E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Rev For Iphone Is Done!!!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-21-2009, 06:56 AM   #1
Bubbles
Brigadier General
Bubbles's Avatar
Cayman Islands
90
Rep
3,564
Posts

Drives: Green Bastard
Join Date: Jun 2007
Location: Bishop Bend

iTrader: (3)

Rev For Iphone Is Done!!!

Four months of waiting.....



All --

We are happy to announce that Apple has approved Rev and it is now
available on the iPhone App Store.

http://itunes.apple.com/WebObjects/M...302420711&mt=8

We will be listening intently to feedback as it comes in from you.
Please let us know your experiences.

We can't emphasize this enough: your feedback will directly influence
the future of Rev. If you encounter problems, have feature requests,
suggestions, or more, please contact the DevToaster founders directly
at founders@devtoaster.com. We are planning to stay very active with
updates to Rev and Rev Lite in the near future to support new features
and fix any problems our users report.

We are planning a Rev Lite update in the near-term that will allow
users to further test compatibility of their vehicle before purchasing
the full version of Rev, as well as optionally providing ways to
provide useful debugging information back to DevToaster. Also on the
short-term list for Rev are some enhancements to the user interface
and better compatibility for diesel vehicles.

We will be soon be posting a user manual to the Rev product web site
so users know what to expect in terms of software and hardware
configuration options.

Thank you to everyone for your patience, support, and enthusiasm! We
hope you love Rev as much as we do!

Regards,

Ryan Bruels & Jay Jones
Founders
DevToaster
__________________
Appreciate 0
      01-21-2009, 07:57 AM   #2
Bubbles
Brigadier General
Bubbles's Avatar
Cayman Islands
90
Rep
3,564
Posts

Drives: Green Bastard
Join Date: Jun 2007
Location: Bishop Bend

iTrader: (3)

For some reason I can't get the firmware to update despite restarting the iphone and unplugging the module. Please post if you are successful updating the firmware.
__________________

Last edited by Bubbles; 01-21-2009 at 08:19 AM.
Appreciate 0
      01-21-2009, 09:04 AM   #3
GreekMaverick
El Greco Capitan
GreekMaverick's Avatar
United_States
63
Rep
996
Posts

Drives: ///N54
Join Date: Dec 2006
Location: Wellington, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Bubbles View Post
For some reason I can't get the firmware to update despite restarting the iphone and unplugging the module. Please post if you are successful updating the firmware.
Updated w' no issues
Appreciate 0
      01-21-2009, 09:13 AM   #4
335i/335d?
Private First Class
2
Rep
152
Posts

Drives: E92 335i m-sport DCT
Join Date: Sep 2007
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

This looks great. I am new to this and I hope you guys can answer some questions:
total investment:
- software 40 euro
- ELM can Wlan 190 euro

Accurate turbo pressure will work on a stock car and flashed car but not work with a piggy back? will other information (IAT etc) be accurate on a piggy back car?
Appreciate 0
      01-21-2009, 09:36 AM   #5
Houman21
Captain
Houman21's Avatar
United_States
14
Rep
949
Posts

Drives: Nothin right now
Join Date: Jul 2005
Location: L.A.

iTrader: (0)

This look great - looking forward to owning this in the future! Congrats on the release.
__________________
2008 e92 335i Step | Is Gone - It was fun but not meant to be | M3 - Cancelled | 135 Ordered
Appreciate 0
      01-21-2009, 10:15 AM   #6
bigaltech
Private First Class
bigaltech's Avatar
United_States
2
Rep
143
Posts

Drives: 335i Coupe
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida

iTrader: (2)

Interested in seeing how well this works..
Appreciate 0
      01-21-2009, 10:55 AM   #7
Bubbles
Brigadier General
Bubbles's Avatar
Cayman Islands
90
Rep
3,564
Posts

Drives: Green Bastard
Join Date: Jun 2007
Location: Bishop Bend

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by GreekMaverick View Post
Updated w' no issues
More details please!

How did you update?

Did you adjust the port number?

I can connect to the ELMCam, but the data is very laggy and definitely not in real time.
__________________
Appreciate 0
      01-21-2009, 10:57 AM   #8
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by 335i/335d? View Post
This looks great. I am new to this and I hope you guys can answer some questions:
total investment:
- software 40 euro
- ELM can Wlan 190 euro

Accurate turbo pressure will work on a stock car and flashed car but not work with a piggy back? will other information (IAT etc) be accurate on a piggy back car?
that sounds correct
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 10:57 AM   #9
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

and also, woo hoo!!!!!!!!!!!!

this took way too long
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 11:00 AM   #10
Bubbles
Brigadier General
Bubbles's Avatar
Cayman Islands
90
Rep
3,564
Posts

Drives: Green Bastard
Join Date: Jun 2007
Location: Bishop Bend

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by jpsimon View Post
and also, woo hoo!!!!!!!!!!!!

this took way too long

JP did you update the firmware?
__________________
Appreciate 0
      01-21-2009, 11:02 AM   #11
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by Bubbles View Post
JP did you update the firmware?
not yet, i just woke up.. sitting on the couch.

I knew this was going to happen.. Rev would finally come out while I don't have my car... (which is at the shop getting a dent fixed, won't have it back for a little bit).

oh well, i'll go set it up using the Altima they gave me
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 11:03 AM   #12
Makushr1
Lieutenant
Makushr1's Avatar
24
Rep
480
Posts

Drives: 2008 335i Sedan Auto
Join Date: May 2008
Location: Texas

iTrader: (2)

Im searching for "rev" but only see "rev lite"
__________________
2008 Montego Blue E90 ll Custom K&N Dual Cone Intake ll Aluminum OEM Pedals ll 25% Tint ll M3 Spoiler

To Do (Cosmetic): Black Line lights, Lux 4.0 Angel Eyes, 19" CSL HyperBlack
To Do (Performance): Exhaust (still undecided which brand), SSTT, FMIC (unsure what type)
Appreciate 0
      01-21-2009, 11:05 AM   #13
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

http://itunes.apple.com/WebObjects/M...302420711&mt=8
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 11:06 AM   #14
Bubbles
Brigadier General
Bubbles's Avatar
Cayman Islands
90
Rep
3,564
Posts

Drives: Green Bastard
Join Date: Jun 2007
Location: Bishop Bend

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by jpsimon View Post
not yet, i just woke up.. sitting on the couch.

I knew this was going to happen.. Rev would finally come out while I don't have my car... (which is at the shop getting a dent fixed, won't have it back for a little bit).

oh well, i'll go set it up using the Altima they gave me

Well, it seems our cars provide a lot of data and the data logging is going to be great. Unfortunately, as an early adopter my firmware needs updating which for some reason won't freaking work!!! Yes I'm frustrated!
__________________
Appreciate 0
      01-21-2009, 11:08 AM   #15
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

i'll go and try myself, i'll let you know what i do
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 11:15 AM   #16
335i/335d?
Private First Class
2
Rep
152
Posts

Drives: E92 335i m-sport DCT
Join Date: Sep 2007
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jpsimon View Post
that sounds correct
thanks Jpsimon!

One thing is not completly clear to me does other logged data (for example inlet temperature) be accurate on a car with a piggy back

thanks!
Appreciate 0
      01-21-2009, 11:19 AM   #17
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by 335i/335d? View Post
thanks Jpsimon!

One thing is not completly clear to me does other logged data (for example inlet temperature) be accurate on a car with a piggy back

thanks!
anything that isn't altered by the piggy will be fine. I'd go and test it on my car, but right now my car isn't here
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 11:32 AM   #18
Bubbles
Brigadier General
Bubbles's Avatar
Cayman Islands
90
Rep
3,564
Posts

Drives: Green Bastard
Join Date: Jun 2007
Location: Bishop Bend

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by jpsimon View Post
i'll go and try myself, i'll let you know what i do

Thanks.
__________________
Appreciate 0
      01-21-2009, 11:55 AM   #19
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by Bubbles View Post
Thanks.
I'm having issues too. It keeps saying "timed out" after a while of updating. Is that what happened to you?

I followed the instructions that came with the hardware, changed it to a static ip... yadda yadda yadda. But then when i go to test in safari, the 192.168.0.74... it doesn't ever load. So clearly there is a network issue.

Also, did you guys change the device IP/port in the update screen? I changed it after it wasn't working... what was the original ip/port?
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 12:08 PM   #20
Bubbles
Brigadier General
Bubbles's Avatar
Cayman Islands
90
Rep
3,564
Posts

Drives: Green Bastard
Join Date: Jun 2007
Location: Bishop Bend

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by jpsimon View Post
I'm having issues too. It keeps saying "timed out" after a while of updating. Is that what happened to you?

I followed the instructions that came with the hardware, changed it to a static ip... yadda yadda yadda. But then when i go to test in safari, the 192.168.0.74... it doesn't ever load. So clearly there is a network issue.

Also, did you guys change the device IP/port in the update screen? I changed it after it wasn't working... what was the original ip/port?

Yep, the time out issue. I did not change the IP/port update screen under "Device Connectivity" screen. It defaults to 192.167.0.74, port 23.

But you can connect right?

I assume we both have the first run of hardware, so there may be an issue.


The FAQ suggests restarting your iphone for firmware timeouts, but that hasn't helped. I even restored my iphone to OEM specs 2.2 and still no dice.

Bluetooth off etc.

It seems to began communication re red and yellow LEDS flashing intermittently then the red light (receive light) stops.
__________________
Appreciate 0
      01-21-2009, 12:11 PM   #21
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by GreekMaverick View Post
Updated w' no issues
give us some details! did you do anything different than what the directions told us to do?
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
      01-21-2009, 12:12 PM   #22
jpsimon
Team Zissou
jpsimon's Avatar
United_States
183
Rep
9,023
Posts

Drives: 335 (sold)
Join Date: Dec 2006
Location: CT

iTrader: (7)

Yeah, it connects to the network.. but testing it by trying to connect to 192.168.0.74 in safari doesn't work

Quote:
Originally Posted by Bubbles View Post
Yep, the time out issue. I did not change the IP/port update screen under "Device Connectivity" screen. It defaults to 192.167.0.74, port 23.

But you can connect right?

I assume we both have the first run of hardware, so there may be an issue.
__________________
335xi (sold)
www.datazap.me - fast, free, interactive data log viewing

Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:55 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST