E90Post
 


Horizon LED
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Weird JB+ Behavior



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-04-2009, 01:27 AM   #1
freshwhite335
Colonel
freshwhite335's Avatar
United_States
47
Rep
2,839
Posts

 
Drives: 2011 135i DCT
Join Date: Aug 2008
Location: 904 FL

iTrader: (6)

Garage List
2011 BMW 135i  [0.00]
Weird JB+ Behavior

My car has been long cranking for a little while now, but i still havent gotten a limp mode. i just put my JB+ back in after 8000 miles of driving without it. and now i get long cranks every time i start the car and the cranks are lloooonnggg, not just a little longer than normal than before.

is my JB+ faulty or does my car really just hate that JB+?
__________________
2012 991 C2S
Still have BMW's in the family:
2003 E39 M5, 2009 F01 750i, 2010 E92 335i
Appreciate 0
      07-04-2009, 01:51 AM   #2
Donald-335i
Banned
United_States
70
Rep
3,593
Posts

 
Drives: The Hoes Crazy!
Join Date: Nov 2008
Location: Central NJ

iTrader: (13)

sounds like a HPFP...
Appreciate 0
      07-04-2009, 11:47 AM   #3
Boost Gomez
Colonel
Boost Gomez's Avatar
No_Country
29
Rep
2,367
Posts

 
Drives: C63 AMG
Join Date: Jul 2007
Location: Miami

iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW 335i  [0.00]
It's probably your HPFP going, and the JB+ is only aggravating the problem further. Take it in to your dealer.
__________________
Appreciate 0
      07-04-2009, 09:47 PM   #4
Dan335i
Lieutenant Colonel
Dan335i's Avatar
18
Rep
1,788
Posts

 
Drives: 07 335i coupe 6MT,w/sp. pack.
Join Date: Oct 2007
Location: orange county NY

iTrader: (2)

I agree with the others about the fuel pump.Classic symptoms of it on its way out.I doubt if the JB has anything to do with it.Take it out and see what happens.I,m sure it will still have long cranks.Then take it in to the dealer. Good luck.
Appreciate 0
      07-04-2009, 11:17 PM   #5
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor
Canada
480
Rep
15,052
Posts


 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth

iTrader: (88)

Quote:
Originally Posted by Dan335i View Post
I agree with the others about the fuel pump.Classic symptoms of it on its way out.I doubt if the JB has anything to do with it.Take it out and see what happens.I,m sure it will still have long cranks.Then take it in to the dealer. Good luck.
+1

Mike
__________________
LOWEST PRICE GURANTEE ON ALL PRODUCTS - www.n54tuning.com - Email; Mike@n54tuning.com
NEW PERFORMANCE LINE N54 DOWNPIPES & M3/M4 & F30 ER DOWNPIPES NOW IN STOCK - ER N54 CHARPE PIPE SPECIALS - NEW JB4 G5 ISO for N54 and F30 N55 ON SALE - NEW S55 M3/M4 JB4 NOW SHIPPING
Appreciate 0
      07-05-2009, 12:05 AM   #6
canrhea
Lieutenant
9
Rep
556
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2009
Location: GA

iTrader: (0)

try taking it out and see if it still does it
Appreciate 0
      07-05-2009, 05:40 AM   #7
snsn
New Member
0
Rep
21
Posts

 
Drives: 2008 335i Sedan
Join Date: Feb 2008
Location: NJ

iTrader: (1)

A few weeks ago I got a service engine soon light, but have a 1/2 engine light, when it started first a few times.
After a few days it was only the service engine soon light.
I took off the JB+, which had been in for several months at 3/4 setting.
( I have original software)
Had a BT scan, showing a, misfire in cyl 3, 02 sensor issue and something with the HPFP.
Although, NO HIDDEN CODES for a tune.
Took it into the dealer and he told me I will need a HPFP, after doing their inspection.
They later called me and told me my car was done, but they did not replace the HPFP, as they found it was only a sticking O2 sensor, causing the reads.
Go figure!
The pump will finally go at sometime, probably when I'm on the road, away somewhere!!!
Put back the JB+ an 1/2.
Finally, now when I start the car, cold, I do see it takes a couple more cranks to fire up.
Appreciate 0
      07-05-2009, 03:24 PM   #8
canrhea
Lieutenant
9
Rep
556
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2009
Location: GA

iTrader: (0)

had a friend put on a JB+ on his car and got a misfire only 2 days after, never had that happen stock
Appreciate 0
      07-05-2009, 11:17 PM   #9
skate_E92
Lieutenant
skate_E92's Avatar
United_States
8
Rep
596
Posts

 
Drives: 09' e92 335i
Join Date: May 2009
Location: SoCal

iTrader: (1)

i got a misfire running my gas to low 100% stock
__________________
TX. 2 CA.
Appreciate 0
      07-05-2009, 11:23 PM   #10
freshwhite335
Colonel
freshwhite335's Avatar
United_States
47
Rep
2,839
Posts

 
Drives: 2011 135i DCT
Join Date: Aug 2008
Location: 904 FL

iTrader: (6)

Garage List
2011 BMW 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Boost Gomez View Post
It's probably your HPFP going, and the JB+ is only aggravating the problem further. Take it in to your dealer.
it was just at the dealer but they said that even though they could see it was long cranking they couldnt do anything until a code was thrown.
__________________
2012 991 C2S
Still have BMW's in the family:
2003 E39 M5, 2009 F01 750i, 2010 E92 335i
Appreciate 0
      07-06-2009, 04:47 AM   #11
chillychan
Second Lieutenant
Philippines
7
Rep
240
Posts

 
Drives: 08 e92 335xi
Join Date: Jul 2009
Location: Jersey City

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by snsn View Post
A few weeks ago I got a service engine soon light, but have a 1/2 engine light, when it started first a few times.
After a few days it was only the service engine soon light.
I took off the JB+, which had been in for several months at 3/4 setting.
( I have original software)
Had a BT scan, showing a, misfire in cyl 3, 02 sensor issue and something with the HPFP.
Although, NO HIDDEN CODES for a tune.
Took it into the dealer and he told me I will need a HPFP, after doing their inspection.
They later called me and told me my car was done, but they did not replace the HPFP, as they found it was only a sticking O2 sensor, causing the reads.
Go figure!
The pump will finally go at sometime, probably when I'm on the road, away somewhere!!!
Put back the JB+ an 1/2.
Finally, now when I start the car, cold, I do see it takes a couple more cranks to fire up.
Where did you get the BT Scan done? I was also was curious how many miles do you have on your engine?

Thanks.
Appreciate 0
      07-06-2009, 09:35 AM   #12
snsn
New Member
0
Rep
21
Posts

 
Drives: 2008 335i Sedan
Join Date: Feb 2008
Location: NJ

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by chillychan View Post
Where did you get the BT Scan done? I was also was curious how many miles do you have on your engine?

Thanks.
Alex did it. - SupremePower
It was put on with 15,000 miles...
I had been runing the JB1 prior to this.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:36 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST