E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Limp mode with out symbol!!!?? help



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-01-2008, 10:03 PM   #1
BALLAJL15
Lieutenant
 
BALLAJL15's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Apr 2008
Location: California

Posts: 569
iTrader: (3)

Send a message via AIM to BALLAJL15
Limp mode with out symbol!!!?? help

So I gave the car a little gas and a pop sound happened and then all the power was gone... Like a limp mode... But nothing on the dash lit up... I just put on the riss racing DDV kit and Im not sure if its a boost leak that caused this but there is no boost what so ever and there is no symbols on the dash... Any ideas out there?
__________________
N55
BALLAJL15 is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:06 PM   #2
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,278
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by BALLAJL15 View Post
So I gave the car a little gas and a pop sound happened and then all the power was gone... Like a limp mode... But nothing on the dash lit up... I just put on the riss racing DDV kit and Im not sure if its a boost leak that caused this but there is no boost what so ever and there is no symbols on the dash... Any ideas out there?
I would think that one of the clamps on the charge pipe wasn't fastened securely!
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:07 PM   #3
BALLAJL15
Lieutenant
 
BALLAJL15's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Apr 2008
Location: California

Posts: 569
iTrader: (3)

Send a message via AIM to BALLAJL15
ok and by the way the peak boost hit 12.6...
__________________
N55
BALLAJL15 is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:11 PM   #4
Sniz
Lieutenant General
 
Sniz's Avatar
 
Drives: e92 335 - gone // e36 M3 turbo
Join Date: Mar 2007
Location: Ellicott City, MD

Posts: 10,569
iTrader: (1)

sure sounds like a serious boost leak, check your connections.
__________________
Sniz is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:12 PM   #5
BALLAJL15
Lieutenant
 
BALLAJL15's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Apr 2008
Location: California

Posts: 569
iTrader: (3)

Send a message via AIM to BALLAJL15
Just poped the hood... the connection to the throttle body came off... Thanx tho guys!
__________________
N55
BALLAJL15 is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:14 PM   #6
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,278
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
I read somewhere an OP describe the same noise and they had the OEM charge pipe and not your Riss ones and it had that "popping sound" you heard...
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:15 PM   #7
XLR8MF
Captain
 
XLR8MF's Avatar
 
Drives: 335i sedan 2008
Join Date: Oct 2007
Location: Mesa

Posts: 631
iTrader: (6)

wow, glad you found the problem.
XLR8MF is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:16 PM   #8
RiXst3r
 
RiXst3r's Avatar
 
Drives: M235i
Join Date: Sep 2006
Location: Ohio

Posts: 6,495
iTrader: (14)

Send a message via AIM to RiXst3r
Quote:
Originally Posted by BALLAJL15 View Post
Just poped the hood... the connection to the throttle body came off... Thanx tho guys!
So basically your throttle body connection to your charge pipe became your blow off location
RiXst3r is offline  
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 10:22 PM   #9
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,278
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
What is the advantage of Riss setup and their DV compared to OEM and forge DVs...In my opinion I think the OEM connection of the charge pipe is much better than the clamps because of all the oil residue will eventually make those clamps slippery and eventually slide off the charge pipe..
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-01-2008, 11:48 PM   #10
scalbert
Major General
 
scalbert's Avatar
 
Drives: '08 E90 M3, '13 Volt, '08 Ody
Join Date: Feb 2007
Location: Woodstock, GA

Posts: 5,710
iTrader: (7)

As I recall, the OP has the V3. If so, that should prevent overboost codes in the DME by tripping to valet mode. If the current maps are used, a error code would have been recordeed there until the ignition was switched. But that may explain why the DME didn't set a code.
scalbert is offline  
0
Reply With Quote
      12-02-2008, 12:26 AM   #11
isugoo
Major General
 
isugoo's Avatar
 
Drives: 14 M5 CP
Join Date: Feb 2008
Location: Irvine, CA

Posts: 5,701
iTrader: (61)

If you guys don't mind me asking very very stupid question, could you tell me what exactly "limp mode" means?

After I GBed JB3, I'm reading a lot of piggy back mods and I hear a lot of "limp mode" from there. Please be generous and teach me what it is.

Thanks in advance.
__________________

PAST: 11 E70 X5M | 08 E90 M3 | 08 E92 335i | 03.5 E46 M3 | 99 E36 M3
isugoo is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-02-2008, 12:47 AM   #12
BALLAJL15
Lieutenant
 
BALLAJL15's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Apr 2008
Location: California

Posts: 569
iTrader: (3)

Send a message via AIM to BALLAJL15
well hers what happened.... One of the clamps they included is too big... therefor it wont clamp down tight enough of the throttle body! I would expect more from Riss Racing... The 3 other clamps are the right size but the one on the throttle body side is too big... Now I have to go pick up a smaller clamp...
__________________
N55
BALLAJL15 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:57 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST