E90Post
 


Evolve Automotive
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > All-Wheel-Drive (Xi / xDrive) Talk > AWD, DSC, ABS, and EMERG EBV



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-14-2011, 04:06 PM   #23
AWD Addict
Chief Executive
 
AWD Addict's Avatar
 
Drives: 2008 335xi 6spd Coupe
Join Date: Dec 2007
Location: Boston

Posts: 2,473
iTrader: (1)

Garage List
2008 335xi  [0.00]
BMW just called. They are planning to replace the transfer case and motor, though the tech had already left, so they didn't have more information.



Quote:
Originally Posted by ultimate View Post
just came up today. kinda paranoid about it too. out of warranty. the malfunction comes up after a long stop along with a little knocking noise from the front right wheel. i'm hoping its not something too big.
Your problem could jsut be a wheel bearing given the knocking from the wheel and per other posts.
AWD Addict is offline  
0
Reply With Quote
      06-22-2011, 02:32 PM   #24
AWD Addict
Chief Executive
 
AWD Addict's Avatar
 
Drives: 2008 335xi 6spd Coupe
Join Date: Dec 2007
Location: Boston

Posts: 2,473
iTrader: (1)

Garage List
2008 335xi  [0.00]
Got the car back last Friday, and everything's back in order.

AWD Addict is offline  
0
Reply With Quote
      07-02-2011, 12:29 PM   #25
jmgsxr
New Member
 
Drives: 2007 bmw 335 xi
Join Date: Apr 2011
Location: CT

Posts: 27
iTrader: (0)

just had same prob. dealer replaced transfer case motor i was out of warranty so it cost me 1250. part and labor.
jmgsxr is offline  
0
Reply With Quote
      07-06-2011, 05:35 PM   #26
AWD Addict
Chief Executive
 
AWD Addict's Avatar
 
Drives: 2008 335xi 6spd Coupe
Join Date: Dec 2007
Location: Boston

Posts: 2,473
iTrader: (1)

Garage List
2008 335xi  [0.00]


They extended my warranty for 2 years on that part.
AWD Addict is offline  
0
Reply With Quote
      07-08-2011, 02:41 PM   #27
4.8 E70
First Lieutenant
 
Drives: '12 X6 / '13 335 EBII/CR
Join Date: May 2009
Location: Yonkers, NY

Posts: 304
iTrader: (1)

Do you guys check if fuse 26 is blown before taking it into service ? Just saying....
4.8 E70 is offline   Montenegro
0
Reply With Quote
      11-07-2011, 10:18 PM   #28
nakees
Registered
 
Drives: 3 series
Join Date: Nov 2011
Location: Canada

Posts: 1
iTrader: (0)

I test drove a 2007 328xi with 47K. It drove nicely but after driving 6-8 km taking on ramp, with the pong sound following warning lights came up.
DSC, 4x4 and DBC.

Stopping the car and taking the key off for 20 mins and starting the car only showed service due.

I really like the car but I don't know this can be fixed with reasonable amount. What could be the issue here.

Cheers
nakees is offline  
0
Reply With Quote
      11-08-2011, 09:55 AM   #29
reprod
Major
 
Drives: 435i (M-Sport)
Join Date: Apr 2008
Location: New York, NY

Posts: 1,461
iTrader: (6)

I had this issue with only 4000 miles on the car. The wheel speed sensor was not functioning. 1 day in the shop and the next day back in my driveway.
__________________
'08 Sparkling Graph. E92 335xi (ZSP w/ 18s | Saddle Br. | Grey Poplar) (Returned)
'11 Space Grey E92 335xi M-Sport (KWv1 Coils | Saddle Brown | Bamboo) (Returned)
'14 Mineral Grey F32 335i M-Sport (DHP | LED Lights | Coral Red | Hexagonal Aluminum)
reprod is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-15-2012, 11:38 AM   #30
ramez75
Private First Class
 
ramez75's Avatar
 
Drives: 2009 335i xDrive Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: PA USA

Posts: 176
iTrader: (1)

I installed the Front and Rear PDC sensors, just got done putting everything back except the front bumper since I need to modify the front bumper support and still need to do the programming to add VO $508, etc.

So I turned the car on after 2 to 3 weeks of sitting in the garage working on it and I get the error 4X4 AWD, etc error. I also get Start-Off inactive error. I will post picture of these errors when I get home. Also I press the Hill Assist button doesnt work, I dont get it lit up like the heated seats and the DTC button I press I dont get the symbol on the dashboard lit up. When I installed couple of weeks ago the new switch that had the Front PDC button included they worked.

Any ideas what i did?

Or do I need to go to the dealership

Thanks in advance
__________________
09 e92 335i xDrive/Black Metallic Sapphire/Black Dakota Leather/Steptronic/Cold Weather Package/Premium Package/Sport Package/Xenon/I-Drive/Front&Rear PDC/Alarm/HIFI/Electric Rear Sunblind
ramez75 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-15-2012, 12:34 PM   #31
pinky_and_me
Second Lieutenant
 
pinky_and_me's Avatar
 
Drives: N54 335xi
Join Date: Feb 2011
Location: Cleveland, OH

Posts: 273
iTrader: (0)

If you disconnected your battery or it needed a charge then it's normal, turn the wheel from end to end and it should go away.
pinky_and_me is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2012, 06:31 PM   #32
UDM335xdrive
Enlisted Member
 
Drives: 2009 BMW 335xdrive
Join Date: May 2012
Location: NYC

Posts: 45
iTrader: (0)

Did you guys change your tire-wheel set up?because I read from another post that bigger wheel /tire set up particularly 235/35/19front 265/30/19 rear is not good for the transfer case . BTW before I read that post I just ordered that wheel tire set-up earlier this morning now I'm nervous about that happening to my 335xdrive
UDM335xdrive is offline  
0
Reply With Quote
      09-15-2012, 08:09 PM   #33
elinstylez
Private First Class
 
Drives: N55 335xi e92 M-Sport 6MT
Join Date: Feb 2012
Location: SoCal

Posts: 149
iTrader: (2)

Ppl say that it is ok on bmws bc it comes staggered standard with sport package, but my concern is that most aftermarket setups are much heavier despite the 1%. The additional weight will put additional strain on the transfer case.

Also, I think the 2011 xi m-sport wheels are square so sadly I have to keep it that way.

For most ppl who are leasing it's not really a problem, but long term I would be concerned...
elinstylez is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-15-2012, 09:16 PM   #34
ramez75
Private First Class
 
ramez75's Avatar
 
Drives: 2009 335i xDrive Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: PA USA

Posts: 176
iTrader: (1)

I didnt disconnect the battery but the car sat in the garage for 3 weeks. I will do what you suggested tomorrow morning and see if that takes care of the issue

Quote:
Originally Posted by ramez75 View Post
I installed the Front and Rear PDC sensors, just got done putting everything back except the front bumper since I need to modify the front bumper support and still need to do the programming to add VO $508, etc.

So I turned the car on after 2 to 3 weeks of sitting in the garage working on it and I get the error 4X4 AWD, etc error. I also get Start-Off inactive error. I will post picture of these errors when I get home. Also I press the Hill Assist button doesnt work, I dont get it lit up like the heated seats and the DTC button I press I dont get the symbol on the dashboard lit up. When I installed couple of weeks ago the new switch that had the Front PDC button included they worked.

Any ideas what i did?

Or do I need to go to the dealership

Thanks in advance
__________________
09 e92 335i xDrive/Black Metallic Sapphire/Black Dakota Leather/Steptronic/Cold Weather Package/Premium Package/Sport Package/Xenon/I-Drive/Front&Rear PDC/Alarm/HIFI/Electric Rear Sunblind
ramez75 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-21-2012, 11:11 AM   #35
elinstylez
Private First Class
 
Drives: N55 335xi e92 M-Sport 6MT
Join Date: Feb 2012
Location: SoCal

Posts: 149
iTrader: (2)

Just double checked my wheels and they are staggered so I retract my previous statement lol.

I'm amazed how heavy the stock wheels are, including the 193s.
elinstylez is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-26-2012, 01:52 AM   #36
Fly1ngSqu1rr3l
New Member
 
Drives: 2007 E90 335xi
Join Date: Sep 2012
Location: Seattle, WA

Posts: 12
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by elinstylez View Post
Just double checked my wheels and they are staggered so I retract my previous statement lol.

I'm amazed how heavy the stock wheels are, including the 193s.
Yes, the stock wheels are freakin' heavy. After toting around VMRs that everyone swore were "heavy" compared to others I was looking at, I picked up the stock wheels and they felt like 1.5x heavier
Fly1ngSqu1rr3l is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:12 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST