E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > V1 hardwiring through fusebox



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-06-2008, 01:41 PM   #331
Kruz
Major
Kruz's Avatar
12
Rep
1,066
Posts

 
Drives: 335xi
Join Date: Jun 2007
Location: Chicagoland

iTrader: (4)

Garage List
Glad it worked out for you.
__________________
07/07 E90 335xi SG
Black Dakota|Alum|ZSP|2AB|ZPP|ZCW|Nav|CA|6FL|PDC|Blackli nes|3M
Summers: 235/40/18 265/35/18 Hankook Ventus V12 on VMR 701s
A/S: 225/40/18 255/35/18 Pirelli PZero Nero M+S on OEM 162s
Appreciate 0
      05-13-2008, 05:47 PM   #332
jag3er
New Member
jag3er's Avatar
0
Rep
29
Posts

 
Drives: E92 335
Join Date: Mar 2007
Location: US

iTrader: (0)

I just did this over the weekend. Great instructions. One question: on 2008 E92, fuse 7 is next to a 5 amp fuse and the fuse tap does not go all the way in. It feels very loose and like it is about to fall out. When I tried it in a spot with no fuses in next slot, it felt like it clicked in. I'm afraid that it will come out after some bumpy drives. Any suggestions? Is #7 the only place for it on 2008 models?
__________________
E92 335i
Appreciate 0
      05-13-2008, 06:34 PM   #333
E92Vancouver
First Lieutenant
E92Vancouver's Avatar
12
Rep
316
Posts

 
Drives: 2007 E92 328, 2011 Acura MDX
Join Date: Jun 2007
Location: Vancouver

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jag3er View Post
I just did this over the weekend. Great instructions. One question: on 2008 E92, fuse 7 is next to a 5 amp fuse and the fuse tap does not go all the way in. It feels very loose and like it is about to fall out. When I tried it in a spot with no fuses in next slot, it felt like it clicked in. I'm afraid that it will come out after some bumpy drives. Any suggestions? Is #7 the only place for it on 2008 models?
I used this fuse slot. very secure!!!

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=111583
Appreciate 0
      05-25-2008, 02:32 PM   #334
Res Ipsa
Local LOLyer
Res Ipsa's Avatar
United_States
4
Rep
303
Posts

 
Drives: 2008 E92 M3
Join Date: May 2007
Location: Dallas, TX

iTrader: (1)

Garage List
2008 BMW 335i  [0.00]
I used fuse 7, and I simply flipped the fuse tap so it wasn't facing the plastic protrusion. I have no issues with power and I am satisfied with the clean install. The most "difficult" part is getting the wire stuffed properly. I removed the A-pillar so I could run the wire next to the airbag. It looks like there's nothing there!

__________________
Audi S5 | '09 X5 xDrive 30i
Appreciate 0
      05-27-2008, 11:14 PM   #335
BE.EM.VU.
Private First Class
BE.EM.VU.'s Avatar
Poland
2
Rep
158
Posts

 
Drives: Sapphire Black 08 E90 335i 6sp
Join Date: Oct 2005
Location: Edmonton, Alberta, Canada

iTrader: (5)

Garage List
I just finished my V1 hardwire through the fusebox & the concealed module in the ashtray. I used fuse slot #6 (start/stop) & no issues at all. Thank you all for the great DIY & suggestions!
__________________
" Sometimes it's good to be me..."
Appreciate 0
      06-08-2008, 02:32 PM   #336
amjustice
Private First Class
1
Rep
113
Posts

 
Drives: '08 335i 6MT, Montego Blue
Join Date: Feb 2008
Location: Montgomery, IL

iTrader: (0)

Another successful install here, thanks again to everyone who has contributed to this thread. IMHO this is way easier and nicer looking then the direct wire into the headlamp.
Appreciate 0
      06-24-2008, 01:52 PM   #337
FrankoQ
Deny everything
FrankoQ's Avatar
United_States
134
Rep
11,293
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Apr 2006
Location: Laurel, MD

iTrader: (4)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via AIM to FrankoQ
Is the power cord the same as telephone cable?

I need to do a hard wire setup for my bike and I will buy the
direct wire power adapter(20305), but not sure if I need to buy their
power cable (20311).
__________________

I need a drink

Appreciate 0
      06-24-2008, 08:21 PM   #338
FrankoQ
Deny everything
FrankoQ's Avatar
United_States
134
Rep
11,293
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Apr 2006
Location: Laurel, MD

iTrader: (4)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via AIM to FrankoQ
Quote:
Originally Posted by FrankoQ View Post
Is the power cord the same as telephone cable?
Confirmed. a regular phone cord will do.
__________________

I need a drink

Appreciate 0
      06-28-2008, 11:30 PM   #339
X1 Trojan
Go Dodgers?
X1 Trojan's Avatar
36
Rep
1,561
Posts

 
Drives: '13 BSM X1 xdrive35i Msport
Join Date: May 2008
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (13)

So. I just did this install, and now I have a bulb out warning (I believe).

My Check Control shows me an upside-down bulb with the "problem" lines emmiting from it.

Any ideas?

EDIT: Problem Solved! Though I had tried about 20 different fuses, I changed it again, and it works now flawlessly.
__________________

Last edited by X1 Trojan; 06-29-2008 at 03:41 PM.
Appreciate 0
      07-21-2008, 08:44 PM   #340
dom1
Private First Class
dom1's Avatar
United_States
1
Rep
163
Posts

 
Drives: 2006 330xi
Join Date: Jan 2006
Location: Methuen, MA

iTrader: (0)

I just wanted to thank everyone for contributing so much to this topic. I just finished my hardwire V1 install and everything went great. Big thumbs up to everyone that contributed.
__________________
2006 330xi MB, Terra, Burl Walnut, Auto, PP, Nav, Heated Seats, SP w/18in
2002 Acura MDX - wife's ride
2000 Ford Expedition Eddie Bauer 4x4 - wife's SUV retired after 120K miles and lots of problems
1994 Pontiac Sunbird 4 cyl. - retired after 170K miles
Appreciate 0
      08-14-2008, 06:15 PM   #341
zen8t8
Registered
United_States
1
Rep
4
Posts

 
Drives: 2008 335xi coupe
Join Date: Aug 2008
Location: Illinois

iTrader: (0)

just me?

Hmm, so I tried to follow the directions as listed in the previous pages...
1. mounted v1
2. ran cord pushed up through headliner, zip tied behind airbag, down trim and through to glove compartment.
3. wired up add-a-fuse with 2 fuses and put it in fuse 07
4. grounded to torx bolt.

However, when I powered on the car, not only did the valentine not power up, but neither did the homelink mirror. I tried flipping the direction of the add-a-fuse and swapping the fuse positions but nothing changed. Thinking maybe something more serious was wrong, I put the fuse back in to the fuse box without the add-a-fuse, and now the homelink mirror doesn't even power on. I've tried multiple fuses thinking I may have broken one, but the homelink mirror still does not get power. All the other electronics like the dome lights, SOS button, etc are still receiving power.

Any ideas? Did I break something?

Thanks!

---------------------------
nevermind... note to those that don't pay attention. Homelink mirror doesn't actually turn on till you start the engine.. thus same for the v1

Last edited by zen8t8; 08-14-2008 at 06:20 PM. Reason: fixed!
Appreciate 0
      08-14-2008, 07:55 PM   #342
Mech_Man
I'm feeling much better now, Dave
Mech_Man's Avatar
United_States
3
Rep
294
Posts

 
Drives: 2008 335i e92 (MontegoBlue/Bk)
Join Date: May 2008
Location: Triangle, NC

iTrader: (0)

Reminder to all reading this thread and trying to do a fuse-replacement connection:


The e90,1,2,3's do not all have the same fuse block.
See my post here, with an image of my fuse chart and some comments.
http://www.e90post.com/forums/showpo...14&postcount=8
__________________
-=] 2008 335i e92 Montego Blue & Black; Prem; Sport; AT-paddles
-=] Mods= VEI Digital Boost Gauge in RiXeffects custom Pod
-=] Tinted (front: 3M Crystalline 70); (rear: Johnson InsulatIR 40 ceramic); 3M ClearBra
Appreciate 0
      08-23-2008, 11:15 PM   #343
Crazy Bimmer
The Jesal
Crazy Bimmer's Avatar
United_States
143
Rep
5,830
Posts

 
Drives: E90 M3
Join Date: Nov 2005
Location: Chicago IL

iTrader: (19)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Send a message via AIM to Crazy Bimmer
Quote:
Originally Posted by Mech_Man View Post
Reminder to all reading this thread and trying to do a fuse-replacement connection:


The e90,1,2,3's do not all have the same fuse block.
See my post here, with an image of my fuse chart and some comments.
http://www.e90post.com/forums/showpo...14&postcount=8

Yep i noticed this tonight when i was trying to install my V1 in my 08 E90. The fuse block is different than my 07 335i was.

So which fuse to tap into then? Right now I have the add-a-fuse in slot 63 thats suppose to be for the homelink/PDC but the V1 is staying on. Doesnt turn off when i turn the car off.

Hmm.
__________________
2009 E90 M3 - SOLD
Appreciate 0
      08-23-2008, 11:39 PM   #344
1ne
First Lieutenant
1ne's Avatar
Canada
3
Rep
338
Posts

 
Drives: '08 E92 M3 JZB 6MT
Join Date: Jul 2008
Location: Edmonton

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Crazy Bimmer View Post
Yep i noticed this tonight when i was trying to install my V1 in my 08 E90. The fuse block is different than my 07 335i was.

So which fuse to tap into then? Right now I have the add-a-fuse in slot 63 thats suppose to be for the homelink/PDC but the V1 is staying on. Doesnt turn off when i turn the car off.

Hmm.
Try fuse #7. This also happened to me when I tap into #63
__________________
Appreciate 0
      08-24-2008, 12:49 AM   #345
Crazy Bimmer
The Jesal
Crazy Bimmer's Avatar
United_States
143
Rep
5,830
Posts

 
Drives: E90 M3
Join Date: Nov 2005
Location: Chicago IL

iTrader: (19)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Send a message via AIM to Crazy Bimmer
Quote:
Originally Posted by 1ne View Post
Try fuse #7. This also happened to me when I tap into #63
I tried fuse 7 but the problem is that the add-a-fuse wont go in all the way since there is a plastic part on the fuse block next to fuse 6.
__________________
2009 E90 M3 - SOLD
Appreciate 0
      08-24-2008, 03:18 PM   #346
1ne
First Lieutenant
1ne's Avatar
Canada
3
Rep
338
Posts

 
Drives: '08 E92 M3 JZB 6MT
Join Date: Jul 2008
Location: Edmonton

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Crazy Bimmer View Post
I tried fuse 7 but the problem is that the add-a-fuse wont go in all the way since there is a plastic part on the fuse block next to fuse 6.
The plastic got into my way also on the left hand side. Right? I turn the tap the other way.
__________________
Appreciate 0
      08-24-2008, 05:26 PM   #347
Crazy Bimmer
The Jesal
Crazy Bimmer's Avatar
United_States
143
Rep
5,830
Posts

 
Drives: E90 M3
Join Date: Nov 2005
Location: Chicago IL

iTrader: (19)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Send a message via AIM to Crazy Bimmer
Quote:
Originally Posted by 1ne View Post
The plastic got into my way also on the left hand side. Right? I turn the tap the other way.

Why didnt i think of that.
__________________
2009 E90 M3 - SOLD
Appreciate 0
      08-25-2008, 12:51 AM   #348
raceyBMW
king of the hills
raceyBMW's Avatar
United_States
29
Rep
2,832
Posts

 
Drives: 335i coupe
Join Date: Dec 2006
Location: Denver, CO

iTrader: (1)

Garage List
1994 530i  [4.25]
2007 335i Coupe  [4.07]
Funny, just installed a V1 for my buddy today in his 135i and used Fuse #7 as well. For anyone having problems with the fuses in the add-a-circuit getting in the way, you can also bend the fuses up once they are installed.
Appreciate 0
      08-28-2008, 06:38 PM   #349
yuyue
First Lieutenant
yuyue's Avatar
United_States
6
Rep
334
Posts

 
Drives: 08' 328i E90 MT
Join Date: Apr 2008
Location: LA, CA

iTrader: (5)

another V1 got hardwired.
I used #63 first. the problem was my car won't response to my remote control.
I then had to lock the car using the "real key" because it was late in the night.
the next morning I tried #7. just like what 1ne said, fuses are now pointing to the passenger side.
then, my remote control took control of the car immediately.
there's no other problems now. perfect!

BTW, suggest that all 3er in year 08 should use #7.
Appreciate 0
      08-28-2008, 07:42 PM   #350
mack82097
Private First Class
mack82097's Avatar
1
Rep
111
Posts

 
Drives: E92
Join Date: Mar 2008
Location: Farmingdale, NY

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by BE.EM.VU. View Post
I just finished my V1 hardwire through the fusebox & the concealed module in the ashtray. I used fuse slot #6 (start/stop) & no issues at all. Thank you all for the great DIY & suggestions!
Does the concealed display fit in the ashtray area with no modifications? Do you happen to have a pic of it installed?

Thanks.
Appreciate 0
      08-28-2008, 07:47 PM   #351
Mech_Man
I'm feeling much better now, Dave
Mech_Man's Avatar
United_States
3
Rep
294
Posts

 
Drives: 2008 335i e92 (MontegoBlue/Bk)
Join Date: May 2008
Location: Triangle, NC

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by yuyue View Post
another V1 got hardwired.
I used #63 first. the problem was my car won't response to my remote control.
I then had to lock the car using the "real key" because it was late in the night.
the next morning I tried #7. just like what 1ne said, fuses are now pointing to the passenger side.
then, my remote control took control of the car immediately.
there's no other problems now. perfect!

BTW, suggest that all 3er in year 08 should use #7.
It's really not a good idea to recommend any "Fuse Number", since people don't read all the threads, and would learn it might not apply to them. Better to say: Use the fuse chart and find the number of the fuse that serves your cigarette lighter, or PDC/HomeLink.

(On left is the symbol for the Cig Lighter circuit, on the right is the PDC / HomeLink circuit.)
Attached Images
  
__________________
-=] 2008 335i e92 Montego Blue & Black; Prem; Sport; AT-paddles
-=] Mods= VEI Digital Boost Gauge in RiXeffects custom Pod
-=] Tinted (front: 3M Crystalline 70); (rear: Johnson InsulatIR 40 ceramic); 3M ClearBra
Appreciate 0
      09-28-2008, 09:35 PM   #352
ganachain
New Member
0
Rep
26
Posts

 
Drives: 2013 BMW 335i Sport
Join Date: Sep 2008
Location: Lexington, KY

iTrader: (0)

Garage List
2013 335i  [0.00]
2008 E90 335i
Escort 8500 X50

I used fuse #5 - nothing listed for it on the fuse chart - it was open. Put a 2 amp fuse in the Add-a-fuse top slot furthest from the blades. Pushed the Add-a-fuse in to the #5 slot with the fuse pointing left. Fit snug and nothing was in its way. Grounded to torx screw as suggested.

Started the car and the 8500 came on fine. Turned the car off and it went off. I don't have homelink (no premium package).

UPDATE: Drove the car to work and back today and the 8500 worked perfectly. It is currently mounted above the left hand side of the rear-view mirror (no homelink). It doesn't look like the sensor is in the blue strip at the top of the windshield but I'll keep an eye on it. I have enough cord to mount the 8500 just below the rear-view mirror.

Last edited by ganachain; 09-29-2008 at 04:56 PM.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST