E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Radio Skipping/Interruption with "Connected ******" Screen



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-28-2008, 03:03 PM   #1
carsteve
New Member
 
Drives: 2008 BMW 335xi Sedan
Join Date: Nov 2008
Location: NY

Posts: 15
iTrader: (0)

Radio Skipping/Interruption with "Connected ******" Screen

Starting last night, my radio keeps getting interrupted by my Bluetooth screen, even though I am not making a call. It's the typical "CONNECTED ********" screen. It happens randomly and frequently (about once every 3-5 minutes on average). I can't even hit the "END" button to go back to the radio right away. I tried multiple remedies, such as shutting the system off and on, shutting off the bluetooth on my phone, shutting off the bluetooth in the car, but the problem persists. It will happen no matter what audio source I'm using (AM, FM, Factory Sirius Satellite, iPod), and even with both the phone and car bluetooth systems off. Anyone have any ideas?

Thanks in advance.

'08 335xi sedan, Crimson Red.
carsteve is offline  
0
Reply With Quote
      12-22-2008, 07:18 PM   #2
GJE2008
Enlisted Member
 
Drives: 535xi
Join Date: Dec 2008
Location: CT

Posts: 38
iTrader: (0)

I'm having the same problem.* Were you able to get it fixed?* I just put on a new set of winter wheels and thought the tpms might be causing the problem.
GJE2008 is offline  
0
Reply With Quote
      12-23-2008, 09:21 AM   #3
carsteve
New Member
 
Drives: 2008 BMW 335xi Sedan
Join Date: Nov 2008
Location: NY

Posts: 15
iTrader: (0)

It has ceased for now. I'm still not sure why. I'm certain it doesn't have anything to do with TPMS in my case since I haven't messed with it/changed tires and the TPMS still works fine.

I know that SIRIUS and XM are starting to merge their stations, and it started happening after it had already successfully updated the SIRIUS stations a few times, so I think it might have something to do with that, although I don't see why it would keep interrupting after the stations were updated.
carsteve is offline  
0
Reply With Quote
      12-23-2008, 07:45 PM   #4
ARSAIR
The Choosen One!
 
ARSAIR's Avatar
 
Drives: E92 335i
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles

Posts: 41
iTrader: (0)

Weird this just started happening to me.

Haven't been on these boards for a long time. But just had to try to figure this out. This started for me about 3 days ago. Error as described above. There is no reason for it from my perspective. Have not changed tires or anything of that nature. I have a 2008 Coupe, non-idrive, 335i, Logic-7, Comfort Access, HD. I don't have Sirus, so that can't be it, can it have something to do with HD? Why would it just suddenly start happening?

Does BMW do any type of upgrades over the air with their BMW Assist?
__________________
E92 335i | 6MT | Space Gray | Black | Grey Poplar | Sport | Premium | iPod | HD | Rear Window Sunshade | Comfort
ARSAIR is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-25-2008, 01:32 PM   #5
kentgbr
Member
 
kentgbr's Avatar
 
Drives: 2008 335i Sedan
Join Date: Mar 2008
Location: Bay Area, CA

Posts: 258
iTrader: (0)

Does this happen randomly or right after you change the volume with the wheel control button?
__________________
2008 E90 335i, Titanium Silver, Dakota Grey, ZSP, Steptronic, 6FL, Wagner FMIC, Bilstein B12 Pro-kit, M3 control arms
kentgbr is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-26-2008, 12:55 AM   #6
ARSAIR
The Choosen One!
 
ARSAIR's Avatar
 
Drives: E92 335i
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles

Posts: 41
iTrader: (0)

Seems to have disappeared.

I think it happened once while trying Volume Control on wheel but cant be sure. I rebooted my iphone and it does not seem to occur anymore, although the iphone was not connected to the 6FL when it had happened to me before so it is probably unrealted, if it happens again I will post but it hasn't happened in two days.
__________________
E92 335i | 6MT | Space Gray | Black | Grey Poplar | Sport | Premium | iPod | HD | Rear Window Sunshade | Comfort
ARSAIR is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-29-2008, 03:29 PM   #7
GJE2008
Enlisted Member
 
Drives: 535xi
Join Date: Dec 2008
Location: CT

Posts: 38
iTrader: (0)

Service center said to delete blue tooth connections in both the phone and car, then re-pair the phone to the car. This worked for me. They also asked me to make sure I had an approved phone, which I do. You can check at www.wireless4bmw.com.
GJE2008 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
bluetooth, connected, interruption, radio, screen

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST