E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > V1 hardwiring through fusebox



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-16-2007, 10:23 AM   #111
ezatnova
Colonel
ezatnova's Avatar
United_States
33
Rep
2,188
Posts

 
Drives: C63 AMG
Join Date: Jan 2006
Location: West Chester, PA

iTrader: (5)

Quote:

Now where does everyone get the fuse tap for the E90? I tried to find one at a radio shack and apparently they don't carry the one for the mini-fuses...
I think it's been discussed on this thread, but NAPA, Autozone, and Pepboys all carry them. $9 - $14 The one at NAPA didn't have any fuses with it, so I had to buy a stupid friggin box of 3 amp fuses when all I needed was one. The ones at P-boyscome with one fuse of a lot of different types (I think a 3,5,7,10 amp). But alas, my P-boys was out of stock, they just had the one for regular big fuses.
Appreciate 0
      04-16-2007, 10:32 AM   #112
777ER
Lieutenant
777ER's Avatar
United_States
7
Rep
561
Posts

 
Drives: 2007 328xi
Join Date: Jan 2007
Location: NY

iTrader: (2)

Send a message via AIM to 777ER
Quote:
Originally Posted by ezatnova View Post
I think it's been discussed on this thread, but NAPA, Autozone, and Pepboys all carry them. $9 - $14 The one at NAPA didn't have any fuses with it, so I had to buy a stupid friggin box of 3 amp fuses when all I needed was one. The ones at P-boyscome with one fuse of a lot of different types (I think a 3,5,7,10 amp). But alas, my P-boys was out of stock, they just had the one for regular big fuses.
You know what's funny? the local NAPA shut down recently...AutoZone, Advance Auto, Pep-boys are all about 40 mins drive from where I live and that's in a raduis. The closest one is AutoZone in Nanuet, NY and I'd have to pay a $4.00 toll to go over the TZ bridge and it's not worth it just for a fuse tap alone.
When I have to bring my BMW in for service, I'm already over the bridge and I'll go to AutoZone with a loaner car and visit my uncle whos nearby there.
__________________
-Chris
2007 Montego Blue 328xi


Sedan | Poplar trim | Steptronic | Cold Package | Power front seats w/memory | Xenon Adaptive Headlights | PDC | 2008 Plate LED's | PBX | LUX v5.2
Appreciate 0
      04-16-2007, 11:04 AM   #113
ezatnova
Colonel
ezatnova's Avatar
United_States
33
Rep
2,188
Posts

 
Drives: C63 AMG
Join Date: Jan 2006
Location: West Chester, PA

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by 777ER View Post
You know what's funny? the local NAPA shut down recently...AutoZone, Advance Auto, Pep-boys are all about 40 mins drive from where I live and that's in a raduis. The closest one is AutoZone in Nanuet, NY and I'd have to pay a $4.00 toll to go over the TZ bridge and it's not worth it just for a fuse tap alone.
When I have to bring my BMW in for service, I'm already over the bridge and I'll go to AutoZone with a loaner car and visit my uncle whos nearby there.
I was shocked I couldn't find some on ebay. They usually have everything!
Appreciate 0
      04-17-2007, 01:02 PM   #114
HyperM3
Too many Alex's, from now on, call me Beaufort
HyperM3's Avatar
United_States
107
Rep
6,169
Posts

 
Drives: See Sig
Join Date: Feb 2007
Location: Lawrenceville, NJ

iTrader: (8)

Send a message via AIM to HyperM3 Send a message via Yahoo to HyperM3
When I went looking for the fusetaps Radio Shack had never heard of them. Pep Boys and Autozones were all out of them. The only one that had them was an Advance Auto about 20 miles away. Ended up picking up all their stock (1 large and 1 small) cus you never know when you might need it.
__________________
13 HD FatBob
14 Audi S6
Audi Brand Specialist @ Princeton Audi
Appreciate 0
      04-17-2007, 01:41 PM   #115
jkcali2ooo
Generation 2006
jkcali2ooo's Avatar
United_States
6
Rep
75
Posts

 
Drives: e90 330i Jet Black
Join Date: Apr 2006
Location: Nor Cal

iTrader: (1)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Okay... I hooked mine up a little shady like... but it worked. I just wanted to see if it would work. I will eventually get a fuse tap...

Basically received the radar detector and then used the hardwire kit that was included. I went to Radio Shack and Kragen and both sales people were oblivious to what a fuse tap was. After searching for like 15 minutes in each store I settled on a fuse holder as a temporary means.

Taking the fuse holder I took the fuse that was included in the V1 Packaging and put it in the fuse holder. Then I connected the wires from one end of the fuse holder into the power cable from the V1 hardwire kit (into the blue plastic end of the red power cable and then used electric tape to seal the connection). With the remaining wired end, I essentially split it in two strings
of wire and stuck it in the the homelink slot (straight wires into the fuse connection after pulling out the 5amp fuse). Then I powered on the car and on goes the radar detector... I know this setup is far from professional, but like I said, it is a temporary fix until I get the fuse tap from either autozone, pepboys, or any other place that sells it.

FYI, If you do get in a serious accident and in fact ran the wire down the A pillar, the wire will be the least of your problems. The radar detector itself could hit you or the passenger in the head and cause more serious injuries then the wire in addition to anything else you may have hung off your windshield (gps ... etc).

Just a side note: Anyone know if running the wires directly into the fuse box could cause a fire ... or anything like that. I don't think it would but I wanted to make sure. And Thanks for the awesome DIY!
__________________


2006 Jet Black 330i
Sports, Premium, Rear Sensor, Steptronic
Appreciate 0
      04-17-2007, 01:49 PM   #116
HyperM3
Too many Alex's, from now on, call me Beaufort
HyperM3's Avatar
United_States
107
Rep
6,169
Posts

 
Drives: See Sig
Join Date: Feb 2007
Location: Lawrenceville, NJ

iTrader: (8)

Send a message via AIM to HyperM3 Send a message via Yahoo to HyperM3
Quote:
Originally Posted by jkcali2ooo View Post
Just a side note: Anyone know if running the wires directly into the fuse box could cause a fire ... or anything like that. I don't think it would but I wanted to make sure. And Thanks for the awesome DIY!
Nope, youll be fine. Before I discovered what a fuse tap was, I used to twist the wire around the fuse and stick it in. Never had any problems.
__________________
13 HD FatBob
14 Audi S6
Audi Brand Specialist @ Princeton Audi
Appreciate 0
      04-17-2007, 01:55 PM   #117
Josh49
Major General
95
Rep
6,665
Posts

 
Drives: E90 325xi
Join Date: Jan 2006
Location: Boston, MA

iTrader: (33)

Quote:
Originally Posted by HyperM3 View Post
Nope, youll be fine. Before I discovered what a fuse tap was, I used to twist the wire around the fuse and stick it in. Never had any problems.
Yeah, I used some other sketchy stuff in the day as well. I was really happy when I discovered this fuse tap, as it was very clean and professional..
__________________

E90 325XI, MYSTIC BLUE ON BLACK/ALUM, STEP, NAV, PDC, CWP, XENON, SIRIUS, ALARM, MUD GUARDS, CLEARBRA, CHROME GRILLS AND TIPS, VALENTINE 1 (HARDWIRED), HO CERAMIC 40%, 161'S, REAR FOG MOD, LUX 4.0, BLACKLINES, OEM PEDALS, MTEC FOGS, GRUPPE-M REP INTAKE. 156'S AND RUBBER MATS FOR THE WINTER.
Appreciate 0
      04-17-2007, 02:46 PM   #118
ren
Captain
14
Rep
825
Posts

 
Drives: E92 335
Join Date: Jan 2007
Location: U.S.

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by Josh49 View Post
Yeah, I used some other sketchy stuff in the day as well. I was really happy when I discovered this fuse tap, as it was very clean and professional..
That's why I like it, too. It's professional, and in case something else goes wrong with the car BMW service has nothing to complain about. And also, this is why I chose to wire it through fuse box, not the sunroof cables.
Appreciate 0
      04-17-2007, 07:31 PM   #119
jkcali2ooo
Generation 2006
jkcali2ooo's Avatar
United_States
6
Rep
75
Posts

 
Drives: e90 330i Jet Black
Join Date: Apr 2006
Location: Nor Cal

iTrader: (1)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Side Note: Anyone know how to disable the X band and K band?
__________________


2006 Jet Black 330i
Sports, Premium, Rear Sensor, Steptronic
Appreciate 0
      04-17-2007, 07:45 PM   #120
SuperSperm
Registered
0
Rep
3
Posts

 
Drives: '07 328xi coupe
Join Date: Feb 2007
Location: NJ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jkcali2ooo View Post
Side Note: Anyone know how to disable the X band and K band?
http://www.valentine1.com/lab/MikesLabRpt3.asp
Appreciate 0
      04-17-2007, 09:22 PM   #121
jkcali2ooo
Generation 2006
jkcali2ooo's Avatar
United_States
6
Rep
75
Posts

 
Drives: e90 330i Jet Black
Join Date: Apr 2006
Location: Nor Cal

iTrader: (1)

Garage List
2006 330i  [0.00]
thanks
__________________


2006 Jet Black 330i
Sports, Premium, Rear Sensor, Steptronic
Appreciate 0
      04-18-2007, 10:11 PM   #122
UCANDO1T
Enlisted Member
UCANDO1T's Avatar
0
Rep
36
Posts

 
Drives: 335i Sedan
Join Date: Mar 2007
Location: NC

iTrader: (0)

Trying to install this weekend. What size is that Torx bolt for the ground?
Appreciate 0
      04-19-2007, 01:08 AM   #123
rgupta8
Private
United_States
0
Rep
92
Posts

 
Drives: e90 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Anaheim Hills, CA

iTrader: (3)

Send a message via AIM to rgupta8 Send a message via Yahoo to rgupta8
i tried this last weekend and after i set everything up, my v1 wasnt getting power...which is weird because my homelink and pdc where still workin....anyone seen this issue before????
__________________
E90 335i | SG | PP | Sport | CW | CA | Nav | SS | PDC
MODS: Blacklines, 19" CSL Rep's, Xenesis Tru Match Fogs, Blackout Grille, Solaris Invisibulbs, 18% Tint All Around, LUX 4.0
Appreciate 0
      04-19-2007, 07:00 AM   #124
HyperM3
Too many Alex's, from now on, call me Beaufort
HyperM3's Avatar
United_States
107
Rep
6,169
Posts

 
Drives: See Sig
Join Date: Feb 2007
Location: Lawrenceville, NJ

iTrader: (8)

Send a message via AIM to HyperM3 Send a message via Yahoo to HyperM3
Quote:
Originally Posted by rgupta8 View Post
i tried this last weekend and after i set everything up, my v1 wasnt getting power...which is weird because my homelink and pdc where still workin....anyone seen this issue before????
Can you take a pic of where you tapped it so we can see what you did?
__________________
13 HD FatBob
14 Audi S6
Audi Brand Specialist @ Princeton Audi
Appreciate 0
      04-19-2007, 07:35 AM   #125
Josh49
Major General
95
Rep
6,665
Posts

 
Drives: E90 325xi
Join Date: Jan 2006
Location: Boston, MA

iTrader: (33)

Quote:
Originally Posted by rgupta8 View Post
i tried this last weekend and after i set everything up, my v1 wasnt getting power...which is weird because my homelink and pdc where still workin....anyone seen this issue before????
Try another fuse for the v1? Maybe that fuse is blown.. And the other one isn't. That would create the situation you have. Also, how do you have your ground setup. If your ground is not stepup for the v1 circuit, that would also create the situation you have..

Check your wire to fuse tap, and wire to ground connection..

Another thing to try is switching around the fuse tap 180 degrees. This was the difference between working and not working for me..
__________________

E90 325XI, MYSTIC BLUE ON BLACK/ALUM, STEP, NAV, PDC, CWP, XENON, SIRIUS, ALARM, MUD GUARDS, CLEARBRA, CHROME GRILLS AND TIPS, VALENTINE 1 (HARDWIRED), HO CERAMIC 40%, 161'S, REAR FOG MOD, LUX 4.0, BLACKLINES, OEM PEDALS, MTEC FOGS, GRUPPE-M REP INTAKE. 156'S AND RUBBER MATS FOR THE WINTER.
Appreciate 0
      04-19-2007, 10:49 AM   #126
rgupta8
Private
United_States
0
Rep
92
Posts

 
Drives: e90 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Anaheim Hills, CA

iTrader: (3)

Send a message via AIM to rgupta8 Send a message via Yahoo to rgupta8
ill try flipping the fuse tap 180 and see if i have any luck....i tried using a 2 amp fuse (same one i used to fuse tap my prior car) and after that didnt work i switched to a 3 amp fuse that I had lying around. if i still have no luck ill take picutres and show you what i have set-up.....as for the ground, i used the torx screw that was already there, im pretty sure its set up correctly, but i guess that could be the issue as well.....anyways ill try this weekend and let you know how things go....thanks for the help!
__________________
E90 335i | SG | PP | Sport | CW | CA | Nav | SS | PDC
MODS: Blacklines, 19" CSL Rep's, Xenesis Tru Match Fogs, Blackout Grille, Solaris Invisibulbs, 18% Tint All Around, LUX 4.0
Appreciate 0
      04-19-2007, 10:53 AM   #127
Josh49
Major General
95
Rep
6,665
Posts

 
Drives: E90 325xi
Join Date: Jan 2006
Location: Boston, MA

iTrader: (33)

Quote:
Originally Posted by rgupta8 View Post
ill try flipping the fuse tap 180 and see if i have any luck....i tried using a 2 amp fuse (same one i used to fuse tap my prior car) and after that didnt work i switched to a 3 amp fuse that I had lying around. if i still have no luck ill take picutres and show you what i have set-up.....as for the ground, i used the torx screw that was already there, im pretty sure its set up correctly, but i guess that could be the issue as well.....anyways ill try this weekend and let you know how things go....thanks for the help!
Yeah, no problem, make sure you have solid metal to metal connection everywhere..

Also, just to make sure it's not something else, plug the detector in with the cigarette lighter cord as a sanity check..
__________________

E90 325XI, MYSTIC BLUE ON BLACK/ALUM, STEP, NAV, PDC, CWP, XENON, SIRIUS, ALARM, MUD GUARDS, CLEARBRA, CHROME GRILLS AND TIPS, VALENTINE 1 (HARDWIRED), HO CERAMIC 40%, 161'S, REAR FOG MOD, LUX 4.0, BLACKLINES, OEM PEDALS, MTEC FOGS, GRUPPE-M REP INTAKE. 156'S AND RUBBER MATS FOR THE WINTER.
Appreciate 0
      04-19-2007, 10:56 AM   #128
rgupta8
Private
United_States
0
Rep
92
Posts

 
Drives: e90 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Anaheim Hills, CA

iTrader: (3)

Send a message via AIM to rgupta8 Send a message via Yahoo to rgupta8
thanks, i am currently running the v1 using the cig lighter...no need to be foolish now
__________________
E90 335i | SG | PP | Sport | CW | CA | Nav | SS | PDC
MODS: Blacklines, 19" CSL Rep's, Xenesis Tru Match Fogs, Blackout Grille, Solaris Invisibulbs, 18% Tint All Around, LUX 4.0
Appreciate 0
      04-19-2007, 12:10 PM   #129
Josh49
Major General
95
Rep
6,665
Posts

 
Drives: E90 325xi
Join Date: Jan 2006
Location: Boston, MA

iTrader: (33)

Quote:
Originally Posted by rgupta8 View Post
thanks, i am currently running the v1 using the cig lighter...no need to be foolish now


Haha!! I have definitely debugged things for a long time only to realize the bulb was out or something..

I'm still laughing at your post right now though, that was good. I deserved that..

__________________

E90 325XI, MYSTIC BLUE ON BLACK/ALUM, STEP, NAV, PDC, CWP, XENON, SIRIUS, ALARM, MUD GUARDS, CLEARBRA, CHROME GRILLS AND TIPS, VALENTINE 1 (HARDWIRED), HO CERAMIC 40%, 161'S, REAR FOG MOD, LUX 4.0, BLACKLINES, OEM PEDALS, MTEC FOGS, GRUPPE-M REP INTAKE. 156'S AND RUBBER MATS FOR THE WINTER.
Appreciate 0
      04-20-2007, 09:47 PM   #130
rgupta8
Private
United_States
0
Rep
92
Posts

 
Drives: e90 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Anaheim Hills, CA

iTrader: (3)

Send a message via AIM to rgupta8 Send a message via Yahoo to rgupta8
THANKS FOR THE ADIVICE!!!! i flipped the fuse tap and power!


however now i think there is a problem with the hardwire kit, anytime the wires move the power goes in and out looks liek a bit more troubleshooting left..... :mad:
__________________
E90 335i | SG | PP | Sport | CW | CA | Nav | SS | PDC
MODS: Blacklines, 19" CSL Rep's, Xenesis Tru Match Fogs, Blackout Grille, Solaris Invisibulbs, 18% Tint All Around, LUX 4.0
Appreciate 0
      04-20-2007, 10:16 PM   #131
HyperM3
Too many Alex's, from now on, call me Beaufort
HyperM3's Avatar
United_States
107
Rep
6,169
Posts

 
Drives: See Sig
Join Date: Feb 2007
Location: Lawrenceville, NJ

iTrader: (8)

Send a message via AIM to HyperM3 Send a message via Yahoo to HyperM3
Quote:
Originally Posted by rgupta8 View Post
however now i think there is a problem with the hardwire kit, anytime the wires move the power goes in and out looks liek a bit more troubleshooting left..... :mad:
Where are the wires moving? Did you push the fuse tap in far enough?
__________________
13 HD FatBob
14 Audi S6
Audi Brand Specialist @ Princeton Audi
Appreciate 0
      04-21-2007, 12:03 AM   #132
rgupta8
Private
United_States
0
Rep
92
Posts

 
Drives: e90 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Anaheim Hills, CA

iTrader: (3)

Send a message via AIM to rgupta8 Send a message via Yahoo to rgupta8
no like when i set it it works, then i move the thing that connects teh v1 cord to the fuse tap and the power goes out... im going to investigate further tomorrow
__________________
E90 335i | SG | PP | Sport | CW | CA | Nav | SS | PDC
MODS: Blacklines, 19" CSL Rep's, Xenesis Tru Match Fogs, Blackout Grille, Solaris Invisibulbs, 18% Tint All Around, LUX 4.0
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST