E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Static from the AUX/iPod audio connector



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-01-2006, 11:10 AM   #1
brian32e
Second Lieutenant
brian32e's Avatar
5
Rep
273
Posts

 
Drives: '06 Alpine White 330i ZSP
Join Date: Jan 2006
Location: San Francisco, CA

iTrader: (0)

Static from the AUX/iPod audio connector

Has anyone else noticed static or hollow sound coming from the AUX input when you hook up your iPod? I think maybe my AUX connector has a poor connection because if I wiggle the plug around the audio gets better and worse. Ultimately I can get it to sit just right, close the compartment and it will stay "good" but I think I need to get the dealer to look at this.

I guess what I'm asking you guys is, if you wiggle/touch your 3.5mm connector in the AUX input while the iPod is playing, do you get any distortion/static/dropout?
Appreciate 0
      06-02-2006, 05:13 PM   #2
GG_The_Fly
U2Fanatic
0
Rep
38
Posts

 
Drives: e90 330xi Jet Black
Join Date: Feb 2006
Location: New York, NY

iTrader: (0)

Garage List
2006 330xi  [0.00]
I haven't tried jiggling the connector, but i definitely notice some static, esp when i turn up the volume. This is one of the reasons i am considering the "official" ipod connector - hoping that that will reduce/eliminate the static of using the aux input.
Appreciate 0
      06-02-2006, 11:15 PM   #3
Yobyot
Lieutenant
Yobyot's Avatar
15
Rep
558
Posts

 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by brian32e
Has anyone else noticed static or hollow sound coming from the AUX input when you hook up your iPod? I think maybe my AUX connector has a poor connection because if I wiggle the plug around the audio gets better and worse. Ultimately I can get it to sit just right, close the compartment and it will stay "good" but I think I need to get the dealer to look at this.

I guess what I'm asking you guys is, if you wiggle/touch your 3.5mm connector in the AUX input while the iPod is playing, do you get any distortion/static/dropout?
I'm using the Belkin charger/connector and the oddest thing happens. When the car is in radio readiness and the system is set to Aux (I have iDrive and Logic7), there's a howl in the system. The instant I turn the ignition on (and/or start the car), the howl disappears.

IOW, the system is absolutely silent when the car is running and unlistenable when the car is off.

I replaced the Belkin this with another unit; it did the same thing. It's a shame since this is such an excellent, easy way to charge an iPod and play it through the Aux in port.
Appreciate 0
      06-02-2006, 11:55 PM   #4
brian32e
Second Lieutenant
brian32e's Avatar
5
Rep
273
Posts

 
Drives: '06 Alpine White 330i ZSP
Join Date: Jan 2006
Location: San Francisco, CA

iTrader: (0)

Update on this -- my friend has a 330i also and I tried out his connector and cable w/ my iPod. No problems.

I borrowed his aux cable (much nicer than my POS radio shack crap) and problem seems to be gone
Appreciate 0
      06-03-2006, 12:41 PM   #5
LarryK1000
Larry from Los Angeles
8
Rep
296
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Mar 2006
Location: Los Angeles (SFV)

iTrader: (0)

I just tried my new Video iPod in the 330 I got yesterday and it must be the cables, because mine has no static or buzz and sounds great. I had to crank it up pretty high to keep the vol setting about the same as the radio, sat, etc., but it sounds really good.

So, just get a good cable. And, don't say bad things about Radio Shack. I'm a shareholder and their stuff is just fine. You just got a bad one. Take it back and try another.

Good luck and enjoy.

L
Appreciate 0
      06-03-2006, 12:58 PM   #6
Brunotheboxer
Brigadier General
Brunotheboxer's Avatar
United_States
79
Rep
3,003
Posts

 
Drives: 2014 Shelby GT500.
Join Date: Jan 2006
Location: Boston/Cape Cod

iTrader: (0)

no problems here. mine is fine.
__________________


"...I maybe drunk, but you're ugly, and I can sober up..."
Appreciate 0
      06-04-2006, 08:53 AM   #7
GG_The_Fly
U2Fanatic
0
Rep
38
Posts

 
Drives: e90 330xi Jet Black
Join Date: Feb 2006
Location: New York, NY

iTrader: (0)

Garage List
2006 330xi  [0.00]
Maybe i'm hyperaware, but i definitely notice some background noise and i'm using all monster products. . . don't think it's the cable, but I could try changing it.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST