E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > PROcede v3.3 CANbus UPDATE



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-21-2009, 06:12 PM   #23
Bluewater335i
Enlisted Member
 
Bluewater335i's Avatar
 
Drives: 09 335i Sedan
Join Date: Nov 2008
Location: Chicago

Posts: 45
iTrader: (0)

How about getting the RPM limiter to work when the engine is cold - like the M cars?
Bluewater335i is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:17 PM   #24
rollyn2night
Lieutenant
 
rollyn2night's Avatar
 
Drives: 07 E92 335i
Join Date: Sep 2008
Location: NJ/NY

Posts: 429
iTrader: (0)

Garage List
07 e92 335i  [0.00]
Send a message via AIM to rollyn2night
Cool stuff.
rollyn2night is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:18 PM   #25
jpsimon
Team Zissou
 
jpsimon's Avatar
 
Drives: 2015 STi
Join Date: Dec 2006
Location: CT

Posts: 9,015
iTrader: (5)

That would be cool
__________________
2015 STi / 335xi (solid)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

jpsimon is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:29 PM   #26
Sparky66
Major
 
Sparky66's Avatar
 
Drives: 335 E92 Coupe. Jet Black.
Join Date: Feb 2007
Location: Sydney, Australia

Posts: 1,232
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
We will put the CANbus harness update for sale late this week. Should only take a few min to do the harness update. And another 30 sec to do the firmware update.

All harnesses shipped out in the last week already have this update. These pre-updated harness should have a label that says "PROcede CANbus" on it.

Quick Update: The PROcede now has control of some DASHBOARD goodies

Shiv
Just a thought for the Steptronic Auto guys:

From the beginning I always had tossed around ideas of a way to be able to switch between Maps 1 and 2 by moving the gear shift selector from "D" to "DS". For example Low Boost(Map 1) in "D" mode and High Boost(Map 2) in "DS/Manual" mode.
I was going to try a microswitch setup using the 3 map switcher cables on the harness, but if this could somehow be interfaced via Canbus it would be a bonus.

The evolution and progress of the Procede has come a long way since it's inception Well Done to all the Vishnu Tuning team.
Sparky66 is offline   Australia
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:35 PM   #27
Septro
Banned
 
Drives: '08 e90 335xi
Join Date: Jun 2008
Location: C-Bus, OH

Posts: 1,649
iTrader: (1)

Does that chick ^ come with a PROcede CANBus? If so, I'm switching over!
Septro is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:53 PM   #28
J.P.
Close to bein Bannned
 
J.P.'s Avatar
 
Drives: Pussy Magnet
Join Date: May 2008
Location: Hunterdon, NJ

Posts: 5,068
iTrader: (0)

Send a message via AIM to J.P.
Can Rev1 owners use the 3.3 firmware?
Or are we done in terms of updates?
__________________

Quote:
Originally Posted by sexye92 View Post
JERRYS MOM= BEST HEAD OF MY LIFE
J.P. is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:55 PM   #29
maui86
Captain
 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise

Posts: 739
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
so bar system boost gauge via oil temp gauge. no way of it being in the digital cluster taking over, lets say, the instant gas consumption display?

teri
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
maui86 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:56 PM   #30
roller84
Captain
 
roller84's Avatar
 
Drives: E90 335i & E60 550i
Join Date: Dec 2005
Location: NYC

Posts: 714
iTrader: (2)

Is it possible to display boost on the BMW Performance steering wheel?

I know it is a longshot for this to even be developed since few of us have these wheels but I am wondering if it is even possible.
__________________
OEM SS Kit & Performance Steering Wheel| Blacklines | HO 30% Tints | Euro Xenons | Lux 5.0 | 6000k Xenons | RD Sport Quad Exhaust | Spearco Intercooler | Procede V3 | MORR VS7 | KW V3 | H&R Sways | Mtech Bodykit | Vorsteiner CF Hood, CSL Trunk & Front Lip | ACS Style Roof Spoiler | Quaife LSD | Rotora BBK | GruppeM Intake | Forge UK DV | AR Design Catted DP's
roller84 is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 06:56 PM   #31
BALLAJL15
Lieutenant
 
BALLAJL15's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Apr 2008
Location: California

Posts: 569
iTrader: (3)

Send a message via AIM to BALLAJL15
I still havent gotten an answer... Can I just get the new harness upgrade with my old precede box or do I need the RevII.... I have the original black procede box with the v3 pnp harness....
__________________
N55
BALLAJL15 is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 07:14 PM   #32
getInline
Lieutenant
 
getInline's Avatar
 
Drives: 2008 335 Coupe, c32 AMG
Join Date: Nov 2007
Location: Parts Unknown

Posts: 413
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by BALLAJL15 View Post
I still havent gotten an answer... Can I just get the new harness upgrade with my old precede box or do I need the RevII.... I have the original black procede box with the v3 pnp harness....
+1, I'd be more than happy to forego the speed limiter defeat if that freed up the addional I/O needed
getInline is offline   Canada
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 07:17 PM   #33
roller84
Captain
 
roller84's Avatar
 
Drives: E90 335i & E60 550i
Join Date: Dec 2005
Location: NYC

Posts: 714
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by BALLAJL15 View Post
I still havent gotten an answer... Can I just get the new harness upgrade with my old precede box or do I need the RevII.... I have the original black procede box with the v3 pnp harness....
I am pretty sure that shiv said that the canbus integration will not work with the Rev1. Something about a new chip or two integrated into the circuitry.
__________________
OEM SS Kit & Performance Steering Wheel| Blacklines | HO 30% Tints | Euro Xenons | Lux 5.0 | 6000k Xenons | RD Sport Quad Exhaust | Spearco Intercooler | Procede V3 | MORR VS7 | KW V3 | H&R Sways | Mtech Bodykit | Vorsteiner CF Hood, CSL Trunk & Front Lip | ACS Style Roof Spoiler | Quaife LSD | Rotora BBK | GruppeM Intake | Forge UK DV | AR Design Catted DP's
roller84 is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 07:22 PM   #34
Sparky66
Major
 
Sparky66's Avatar
 
Drives: 335 E92 Coupe. Jet Black.
Join Date: Feb 2007
Location: Sydney, Australia

Posts: 1,232
iTrader: (0)

Definitely need Rev.II for Canbus functionality.
Sparky66 is offline   Australia
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 07:27 PM   #35
gtrokin330
Brigadier General
 
Drives: TT
Join Date: Sep 2007
Location: LI

Posts: 3,858
iTrader: (7)

this is crazy...wow
gtrokin330 is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 07:33 PM   #36
RiXst3r
 
RiXst3r's Avatar
 
Drives: M235i
Join Date: Sep 2006
Location: Ohio

Posts: 6,495
iTrader: (14)

Send a message via AIM to RiXst3r
Quote:
Originally Posted by roller84 View Post
I am pretty sure that shiv said that the canbus integration will not work with the Rev1. Something about a new chip or two integrated into the circuitry.
Correct, These new CANbus integration chips were added with rev.II
RiXst3r is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 07:34 PM   #37
joec500
Brigadier General
 
Drives: it has 4 wheels
Join Date: Jul 2008
Location: San Francisco

Posts: 3,004
iTrader: (10)

Yah a boost gauge on the main cluster is major icing on the cake.

I can't wait to get the canbus update for my RevII
joec500 is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 07:44 PM   #38
mwahlert
Lieutenant Colonel
 
mwahlert's Avatar
 
Drives: 2008 335i
Join Date: Apr 2008
Location: Durham, NC

Posts: 1,554
iTrader: (7)

Garage List
2007 335i  [0.00]
so wait.... just display of current map? or you will somehow be able to do map switching with say the cruise control buttons or something....

i'd like to ditch the keyfob (homelink) - and valet + map 1 + map 2 would be cool...

the cluster boost gauge would be bad ass.

when will the harness update be available or is it already?
mwahlert is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 08:12 PM   #39
TurboSid
Colonel
 
TurboSid's Avatar
 
Drives: 2015 M4 MW/SO DCT
Join Date: Apr 2008
Location: Florida

Posts: 2,199
iTrader: (4)

Garage List
2008 335i  [0.00]
how bout launch control??
TurboSid is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 09:06 PM   #40
Dr_Dirt
Major
 
Dr_Dirt's Avatar
 
Drives: E90 335i 6AT
Join Date: Apr 2007
Location: DFW

Posts: 1,475
iTrader: (1)

I like where this is heading!!
__________________
Verizon LTE speed
Dr_Dirt is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 09:15 PM   #41
stressdoc
Moderator
 
stressdoc's Avatar
 
Drives: F80 YMB
Join Date: Jun 2005
Location: MO

Posts: 10,127
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by maui86 View Post
so bar system boost gauge via oil temp gauge. no way of it being in the digital cluster taking over, lets say, the instant gas consumption display?

teri
I like this idea better than the oil temp gauge.
stressdoc is offline   Dominica
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 09:16 PM   #42
fotios335i
Major General
 
fotios335i's Avatar
 
Drives: 12 BSM F30 sport/msport 335i
Join Date: Jan 2007
Location: cape cod MA

Posts: 6,768
iTrader: (61)

this is awesome. good work Shiv!!
__________________

2012 335i sport to full Msport, M adaptive and vss, sport 8 AT, fully loaded, Black saphire, black dakota leather, mperformance carbon interior with shifter, M performance grills, rear spoiler, front splitter, side sill extensions, MPPK, MPE exhaust, morr alloys vs8.2's with michelin pss, p3 gauge, msport wheel, etc, etc
fotios335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 09:20 PM   #43
Slidewayz
Major
 
Slidewayz's Avatar
 
Drives: 2007 335i
Join Date: Jan 2009
Location: Oakland, CA

Posts: 1,175
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by maui86 View Post
so bar system boost gauge via oil temp gauge. no way of it being in the digital cluster taking over, lets say, the instant gas consumption display?

teri
Yeah, when I first heard this I thought Shiv & Co. had been able to hack the digital display so we could get a numeric boost reading.
Slidewayz is offline  
0
Reply With Quote
      03-21-2009, 09:32 PM   #44
AndreyATC
The Rocket
 
AndreyATC's Avatar
 
Drives: 2012 X6M
Join Date: Oct 2006
Location: Near NYC

Posts: 1,517
iTrader: (2)

Garage List
Damn, Shiv is A one smart man!
__________________
2012 X6M AW/Silverstone II Full Leather/Driver Assistance/HUD/Active ventilated seat/Rear Climate/Cold Weather/Premium Sound/BMW Apps/Soft Close/Side-top-rear Cams/Comfort Seats/3 Seats/Keyless
AndreyATC is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:16 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST