07-2011, 10:11 AM   #182
VWtoBMW
Captain
VWtoBMW's Avatar
Canada
16
Rep
817
Posts

 
Drives: 2013 740Li
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto

iTrader: (5)

Garage List
2013 535i xDrive  [5.00]
2009 BMW 328i  [0.00]
Model: 2011 E92 335i
Country: Canada
Automatic transmission (yes/no): Yes
I-Drive (yes/no): Yes
Active Steering (yes/no): No
Comfort Access (yes/no): Yes

Problem description:
Front sway bar bushing replaced at about 9,000 miles That is all.
__________________
2013 F10 535i xDrive Space Grey, Oyster Napa Leather, DHP, HUD, Rear Entertainment, Luxury and Executive Package
Appreciate 0
      03-13-2011, 09:57 PM   #183
nshaikh
New Member
0
Rep
5
Posts

 
Drives: 2011 335i xSedan - Gray/Brown
Join Date: Mar 2011
Location: Toronto

iTrader: (0)

Model: 2011 335i xsedan
Country: Canada
Automatic transmission (yes/no): Yes
I-Drive (yes/no): No
Active Steering (yes/no): Yes
Comfort Access (yes/no): No

Problem description:

My SOS button does not work. Radio has static when raining outside. Appt with dealer on Tuesday.
Appreciate 0
      03-21-2011, 03:22 AM   #184
titaniumsilver
New Member
titaniumsilver's Avatar
Indonesia
0
Rep
16
Posts

 
Drives: F30
Join Date: Mar 2011
Location: Jakarta

iTrader: (0)

Model: 2006 e90 320i
Country: Indonesia
Automatic transmission (yes/no): Yes
I-Drive (yes/no): No
Active Steering (yes/no): No
Comfort Access (yes/no): No

Problem description:
- Strange loud rattle noise from the engine bay, dealer found the problem and replaced the alternator ( around $700 ) does anyone ever have this problem?

- Cracking noise from the front dash area ( cup holder, ashtray, glove box ), it is still the problem, the dealer could not find the problem

- RFTs are just too harsh, replaced them with Michelin PS3, now it handles better and much more relaxing
Appreciate 0
      04-28-2011, 04:02 PM   #185
lawrenceon87
New Member
lawrenceon87's Avatar
0
Rep
25
Posts

 
Drives: 2007 328xi Coupe
Join Date: Mar 2010
Location: Kansas City

iTrader: (0)

Model: 2007 328xi coupe
Country:USA
Automatic transmission (yes/no):yes
I-Drive (yes/no):No
Active Steering (yes/no):No
Comfort Access (yes/no):No

passenger side rear running light will not turn on. tried a working bulb and several new bulbs, however it still doesn't switch on. the harness seems to be intact and connected correctly. anyone have this issue? brake lights and all other lights still work in the assembly
Appreciate 0
      05-23-2011, 07:56 PM   #186
typeszh
Second Lieutenant
2
Rep
232
Posts

 
Drives: E90
Join Date: Jun 2006
Location: Bay Area

iTrader: (1)

Model: 2006 BMW 330i
Country:USA
Automatic transmission (yes/no):yes
I-Drive (yes/no):Yes
Active Steering (yes/no):No
Comfort Access (yes/no):Yes

Rear Wheel Bearing went bad
Passenger Occupancy Sensor
1 HID Bulb went off (I'm not sure about others but I've had other cars with HIDs and they lasted much longer)
Creaking in the rear speaker shelf
Creaking rear suspension
Ticking noise, incorrectly diagnosed as needing a header replacement ended up with a muffler replacement that fixed it.
Appreciate 0
      05-24-2011, 10:48 AM   #187
DAY07328I
New Member
United_States
0
Rep
7
Posts

 
Drives: 2007 BMW 328i
Join Date: Nov 2010
Location: ALABAMA

iTrader: (0)

Problem description: at 45000 miles cooling fan stayed on from the time the car hit normal temp until you turn the car off. it did not matter the weather is could be cold out or hot no matter. FIX: changed the thermostate. 07 328I
Appreciate 0
      05-25-2011, 12:09 AM   #188
Phil325
Major
Phil325's Avatar
United_States
11
Rep
1,003
Posts

 
Drives: 06 SGM E90
Join Date: Jul 2007
Location: West Melbourne, Fl/Jacksonville, FL

iTrader: (0)

Garage List
2006 325i  [5.00]
Send a message via AIM to Phil325
i may have posted in this thread quite a while back, but here are my brand new problems! (hooray)

1. at 70k, i take my car to the shop for another reason (cosmetic damage) and he discovers that my oil pan gasket needs to be replaced and that my oil has been leaking and running down the underside center of the car. quoted me $850.

2. was detailing my car and for the most part had all four windows down (this was after i clay barred/washed the car obviously) and was just finishing the waxing when i decided to move to cleaning the windows next. guess what? drivers side rear window won't raise up! The window motor is done, and needs to be replaced. quoted me $230~.

3. old news: seatbelt/passenger light is still on.

4. replaced brakes and rotors a while back at a friends place (he is a mechanic but does sidejobs at his garage at home and his son is in bmw service department). he personally didn't have the tool to reset so i was ok with driving around with a brake light for a bit. i take the car to another friend's legit shop, and the brake light won't reset (the shop had the correct tool to reset). turns out the front pads and rotors are almost done for. wtf? no, i do not drive aggressively, i have a base model 325i with literally no modifications whatsoever. not even tint.

im done for now.
__________________
work in progress..
Appreciate 0
      05-25-2011, 12:11 AM   #189
Phil325
Major
Phil325's Avatar
United_States
11
Rep
1,003
Posts

 
Drives: 06 SGM E90
Join Date: Jul 2007
Location: West Melbourne, Fl/Jacksonville, FL

iTrader: (0)

Garage List
2006 325i  [5.00]
Send a message via AIM to Phil325
btw, that oil pan gasket problem...the shop needs to yank the engine out to reach the oil pan gasket. other brand cars can be accessed from undercarriage and be done from start to finish in about 2 hours. mine will take about a week. cheers to you bmw
__________________
work in progress..
Appreciate 0
      07-01-2011, 01:15 PM   #190
bbstoke
Private First Class
bbstoke's Avatar
England
1
Rep
151
Posts

 
Drives: 2006 e90
Join Date: Jun 2011
Location: Stoke-On-Trent

iTrader: (0)

Garage List
2006 318i SE  [5.00]
Send a message via AIM to bbstoke
70,000 miles on the clock not one problem :-))))))))... Love my Beemer...Oh and i get free Michelin tyres too

Last edited by bbstoke; 07-01-2011 at 01:16 PM. Reason: new thought
Appreciate 0
      07-05-2011, 01:31 AM   #191
Samuel L Jackson
Private First Class
Samuel L Jackson's Avatar
United_States
3
Rep
174
Posts

 
Drives: 328i Coupe
Join Date: Aug 2008
Location: LA County

iTrader: (0)

Model: 328i Coupe w/ Sport PKG
Country: USA
Automatic transmission (yes/no): yes
I-Drive (yes/no): no
Active Steering (yes/no): no
Comfort Access (yes/no): no

35,000 Miles: Fuel Door Actuator failed
39,000 Miles: Thermostat failed
42,000 Miles: VANOS Solenoid failed

Currently, occasional iPOD glitches.....sometimes doesn't recognize it. Have to turn on and off stereo a few times for it to recognize. BMW says can't do anything about it.

Mods, please make this thread a sticky!
Appreciate 0
      07-05-2011, 02:37 PM   #192
ALL4_3SERIES
New Member
0
Rep
8
Posts

 
Drives: 2011 BMW 328XI Sedan
Join Date: Jun 2011
Location: Germany

iTrader: (0)

Model: 2011 E90 328xi
Country: Germany (U.S. Spec model)
Automatic transmission (yes/no): yes
I-Drive (yes/no): Yes
Active Steering (yes/no): no
Comfort Access (yes/no): Yes

Problem description: Passenger side rear brake caliper snaps in two while coming to a stop on autobahn. Cracked wheel in two places and brake caliper lodged itself in my wheel preventing forward motion. Only 15 miles on the odometer when this happened. BMW safety engineer flew from Munich, took a bunch of pictures and left. Will know more hopefully this week...
Appreciate 0
      07-08-2011, 08:48 PM   #193
Edison.528
Enlisted Member
2
Rep
46
Posts

 
Drives: 2003 Mitsubishi Evolution
Join Date: May 2010
Location: Frederick, MD

iTrader: (0)

Model: 2006 330xi
Country: USA
Automatic
Non I-Drive

Hey I'm not sure if this is in the right place, but I was just driving and all of a sudden all lights came on the dash (well most) i will list them since this is wing posted from my phone am can't add pictures:

"BRAKE" light
"ABS" light
"SERVICE ENGINE SOON" (scary)
"Seatlbelt"
"Air bag"
"Tire Pressure"
"ABS 4x4"
Therea also one below ABS that is a triangle with exclamation point in it and around the triangle there's a circle with an arrow at one tip?

WHAT THE EFFFF HAPPENED?! do I worry?! Do I need to go to BMW and get charged my left Gand for them to just look at it and remove it?" please let me know! Thank you! And sorry I don't have time to look through forums and look for answer, I'm in a parkinglot typing this up! Lol
Appreciate 0
      07-09-2011, 01:09 AM   #194
prototyp
Second Lieutenant
United_States
3
Rep
282
Posts

 
Drives: '06 330i
Join Date: May 2005
Location: Danville + SF, CA

iTrader: (2)

Garage List
2006 330i  [5.00]
Model: 2006 e90 330i
Build: April 2005
Country: USA
Automatic transmission (yes/no): No
I-Drive (yes/no): No
Active Steering (yes/no): Yes
Comfort Access (yes/no): No

Problem description:
63,500 miles: Two valve-cover bolts popped (forward, low-side). Very minimal oil leakage (nearly none). Bought a set of bolts and had the broken ones tapped out and replaced. Pulled the cowl and covers off to check the other bolts, all appear intact.

Problem description:
After heavy rain, a puddle of water appears below the dead-pedal and clutch pedal. Removed interior panels in the footwell area and A pillar, and lifted the carpet... no obvious signs of the source. Tested the forward sun-roof drain and couldn't find where it drains to. Appears the drain-tube plugs into the A pillar structure (and, then...?). Head-scratcher for sure.
__________________
2006 330i SGM/black, ZSP, ZPP, 217, HuberOps, M Splits, K Lines, AS 3 on EC-7. Since Sep'08.
Appreciate 0
      09-07-2011, 02:39 PM   #195
rtgirard
1-5-3-6-2-4
United_States
2
Rep
60
Posts

 
Drives: Awaiting 2013 335xi -
Join Date: Sep 2011
Location: Upstate, New York

iTrader: (0)

Model: 2010 e90 328xi
Build: Sept 2009
Country: USA
Automatic transmission (yes/no): Yes
I-Drive (yes/no): No
Active Steering (yes/no): No
Comfort Access (yes/no): No

-------------------------------------
All around, very happy with the car, however:

1 - Driver's side-mirror whistles above 20mph when driver's window is down. Have not tried the "clear-bra" band-aid to fix this yet.
2 - Tire/Tread noise on the continental contipro ssr's (205/55-16) is tremendous after 12k miles. I rotated, which helped for 150 miles, but now the roar is back. Car is going to to be checked for bad bearings, but most likely the RFTs are the culprit.
Appreciate 0
      09-10-2011, 12:14 PM   #196
Kodak
The Law
Kodak's Avatar
United_States
15
Rep
327
Posts

 
Drives: 06 325xi, 4dr, Alpine
Join Date: Apr 2008
Location: Bronx, NYC

iTrader: (0)

Steering wheel lock failure

Model: 2006 e90 325xi
Build: Aug 2006
Country: USA
Automatic transmission (yes/no): Yes
I-Drive (yes/no): No
Active Steering (yes/no): No
Comfort Access (yes/no): No

I had the steering wheel lock failure recently, I had to take it to dealer( out of warranty) and after the diagnostics tests, it only needed a battery and I haven't had a problem since.
__________________
2006 Alpine ,325xi sedan,Terra, steptronic,Xenon,heated seats,Premium package
Appreciate 0
      06-17-2012, 04:12 PM   #197
RBCBMW
New Member
United_States
0
Rep
26
Posts

 
Drives: 2010 328I XDrive
Join Date: Feb 2012
Location: MASS

iTrader: (0)

2010 e90
loaded
24,000 miles


Does anyone know how to find info here about problems with bucking and or stalling sound and feel even though it won't stall? seems to be getting worse in the nice weather when it was cold it was fine. I know Stupid questions I am not mecanical I just love BMW...
Appreciate 0
      06-18-2012, 09:48 PM   #198
Kodak
The Law
Kodak's Avatar
United_States
15
Rep
327
Posts

 
Drives: 06 325xi, 4dr, Alpine
Join Date: Apr 2008
Location: Bronx, NYC

iTrader: (0)

Thumbs up Site to post car reliability : True Delta

Here is a site where you can post your vehicle reliability , I've been using it for a few years.
http://www.truedelta.com/
__________________
2006 Alpine ,325xi sedan,Terra, steptronic,Xenon,heated seats,Premium package
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:50 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST