E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > red car on lift light....brakes?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-19-2009, 04:37 AM   #45
FRESHE90
New Member
United_States
0
Rep
18
Posts

 
Drives: 2006 E90 325i
Join Date: Jun 2009
Location: Cali

iTrader: (0)

all you have to do is change the brake sensor.. thats all mine was. when they brakes are changed you have to change the sensor too. i had this same problem and thats all i had to do.
Appreciate 0
      11-12-2009, 08:19 PM   #46
bavarian19
General
bavarian19's Avatar
United_States
235
Rep
18,815
Posts

 
Drives: Car
Join Date: Mar 2005
Location: VA

iTrader: (23)

I am at 49,700 miles, and this warning came up today. I have service appt this coming week, so we will see.

Im just taking precautions.
Appreciate 0
      11-24-2009, 08:40 PM   #47
Spitfirocks
Lieutenant
15
Rep
565
Posts

 
Drives: 335i 07
Join Date: Sep 2008
Location: NJ

iTrader: (5)

It just happened to me. All four of my brakes are considered "new." I tried resetting it and it didnt do the trick. What should i do? I am out of warranty, but have extended
Appreciate 0
      01-03-2010, 11:01 AM   #48
bmw6953
Second Lieutenant
6
Rep
257
Posts

 
Drives: 2006 325i
Join Date: Oct 2008
Location: california

iTrader: (0)

Quote:
FRESHE90 all you have to do is change the brake sensor.. thats all mine was. when they brakes are changed you have to change the sensor too. i had this same problem and thats all i had to do.
I second this. In October 2008 my red carlift and red brake light symbols came on. I took in my car to my independent BMW service center, and all it needed was a new brake sensor. It was a big relief when I found that out. Now as of yesterday these two light came on again. I just replaced my rear brakes and sensor so I know its not any of the rear brake components. I Looked at my front brakes and sure enough my brakes/sensor are really worn out even though my dash board said it has 2000 miles left to go. I am going to replace front rotors,brakes,sensor, and reset all the service lights. That should do the trick. I hope this helps.
Appreciate 0
      04-19-2010, 02:57 PM   #49
DorianGre
Registered
0
Rep
3
Posts

 
Drives: 2006 325i
Join Date: Jan 2009
Location: Little Rock, AR

iTrader: (0)

My car is 9k miles out of warranty.

I have the brake warning light/car on lift thing. I put on all new pads and sensors yesterday. I would say that I did have a bad very sensor that caused the light to come on, the rear sensor had come loose and had been ripped from the cable. All I had was a couple bare wires hanging down. I put on fresh out of the box sensors, however I still have the brake warning light/car on lift on issue. I was able to hit the right combo of buttons to get the fault code CC-ID 71 to display. I reset both the front and rear brakes in the system, now they are both yellow with _ _ _ _ _ _ for mileage.

Does anyone know a definitive way on how to get the faults cleared so the car on lift will go away?
Appreciate 0
      04-22-2010, 04:48 PM   #50
lightning20
First Lieutenant
lightning20's Avatar
4
Rep
343
Posts

 
Drives: 07 335i sedan
Join Date: Jan 2009
Location: Oregon

iTrader: (3)

i have the same problem how much did the sensors cost and for you that changed the brakes how much was it altogether?

Last edited by lightning20; 04-22-2010 at 05:19 PM.
Appreciate 0
      04-22-2010, 10:51 PM   #51
bmw6953
Second Lieutenant
6
Rep
257
Posts

 
Drives: 2006 325i
Join Date: Oct 2008
Location: california

iTrader: (0)

hi, in order to resolve this problem you will need 1. new brakes and sensors, or 2. new sensor front/rear or both. After that reset the the cbs and everything should be back to normal.
Appreciate 0
      05-05-2010, 12:02 PM   #52
cfreak
New Member
3
Rep
24
Posts

 
Drives: 325i 2006
Join Date: Apr 2009
Location: CA

iTrader: (0)

I have the same problem. The vechicle lift with brake light came on. The CBS was reporting 40K (rear) and 12K (front) are now "_ _ _ _ _ _ _".

My car is still under CPO. Do you have any idea if my CPO warranty will cover this if the problem is not caused by brake pad?
Appreciate 0
      05-06-2010, 10:24 AM   #53
bmw6953
Second Lieutenant
6
Rep
257
Posts

 
Drives: 2006 325i
Join Date: Oct 2008
Location: california

iTrader: (0)

It should be covered under warranty. Take it in. As I have stated in other threads the cars CBS is not all that accurate in determining how much of your brakes pads are left. In most cases both your front and your rear brakes pads are worn out and the sensors stop taking acurrate readings.
Appreciate 0
      05-19-2010, 03:53 PM   #54
Wrightski
Registered
1
Rep
2
Posts

 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2010
Location: England

iTrader: (0)

Red car on lift & Brake warning light

I've had the same problem as a result of trying to be clever !
I checked the front pads. They had at least 5mm on the outside pad and the computer indicated 2800 miles left. I decided to reset the indicator with a view to changing the pads in a couple of months.

This brought up the red car on lift and red brake warning light.

There's only one way to resolve this.

Replace the pads and replace the wear sensor.
A new sensor must be fitted.
This will clear the brake warning light when the car is started. Stop the engine.
Follow the reset procedure for the front brakes. The computer will then show 27000 miles left.
Start the engine. Then stop the engine. The red car lift will disappear.
Appreciate 0
      08-18-2010, 08:58 AM   #55
Growler
Registered
0
Rep
2
Posts

 
Drives: e90 320d
Join Date: Jul 2010
Location: preston

iTrader: (0)

Had to take mine to the stealers... not too bad, they used a new front brake sensor to rest the system, then put my old one back in. Cost me 50 labour.
Unless the sensor is brand new, it will have worn, when you reset the brake service indicator, the computer gets a signal from the sensor indicating the is some wear, (Perhaps 30%....) the computer cannot work out the difference between the sensor indication and the reset, hence it puts up the red car on the lift accompanied by the brake indicator. You will need to replace the sensor, then reset to get the light out.
Appreciate 0
      09-21-2010, 09:20 PM   #56
jettech
New Member
0
Rep
6
Posts

 
Drives: 06 e90
Join Date: Sep 2010
Location: gso

iTrader: (0)

brake sensors

had the same problem, red brake light with car on the lift in red, no miles showing on the brake warning either. just bought 2 front and rear brake sensors OEM , installed and reset the brake warning lights front and rear, with no issues.
new sensors will cure this problem code 71
Appreciate 0
      04-24-2011, 08:14 PM   #57
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Had an issue with the red car on a lift...Went to the service menu and reset the red car on the lift and still had the brake light and this red car on a lift upon startup. I shut the car down and went back into the service menu and this time I reset the rear and front of car (circle symbol with swiggly lines)...Started the car and it was gone! This freaking car has so many little bugs...I installed something and had to hook up a wire to the positive terminal of the car and again I didn't tighten the connection..I heard when there is something up with the charging system or the battery is going dead, it triggers DSC malfunctions as well as any braking mechanism...
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      05-18-2011, 11:44 PM   #58
Camski
New Member
0
Rep
5
Posts

 
Drives: BMW 328i
Join Date: May 2011
Location: phoenix

iTrader: (0)

All, I have the same problem. Brake sensor broke, I replaced it and reset the light via the manual method. Now the service for brakes show miles remaining at _ _ _ _ _. I have the red brake lighting and red car on a lift... Bought the Bavarian Technic tool and no percentages are showing next to the amount remaining. Tried to manually adjust the value still no luck. replaced with another sensor, no luck. IDEAS?


I simply can't get the light to reset using any method...

Sounds like I need the software update and I'm 600 miles out of warranty. what's the typical charge for loading the new software
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:25 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST