E90Post
 


European Auto Source
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Defective SSTT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-09-2009, 09:04 PM   #1
ak335
Lieutenant Colonel
 
ak335's Avatar
 
Drives: Cayman S
Join Date: Jun 2008
Location: Northern Va

Posts: 1,566
iTrader: (3)

Defective SSTT

.

Last edited by ak335; 06-02-2009 at 10:42 AM.
ak335 is offline  
0
Reply With Quote
      04-09-2009, 11:11 PM   #2
akira42
Private First Class
 
Drives: 2007 335i 6MT, Custom Flash
Join Date: Feb 2009
Location: Newport Beach, CA

Posts: 184
iTrader: (1)

Why are you redlining? I'm not saying you should expect a limp if you redline, but it's kind of pointless. Not sure what the SSTT boost levels are like, but you can assume there is no power after 6500 RPMs
Quote:
Originally Posted by ak335 View Post
I think i may have one, when it was in my car ive had many limp modes after redlining a couple times and a couple CEL, ever since i took it out my car has been fine with no cel, or limps, so im pretty sure i may have a defective SSTT, should i call them and complain, btw i bought it used from a forum member.

thanks for any opinions.
akira42 is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2009, 05:36 AM   #3
Spydeputy
Brigadier General
 
Spydeputy's Avatar
 
Drives: 2012,E92,335is/2008,E90,335xi
Join Date: Aug 2008
Location: Harford County, Maryland

Posts: 3,202
iTrader: (18)

Garage List
2008 335xi  [0.00]
2012 335is  [1.00]
Send a message via Skype™ to Spydeputy
i concur w/ akira42, stay away f/ REDLINING your BMW. save it for the track if you are so inclined.
Spydeputy is offline   Germany
0
Reply With Quote
      04-10-2009, 05:59 AM   #4
BuLoOoSki
Major
 
BuLoOoSki's Avatar
 
Drives: 2013 Mercedes ML350
Join Date: Oct 2007
Location: Kuwait

Posts: 1,010
iTrader: (8)

something is wrong. either its the SSTT or ur diverter valves are not holding boost although i highly doubt that. did u get the codes scanned?
__________________
2015 BMW M3 (Ordered): Mineral White / SO Full Merino Leather / Executive Package / Lighting Package / 19" Black Wheels / Adaptive M Suspension / M Double-Clutch Transmission / Harman Kardon
2007 BMW 335i Coupe (SOLD): BMS JB3 / Quaife LSD / RR Catless DPs / Helix Intercooler / VK Motorwerks Oil Cooler / AFE Intake / STETT Charge Pipe / Forge DVs / MFD Scoops / RR Oil Catch Can
BuLoOoSki is offline   Kuwait
0
Reply With Quote
      04-10-2009, 09:06 AM   #5
MSPORTWORLD
Major
 
MSPORTWORLD's Avatar
 
Drives: '11 M3 MW/FR - '12 M3 FO/SC
Join Date: Dec 2008
Location: Texas

Posts: 1,164
iTrader: (2)

Garage List
Scan codes before jumping to conclusions, post your codes here if you need help figuring them out. The SSTT is such a simple device it is unlikely that it is malfunctioning. In the event that an SSTT is not working properly you should get codes on startup indicating that the TMAP is not connected.
__________________
MSPORTWORLD is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-10-2009, 02:17 PM   #6
Dan335i
Lieutenant Colonel
 
Dan335i's Avatar
 
Drives: 07 335i coupe 6MT,w/sp. pack.
Join Date: Oct 2007
Location: orange county NY

Posts: 1,788
iTrader: (2)

Are you sure that you have a good connection on the SSTT?
Dan335i is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2009, 02:19 PM   #7
akira42
Private First Class
 
Drives: 2007 335i 6MT, Custom Flash
Join Date: Feb 2009
Location: Newport Beach, CA

Posts: 184
iTrader: (1)

Will the car even start if the connection is no bueno? I would think that the car wouldn't allow you to run. With no connection or even a bad connection.
akira42 is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2009, 02:36 PM   #8
ragingclue
One cam is enough
 
ragingclue's Avatar
 
Drives: VF
Join Date: Oct 2008
Location: mulletville

Posts: 6,763
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by hkyplaynazn View Post
Scan codes before jumping to conclusions, post your codes here if you need help figuring them out. The SSTT is such a simple device it is unlikely that it is malfunctioning. In the event that an SSTT is not working properly you should get codes on startup indicating that the TMAP is not connected.
+1

Weird.
ragingclue is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2009, 02:38 PM   #9
RambleJ
Colonel
 
RambleJ's Avatar
 
Drives: F10 535i M-sport
Join Date: Oct 2008
Location: Back in teh so cal

Posts: 2,013
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by akira42 View Post
Will the car even start if the connection is no bueno? I would think that the car wouldn't allow you to run. With no connection or even a bad connection.
Yes the car will start.. back when I had a JB+ beta version one of the wires was not completely connected in the JB+ and lead to a break in the connection between the TMAP.. My car started fine.. just ran like crap with a SES and reduced power/ engine failure light..
The problem was fixed with a simple push of one of the connectors into the plug..
RambleJ is offline   No_Country
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:56 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST