E90Post
 


Alpine HID
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > 08 335i slow no boost



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-27-2009, 09:18 PM   #1
acuratech
Enlisted Member
 
Drives: 08 335i 4dr
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia

Posts: 35
iTrader: (1)

Garage List
93 honda delsol  [0.00]
08 335i sedan  [0.00]
08 335i slow no boost

so i was driving my car like a normal person honestly and when i went to pass someone on the highway i noticed my car is suddenly alot slower then (jb2 and intake) when i got off the highway i had the half check engine light thing.
theres no codes but my car feels like i am driving a TSXn 4 cly this thing is slow without boost, i took the jb2 and intake off and cleared the ecu and disconnected the battery, didnt change a thing i guess im taking it to the dealer but wanted to know if anyone had this problem before
__________________
08 335i sparkle gray sdn JB3, H&R sport springs, 30% tint, 6000k headlight bulbs, 8000k Hid Fogs, oem trunk spoiler, roof spolier, oem front lip, 19in linera corsa dyna's polished
acuratech is offline  
0
Reply With Quote
      05-27-2009, 09:23 PM   #2
rollyn2night
Lieutenant
 
rollyn2night's Avatar
 
Drives: 07 E92 335i
Join Date: Sep 2008
Location: NJ/NY

Posts: 429
iTrader: (0)

Garage List
07 e92 335i  [0.00]
Send a message via AIM to rollyn2night
Yeah, I think what you are referring to is called a limp mode. It happens sometimes when you have a tune installed. However when you took off the jb2, and restarted the car, it should have gone and started normal. I know some of the newer tunes(jb3 1.3) are less prone to having a limp mode.
rollyn2night is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-27-2009, 09:46 PM   #3
GR8DEL
Second Lieutenant
 
GR8DEL's Avatar
 
Drives: 2007 335i Coupe
Join Date: Mar 2009
Location: Honolulu, HI

Posts: 286
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [0.00]
As stated, you got a 'limp mode' Basically your car experienced some situation which caused the car to go into 'self preservation mode' and run at like 100 hp so as to not damage the engine. If you shut off the car and restart it the limp mode should go away so long as the fault is no longer present. If you get a limp mode and are running a tune, I would HIGHLY recommend BT scanning your car before taking it in for service to ensure the fault you threw wasn't related to the tune. Then take it to the dealer and have them fix whatever went wrong. Could be anything from HPFP to cam shaft carrier damage resulting in oil pressure loss....


Oh and I would also suggest doing some homework on your damn car before modifying it.... having baseline knowledge about your vehicle will save you and everyone else a little time and headache.
__________________
Black Sapphire e92 335i 6MT
GR8DEL is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-27-2009, 09:48 PM   #4
acuratech
Enlisted Member
 
Drives: 08 335i 4dr
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia

Posts: 35
iTrader: (1)

Garage List
93 honda delsol  [0.00]
08 335i sedan  [0.00]
jb2 was installed for 7k miles no problems yesterday runs like poo and even with it removed runs like poo definatly not jb2 related
__________________
08 335i sparkle gray sdn JB3, H&R sport springs, 30% tint, 6000k headlight bulbs, 8000k Hid Fogs, oem trunk spoiler, roof spolier, oem front lip, 19in linera corsa dyna's polished
acuratech is offline  
0
Reply With Quote
      05-27-2009, 10:14 PM   #5
335i4u2nv
Colonel
 
335i4u2nv's Avatar
 
Drives: 335i e9O sL0w
Join Date: Apr 2007
Location: im right behind u

Posts: 2,760
iTrader: (0)

funny thing i have the same problem. i had jb2hhr, took it all out and took my car into service. Got HPFP and i guess the update. Reinstalled intake and jb2hhr. Got half engine and proceeded to remove the R and then a H and an H and finally jb2 and still got half engine whenever i got to 4-5k rpm and under boost. So now all i have is the intake and today the same thing happened. What i did notice is my diverter valve is much louder then ever before. idk what the problem is but i order BTool and JB3.
__________________
"dat ***** is doin like 2 bills."

Translation: That black guy is doing 200 miles per hour
335i4u2nv is offline  
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 01:23 AM   #6
Terrance28
Brigadier General
 
Terrance28's Avatar
 
Drives: Crimson Red E92
Join Date: Nov 2007
Location: Killeen, TX

Posts: 3,336
iTrader: (17)

Send a message via Yahoo to Terrance28
Quote:
Originally Posted by rollyn2night View Post
Yeah, I think what you are referring to is called a limp mode. It happens sometimes when you have a tune installed. However when you took off the jb2, and restarted the car, it should have gone and started normal. I know some of the newer tunes(jb3 1.3) are less prone to having a limp mode.
Please stop giving out bad information. You can get a limp mode while you are stock as well, you don't have to have a tune and it won't necessarily go away because you take the tune off. Sometimes you can stop the car and restart it and the limp mode goes away. OP what code did you find when you scanned the car?
__________________
Mods list got too long, lets just say more than enough.
Terrance28 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 09:05 AM   #7
lauer87
Lieutenant
 
lauer87's Avatar
 
Drives: 335xi
Join Date: Sep 2007
Location: USA

Posts: 585
iTrader: (0)

Sounds like a fuel pump to me
lauer87 is offline  
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 09:13 AM   #8
Dubbedoutbimmer
Banned
 
Drives: 335XI Coupe Loaded w/body kit
Join Date: Feb 2008
Location: Boston

Posts: 1,313
iTrader: (-1)

Send a message via AIM to Dubbedoutbimmer
Quote:
Originally Posted by acuratech View Post
jb2 was installed for 7k miles no problems yesterday runs like poo and even with it removed runs like poo definatly not jb2 related
I have a direct answer and easy fix but then I read your username..........that is like against some law isnt lol maybe the JB2 just isnt meant for the Acura LMFAO
Dubbedoutbimmer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 11:29 AM   #9
acuratech
Enlisted Member
 
Drives: 08 335i 4dr
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia

Posts: 35
iTrader: (1)

Garage List
93 honda delsol  [0.00]
08 335i sedan  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Dubbedoutbimmer View Post
I have a direct answer and easy fix but then I read your username..........that is like against some law isnt lol maybe the JB2 just isnt meant for the Acura LMFAO
hehehe i drive a bmw 335 but i work at acura there easy to fix
__________________
08 335i sparkle gray sdn JB3, H&R sport springs, 30% tint, 6000k headlight bulbs, 8000k Hid Fogs, oem trunk spoiler, roof spolier, oem front lip, 19in linera corsa dyna's polished
acuratech is offline  
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 11:32 AM   #10
acuratech
Enlisted Member
 
Drives: 08 335i 4dr
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia

Posts: 35
iTrader: (1)

Garage List
93 honda delsol  [0.00]
08 335i sedan  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Terrance28 View Post
Please stop giving out bad information. You can get a limp mode while you are stock as well, you don't have to have a tune and it won't necessarily go away because you take the tune off. Sometimes you can stop the car and restart it and the limp mode goes away. OP what code did you find when you scanned the car?
i got no codes when scanned stock now and when i still get on it limp mode comes on and to feels slow and sluggish and feels like no boost i ordered the bt scanner looks like im clearing codes and sending it in ill drive my honda in the mean time its faster and less agravating
__________________
08 335i sparkle gray sdn JB3, H&R sport springs, 30% tint, 6000k headlight bulbs, 8000k Hid Fogs, oem trunk spoiler, roof spolier, oem front lip, 19in linera corsa dyna's polished
acuratech is offline  
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 11:49 AM   #11
335e92tx
Major
 
335e92tx's Avatar
 
Drives: 07-335e92 - monaco blue
Join Date: Mar 2008
Location: Texas

Posts: 1,259
iTrader: (2)

Check the vacuum lines to the wg solenoids
__________________
JBSPEED|MIRO-M6 reps|BMS JB3 V2.0 & DCI |VK Motorwerks DPs|BSH Oil Catch Can |Wavetrac |ETS IC
replacement FP #3 installed on 11/18 @43K - probably more sig updates to follow :/
335e92tx is offline  
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 06:50 PM   #12
GR8DEL
Second Lieutenant
 
GR8DEL's Avatar
 
Drives: 2007 335i Coupe
Join Date: Mar 2009
Location: Honolulu, HI

Posts: 286
iTrader: (4)

Garage List
2007 335i  [0.00]
To my knowledge it is impossible to have a limp mode and have no codes thrown. What scanner you using? I'd suggest the BT tool
__________________
Black Sapphire e92 335i 6MT
GR8DEL is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-28-2009, 11:18 PM   #13
acuratech
Enlisted Member
 
Drives: 08 335i 4dr
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia

Posts: 35
iTrader: (1)

Garage List
93 honda delsol  [0.00]
08 335i sedan  [0.00]
Quote:
Originally Posted by GR8DEL View Post
To my knowledge it is impossible to have a limp mode and have no codes thrown. What scanner you using? I'd suggest the BT tool
as of right now its a generic snap on scanner i ordered the bt scanner to clear the tuner codes anyway maybe my snap on scanner is not good enough for my bmw
__________________
08 335i sparkle gray sdn JB3, H&R sport springs, 30% tint, 6000k headlight bulbs, 8000k Hid Fogs, oem trunk spoiler, roof spolier, oem front lip, 19in linera corsa dyna's polished
acuratech is offline  
0
Reply With Quote
      05-29-2009, 05:39 AM   #14
iheartsole
Brigadier General
 
iheartsole's Avatar
 
Drives: 08 335i coupe
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego

Posts: 4,929
iTrader: (2)

does the procede have limp mode problems when installed?
iheartsole is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      05-31-2009, 10:02 AM   #15
acuratech
Enlisted Member
 
Drives: 08 335i 4dr
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia

Posts: 35
iTrader: (1)

Garage List
93 honda delsol  [0.00]
08 335i sedan  [0.00]
ok got my bt scanner yesterday and this tool is awesome i had codes 2A17,
2F80, and 30FF now where are those hidden tuner codes the shadow codes look like a pending code they use for all other manufactures
__________________
08 335i sparkle gray sdn JB3, H&R sport springs, 30% tint, 6000k headlight bulbs, 8000k Hid Fogs, oem trunk spoiler, roof spolier, oem front lip, 19in linera corsa dyna's polished
acuratech is offline  
0
Reply With Quote
      06-03-2009, 04:21 PM   #16
acuratech
Enlisted Member
 
Drives: 08 335i 4dr
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia

Posts: 35
iTrader: (1)

Garage List
93 honda delsol  [0.00]
08 335i sedan  [0.00]
car went in on tuesday morning they called me today and told me i have 2 blown turbos and there replacing my hpfp for my long cranks i been getting, thats my 2nd pump in 9 months and turbos blown at 7100 miles, something sound strange with my car or is that one of the perks of driving a 50k car
__________________
08 335i sparkle gray sdn JB3, H&R sport springs, 30% tint, 6000k headlight bulbs, 8000k Hid Fogs, oem trunk spoiler, roof spolier, oem front lip, 19in linera corsa dyna's polished
acuratech is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST