E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > New v3.3 PROcede maps (9-9)



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-09-2009, 05:36 PM   #1
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Exclamation New v3.3 PROcede maps (9-9)

Just posted here. Click on that link for more details

Cheers,
shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 05:40 PM   #2
alextremo
Captain
United_States
28

 
Drives: F10 550i
Join Date: Sep 2008
Location: USA


Posts: 920
iTrader: (3)

This might be a stupid question but do we have to re-do the custom tuning if we've done it on the previous (7/29) maps, or can we apply the settings to the new maps and assume they'll have the same results?
Appreciate 0
      09-09-2009, 05:41 PM   #3
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by alextremo View Post
This might be a stupid question but do we have to re-do the custom tuning if we've done it on the previous (7/29) maps, or can we apply the settings to the new maps and assume they'll have the same results?
You can go ahead and keep the same settings.

Shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 05:56 PM   #4
orientblue3
Captain
United_States
25

 
orientblue3's Avatar
 
Drives: RIP 335, Now P30 C63
Join Date: Sep 2007
Location: DFW


Posts: 864
iTrader: (2)

Send a message via AIM to orientblue3
If we have Intake and an upgraded IC but no DP's, which STG (rev 2) is appropriate?

Also, non-DD is pre 29.2, correct?
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:01 PM   #5
maui86
Captain
United_States
22

 
Drives: 07 335i
Join Date: Nov 2007
Location: paradise


Posts: 739
iTrader: (1)

Send a message via AIM to maui86 Send a message via Skype™ to maui86
i currently have my rev2 off the car since i had it in for service, should i still keep the wireless mapswitch connected to the harness or is it cool to disconnect it now?

teri
__________________
http://videos.streetfire.net/video/s...rays_37268.htm

gotta do what i gotta do to get them donuts
04 spec-v: rip dec07
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:05 PM   #6
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by maui86 View Post
i currently have my rev2 off the car since i had it in for service, should i still keep the wireless mapswitch connected to the harness or is it cool to disconnect it now?

teri
You can disconnect it since you have DTC switching now. Save it though. Because we are going to use it for meth

Quote:
Originally Posted by orientblue3 View Post
If we have Intake and an upgraded IC but no DP's, which STG (rev 2) is appropriate?

Also, non-DD is pre 29.2, correct?
Stg 2 should be good for you. But remember that you have the ability to confirm the stability/aggressiveness of your map with the CANbus logging feature. So don't be afraid to do that. It will only make your car drive better and better.

Shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:26 PM   #7
orionredwing
Captain
46

 
Drives: 335i Sedan, 135i Coupe
Join Date: Dec 2006
Location: San Jose


Posts: 725
iTrader: (0)

Garage List
2007 335i  [5.00]
Yay! (glances outside) Damn, rush hour traffic!

Loading it now, and uh...waiting for tonight, hehe.
__________________

PROcede | AMS FMIC | AR Catless DPs | AR Oil Cooler | BMS DCI
Wavetrac LSD | KW V3 w/ Swift Springs | M3 Front Suspension
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:34 PM   #8
e90_guy
Private First Class
8

 
Drives: 2008 335i
Join Date: Jun 2009
Location: Richmond, BC


Posts: 158
iTrader: (1)

I've Rev II w canbus installed on my car. After I upgrade to the new firmware, can I still use my remote to switch map? I don't really like the idea of switching map with DTC button.
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:38 PM   #9
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by e90_guy View Post
I've Rev II w canbus installed on my car. After I upgrade to the new firmware, can I still use my remote to switch map? I don't really like the idea of switching map with DTC button.
Yes you can but you will have to enable that feature (see the documentation that i posted with the maps). Just note that remote relay induced mapswitches do not induce SES map indication flashes so you wont necessary know what map you are on by looking at the dash. And you would only get access to two maps. Personally, I vastly prefer the DTC switching feature. Very soon, it will give you access to 5 maps.

Shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:42 PM   #10
e90_guy
Private First Class
8

 
Drives: 2008 335i
Join Date: Jun 2009
Location: Richmond, BC


Posts: 158
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
Yes you can but you will have to enable that feature (see the documentation that i posted with the maps). Just note that remote relay induced mapswitches do not induce SES map indication flashes so you wont necessary know what map you are on by looking at the dash. And you would only get access to two maps. Personally, I vastly prefer the DTC switching feature. Very soon, it will give you access to 5 maps.

Shiv
I rather disappointed that you removed the map indication feature from this upgrade I think many ppl like me don't really need (care) about switching between 5-6 maps.
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:45 PM   #11
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by e90_guy View Post
I'm rather disappointed that you removed the map indication feature from this upgrade I think many ppl like me don't really need (care) about switching between 5-6 maps.
The difference is that we are going to make the DTC mapswitching feature persistent. So that the map you turn your car off on will be the map it starts on. We can't do that with the 2 pole remote relay set-up. That's better left for meth flow detection and meth map activation.

It's really hard developing the system while also keeping backwards compatible with rev.1. We're doing the best we can but sometimes we can't be as flexible as we want to be when satisfying the preferences of everyone.

Shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:48 PM   #12
scottp999
Brigadier General
85

 
scottp999's Avatar
 
Drives: 335i - E92 - 6MT & 4runner SR5
Join Date: Mar 2007
Location: MD


Posts: 4,666
iTrader: (1)

Garage List
2007 BMW 335  [4.50]
Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
The difference is that we are going to make the DTC mapswitching feature persistent. So that the map you turn your car off on will be the map it starts on. We can't do that with the 2 pole remote relay set-up. That's better left for meth flow detection and meth map activation.

It's really hard developing the system while also keeping backwards compatible with rev.1. We're doing the best we can but sometimes we can't be as flexible as we want to be when satisfying the preferences of everyone.

Shiv
You are doing a great job! Putting the car in valet when I drop it off to an independent shop, or when letting the GF drive it, and having it stay in that map when the car is restarted is the way to go.
__________________
Rob Beck Turbos, PROcede Rev. 3, Procede Fueling Flash (via OpenFlash Tablet), PPS Methanol System (Devil's Own 12 GPH Nozzle/Aquamist Flow Sensor/Labonte VC25), DCI, Quaife LSD, BMW Performance Suspension, Autobahn Exotics Exhaust, Helix FMIC, AR Design Downpipes, BSH Catch Can, Forge Diverter Valves, P3cars Vent Boost Gauge, Alufelgen CSL Reps, Lux 5.1 H8 Angel Eyes, HPB HID Fogs, LTBMW M3 Side Skirts, BMW M3 Rear Spoiler, BMW Front Aero Lip, BMW Pedal Kit, BMW M Shift Knob, Autotecknic Matte Black Grilles.
Appreciate 0
      09-09-2009, 06:58 PM   #13
orionredwing
Captain
46

 
Drives: 335i Sedan, 135i Coupe
Join Date: Dec 2006
Location: San Jose


Posts: 725
iTrader: (0)

Garage List
2007 335i  [5.00]
Rev 1 Map Switching Clarification:

Just wanted to note that since the relay is plugged in and has power, you will hear it click regardless if "Future Use" is set to 0 or 1.

But as per the instructions, I'm assuming that map switching will only work if it is set to 1.
__________________

PROcede | AMS FMIC | AR Catless DPs | AR Oil Cooler | BMS DCI
Wavetrac LSD | KW V3 w/ Swift Springs | M3 Front Suspension
Appreciate 0
      09-09-2009, 07:19 PM   #14
e90_guy
Private First Class
8

 
Drives: 2008 335i
Join Date: Jun 2009
Location: Richmond, BC


Posts: 158
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
The difference is that we are going to make the DTC mapswitching feature persistent. So that the map you turn your car off on will be the map it starts on. We can't do that with the 2 pole remote relay set-up. That's better left for meth flow detection and meth map activation.

It's really hard developing the system while also keeping backwards compatible with rev.1. We're doing the best we can but sometimes we can't be as flexible as we want to be when satisfying the preferences of everyone.

Shiv
So the operation of valet mode has also changed? Currently, my car is always started in valet mode. I prefer this way because I don't need to remember to switch back to valet mode before shutting down the car.
Appreciate 0
      09-09-2009, 07:20 PM   #15
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by e90_guy View Post
So the operation of valet mode has also changed? Currently, my car is always started in valet mode. I prefer this way because I don't need to remember to switch back to valet mode before shutting down the car.
Right now, it works just as it always has.

Shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 07:22 PM   #16
orientblue3
Captain
United_States
25

 
orientblue3's Avatar
 
Drives: RIP 335, Now P30 C63
Join Date: Sep 2007
Location: DFW


Posts: 864
iTrader: (2)

Send a message via AIM to orientblue3
Quote:
Originally Posted by shiv@vishnu View Post
You can disconnect it since you have DTC switching now. Save it though. Because we are going to use it for meth



Stg 2 should be good for you. But remember that you have the ability to confirm the stability/aggressiveness of your map with the CANbus logging feature. So don't be afraid to do that. It will only make your car drive better and better.

Shiv
Thanks Shiv. Pre 29.2 is non-DD? Anything after is DD, right?
Appreciate 0
      09-09-2009, 07:25 PM   #17
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by orientblue3 View Post
Thanks Shiv. Pre 29.2 is non-DD? Anything after is DD, right?
yep.. although the new beta maps I posted up are officially nonDD. Those who run them should either have a BT tool or a Rev.II for possible tuner code clearing (prior to dealership visit).

We will develop a DD version of these maps eventually. But not for several weeks.

Shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 08:11 PM   #18
brusso
Second Lieutenant
10

 
brusso's Avatar
 
Drives: 08 E92
Join Date: Apr 2007
Location: So.Cal


Posts: 258
iTrader: (2)

Just wanted to make sure this map is usable for rev.1 as well ?
__________________
AA boosted 500+ hp
Appreciate 0
      09-09-2009, 08:14 PM   #19
tmw139
Don't Question Me
0

 
tmw139's Avatar
 
Drives: Ferrari Enzo
Join Date: Oct 2006
Location: Afghanistan


Posts: 59
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by brusso View Post
Just wanted to make sure this map is usable for rev.1 as well ?
+1

Shiv, per your note: New Beta Software Features (Rev.II Only):, if we have Rev.1 and the New Beta Software Features are RevII Only, what benefit will Rev.1 users derive, if any, from uploading the new firmware/maps?

As always,
Appreciate 0
      09-09-2009, 08:23 PM   #20
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Yes, the maps are for both rev 1 and rev 2 users. Rev 1 users just wont have access to the CANbus related features which means 80% of the general performance but little of the convenience (code reading/clearing, map display, diagnostic display, CAN logging, etc). Still a worthy update though. Try it!

Shiv
Appreciate 0
      09-09-2009, 08:24 PM   #21
TheAcAvenger
Brigadier General
United_States
64

 
TheAcAvenger's Avatar
 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Apr 2006
Location: 757, VA


Posts: 3,096
iTrader: (1)

Shiv, I've got to go in for service to have my DSC module replaced, and I don't have a warranty at this point. Can I just leave the V3 in there or will it bring up difficulties when they code the new module/update my progman?
__________________
2007 E92 335i - TC Kline DA Coilovers, HPA M3 Suspension Retrofit, Quaife LSD, Stoptech 6/4 BBK, Volk TE-37s, AR Downpipes, RDSport Quads, Forge DVs, Stett OC, RB Turbos, Procede V5, PWM Meth, Helix IC, EAS DCI, Rixster VEI, M-Tech Sides, OEM Aero Lip, Rieger Spoiler, Vorsteiner V-35 Hood, Performance Steering Wheel, Anthracite Headliner, OSS Headlights
Appreciate 0
      09-09-2009, 08:30 PM   #22
shiv@vishnu
Tuner
United_States
879

 
Drives: X1, 335i
Join Date: Sep 2006
Location: SF Bay, CA


Posts: 17,616
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by TheAcAvenger View Post
Shiv, I've got to go in for service to have my DSC module replaced, and I don't have a warranty at this point. Can I just leave the V3 in there or will it bring up difficulties when they code the new module/update my progman?
There should not be any issues with leaving the PROcede installed. But it cant hurt taking it out. Only takes 10 min.

Shiv
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST