E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > red car on lift light....brakes?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-07-2008, 11:19 PM   #23
shyestsparks
Captain
10
Rep
827
Posts

 
Drives: 335i sedan, 02 Altima VQ35DE-T
Join Date: Feb 2007
Location: Ca

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by tek818 View Post
well... allow me to throw a wrench in your theories. I recently had 29.2 put on my car (long story) and a few days ago had the red car on lift come on AGAIN. It had been reset by the dealer multiple times prior to 29.2. I figured I would try the service menu reset, and bam, it worked
+1; Well; the dealer updated my progman 29.2 to eliminate this, it did- for a while; today the red car on a lift and brake light on my car turned on again; hopefully it's because my pads are thin and nothing else.
Appreciate 0
      07-08-2008, 11:12 AM   #24
kyleb350
Brigadier General
kyleb350's Avatar
United_States
51
Rep
4,196
Posts

 
Drives: F30 335i M-Sport
Join Date: Jun 2008
Location: LoMbard, IL

iTrader: (6)

Just got a call from my SA. He said a service bulletin applied to my car but wasn't aware of a specific software version update.

From memory, I believe the bulletin was 240808, but I can't find it on the forums here. Is anyone able to look that up to see what it entails? Going to pick it up in an hour.
Appreciate 0
      07-08-2008, 01:09 PM   #25
kyleb350
Brigadier General
kyleb350's Avatar
United_States
51
Rep
4,196
Posts

 
Drives: F30 335i M-Sport
Join Date: Jun 2008
Location: LoMbard, IL

iTrader: (6)

24 08 08 is just a Service Brake Light reset Hopefully it won't return.
Appreciate 0
      07-08-2008, 03:53 PM   #26
Sniz
Lieutenant General
Sniz's Avatar
190
Rep
10,572
Posts

 
Drives: e92 335 - gone // e36 M3 turbo
Join Date: Mar 2007
Location: Ellicott City, MD

iTrader: (1)

this is ridiculous. I'm going to try and reset mine again
__________________
Appreciate 0
      07-10-2008, 01:33 AM   #27
tek818
Lieutenant Colonel
tek818's Avatar
38
Rep
1,838
Posts

 
Drives: 2012 135i
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles

iTrader: (1)

Garage List
2012 BMW 135i  [0.00]
how many of u guys with the red light issue have procede? I know it sounds crazy, but the red light always seems to come on shortly after putting procede back in for me...
__________________
Appreciate 0
      07-11-2008, 03:48 PM   #28
Sniz
Lieutenant General
Sniz's Avatar
190
Rep
10,572
Posts

 
Drives: e92 335 - gone // e36 M3 turbo
Join Date: Mar 2007
Location: Ellicott City, MD

iTrader: (1)

mine came on during a period that I had JBX in.....
__________________
Appreciate 0
      09-10-2008, 01:06 PM   #29
tomtom
Captain
tomtom's Avatar
Canada
18
Rep
986
Posts

 
Drives: e92 335i
Join Date: Jan 2008
Location: ontario

iTrader: (4)

mine just came on...front,back and brake fluid at 23K. hope they are changed and it is not a progman issue.

how did it work out for you guys?
Appreciate 0
      09-10-2008, 01:07 PM   #30
kyleb350
Brigadier General
kyleb350's Avatar
United_States
51
Rep
4,196
Posts

 
Drives: F30 335i M-Sport
Join Date: Jun 2008
Location: LoMbard, IL

iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by tomtom View Post
mine just came on...front,back and brake fluid at 23K. hope they are changed and it is not a progman issue.

how did it work out for you guys?
Mine never came back on since the reset. However, I have that notorious brake squeak when I accelerate, which I'm not sure is related or not.
Appreciate 0
      11-01-2008, 01:04 AM   #31
KL2DC
Moderator
KL2DC's Avatar
United_States
196
Rep
17,753
Posts

 
Drives: E90 328i, E85 Z4 3.0i
Join Date: Jan 2006
Location: DC Metro

iTrader: (22)

Garage List
2011 E90 328i  [0.00]
2006 E85 Z4 3.0i  [0.00]
Send a message via MSN to KL2DC
Mine just came on tonight. I checked the OBC and rear pads still have 3k miles left and fronts have 19k miles. No other clues just that dang red car on lift and brake light on. From this tread it looks to be just the sensor? Taking the car in first thing to see whats up and maybe get the rear pads changed while I'm there. I wonder if its got anything to do with the new wheel/tires set that I just got installed in the morning....
__________________

Official DC Metro Registry - Current, New & Prospective Area Members Roll Call!
Appreciate 0
      11-01-2008, 01:08 PM   #32
FrankoQ
Deny everything
FrankoQ's Avatar
United_States
134
Rep
11,293
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Apr 2006
Location: Laurel, MD

iTrader: (4)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via AIM to FrankoQ
Quote:
Originally Posted by KL2DC View Post
Mine just came on tonight. I checked the OBC and rear pads still have 3k miles left and fronts have 19k miles. No other clues just that dang red car on lift and brake light on. From this tread it looks to be just the sensor? Taking the car in first thing to see whats up and maybe get the rear pads changed while I'm there. I wonder if its got anything to do with the new wheel/tires set that I just got installed in the morning....
Mmm... Are you saying the car didn't like the new wheels?
__________________

I need a drink

Appreciate 0
      11-01-2008, 08:20 PM   #33
fizzerd
Captain
fizzerd's Avatar
Canada
13
Rep
714
Posts

 
Drives: 328i
Join Date: May 2007
Location: Canada

iTrader: (11)

Quote:
Originally Posted by Sniz View Post
the red car on a lift warning light came on today when I started my car accompanied by my brake sign on...like my parking brake is engaged...I know its not.

did some research on here and it seems that is has happened to many others. Seems the pad sensor might be bad, or it needs to be reset.

has anyone had this problem recently? Very annoying....I really dont want to take my car to my dealer for something like this.

is there someway I can reset it myself? my pads are newish, had them swapped for low dust models about 10k miles ago. I know they are not worn out.
You cant reset it yourself. I had the same problem and the first time I brought it in, they did a reset. The second time, they asked bmw what to do and were told a few hours later to update the entire software (my car was there for the whole day).
Reason told by the SA was that the dealership (diff. one) didnt do the prep properly before selling me the car.
Appreciate 0
      12-08-2008, 02:51 AM   #34
fizzerd
Captain
fizzerd's Avatar
Canada
13
Rep
714
Posts

 
Drives: 328i
Join Date: May 2007
Location: Canada

iTrader: (11)

I am having the problem again and its the 3rd time the indicator has come on.
Appreciate 0
      12-08-2008, 09:57 PM   #35
topher91
Private First Class
Canada
1
Rep
141
Posts

 
Drives: Alpine White Sedan
Join Date: May 2007
Location: Calgary

iTrader: (1)

So at 30K kms, it would almost be impossible that the brakes will really need to be changed??

Mine just went on too but sounds like lots of you guys are saying its just a malfunction!!

I'll try the reset tomorrow, otherwise, I'll have to take it in and get re-prog...

Scared the crap outta me cuz I just boosted my wife's car and it came on after I started the car again after the boost!
__________________
http://i110.photobucket.com/albums/n120/topher91/ourcars000-1.jpg
BBS-LM reps|Falken FK452|Koni FSD|Eibach Sport|H&R 5mm Rear spacers|
Hartge Rep Front Lip|Matte black grills|OEM Trunk spoiler|MFD Scoops|
Black Vinyl roof|Black Line Tail Lights| Wanna be an ///M
Appreciate 0
      12-11-2008, 10:53 PM   #36
bimmertt
Lieutenant Colonel
bimmertt's Avatar
27
Rep
1,677
Posts

 
Drives: 2007 e92 335i
Join Date: Nov 2008
Location: Earth

iTrader: (7)

dealership has had my car for three days with this issue. they are planning on giving it back in 4 more days.....anyone else think this is a little ridiculous for a brand new e90 335i?
Appreciate 0
      12-12-2008, 10:18 AM   #37
fizzerd
Captain
fizzerd's Avatar
Canada
13
Rep
714
Posts

 
Drives: 328i
Join Date: May 2007
Location: Canada

iTrader: (11)

Quote:
Originally Posted by cgtsx07 View Post
dealership has had my car for three days with this issue. they are planning on giving it back in 4 more days.....anyone else think this is a little ridiculous for a brand new e90 335i?
Well you cant do much..get a free bmw loaner from them and use it in the meantime..
Appreciate 0
      12-14-2008, 07:11 PM   #38
heemry328i
Banned
15
Rep
903
Posts

 
Drives: 08' SG E90
Join Date: Jan 2008
Location: SF 415

iTrader: (6)

Send a message via AIM to heemry328i
this just happen to me a few days ago. its going in tomorrow =/... i swear i hate this computer on the car.. it always seems to have some sort of issue. And now its costing my time to bring it in and such.
Appreciate 0
      12-14-2008, 08:01 PM   #39
sageashton
Second Lieutenant
sageashton's Avatar
6
Rep
221
Posts

 
Drives: 2006 325i, Manual
Join Date: Jul 2007
Location: Santa Clarita, CA

iTrader: (0)

I am having this happen to0. I am not bringing my car into the dealer for something like this (I am out of warranty). I am wondering, is there a way to bypass the sensor?
__________________
"Happiness is found in owning a BMW, bliss is is found in modifying the heck out of it!"
Appreciate 0
      12-14-2008, 08:19 PM   #40
40yroldawakening
Lieutenant
40yroldawakening's Avatar
United_States
10
Rep
480
Posts

 
Drives: e90 335i
Join Date: May 2008
Location: Chambersburg,PA

iTrader: (1)

Garage List
07 e90 335i  [0.00]
I have an appointment tomorrow for mine, the lift and lights have been on for 3 weeks. I switched my wheels yesterday, back to stock for the winter. I checked frt & rr pads and they look fine. So, I wonder what they are going to do tomorrow, I have 30k on my car, I kinda hope they still replace them, I have heard of a few guys having them replaced at much lower miles.

I'll check back in tuesday when I pick it up.
__________________
Legal Disclaimer: Anything I or anyone else says about my vehicle on this website(e90post.com or any affiliated or nonaffiliated sites), pertaining to modifications, is only to gain acceptance from my/our peers, and does not actually represent anything actually existing on my car, and thus, cannot be held against me in any issues, i.e. warranty claims, that may arise.
Appreciate 0
      12-17-2008, 01:39 AM   #41
Jammin Jason
We run LA
Jammin Jason's Avatar
Ras al-Khaimah
15
Rep
352
Posts

 
Drives: Slow E90
Join Date: Jun 2008
Location: Socal

iTrader: (0)

Garage List
06 E90  [0.00]
Quote:
Originally Posted by 40yroldawakening View Post
I have an appointment tomorrow for mine, the lift and lights have been on for 3 weeks. I switched my wheels yesterday, back to stock for the winter. I checked frt & rr pads and they look fine. So, I wonder what they are going to do tomorrow, I have 30k on my car, I kinda hope they still replace them, I have heard of a few guys having them replaced at much lower miles.

I'll check back in tuesday when I pick it up.
i have the same problem as you but it seems that everything is functioning fine.
tell me what the dealers tell you, maybe it'll save me a trip there. thanks
__________________
HATERS GONNA HATE
Appreciate 0
      01-10-2009, 02:42 AM   #42
07BSM328
Private First Class
Canada
2
Rep
144
Posts

 
Drives: '12 M3 Fire Orange
Join Date: Apr 2007
Location: Calgary, Alberta

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by topher91 View Post
So at 30K kms, it would almost be impossible that the brakes will really need to be changed??

Mine just went on too but sounds like lots of you guys are saying its just a malfunction!!

I'll try the reset tomorrow, otherwise, I'll have to take it in and get re-prog...

Scared the crap outta me cuz I just boosted my wife's car and it came on after I started the car again after the boost!
i've had the EXACT same problem....i've tried the re-set thing on my car but i can't get into the menu to choose to reset anything. all i get is the yellow triangle then nothing for a few seconds then a whole bunch of really small mumbo/jumbo of numbers and letters.
I officially HATE my bmw, can't not wait until my lease is up in 15 months and will be getting my STi back without all this electronic crap that goes wrong!!! URGH!!! worst 50 grand ever spent!!!!
Appreciate 0
      04-26-2009, 12:57 PM   #43
m3beemer16
Private
2
Rep
51
Posts

 
Drives: 2006 E90 AW, 1995 M3 AW
Join Date: Mar 2009
Location: soCal

iTrader: (0)

Wow what a headache. I read this entire thread and it appears there is no DIY fix to get rid of the "red car on lift" and "parking brake light". This is a new car to me and it is out of warranty.

Anyone else have an idea? I wonder what the dealer will charge to clear this problem(or atleast temporarily clear the problem). Can someone fill me in on what Progman and 29.2 is?? I am guessing a software upgrade??

Thanks
Appreciate 0
      08-19-2009, 01:19 AM   #44
m3beemer16
Private
2
Rep
51
Posts

 
Drives: 2006 E90 AW, 1995 M3 AW
Join Date: Mar 2009
Location: soCal

iTrader: (0)

Checked my rear brakes and the pads and sensor were worn pretty bad. Changed them out and the codes are now all gone...
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:41 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST