E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > ABS, DSC, BRAKE Lights On...anyone with experience/insight with issue?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-04-2010, 01:10 PM   #23
hipnotic
Major General
United_States
93

 
hipnotic's Avatar
 
Drives: e92 335i
Join Date: Oct 2007
Location: So. Cal


Posts: 6,559
iTrader: (6)

Garage List
2008 335i coupe  [3.50]
haha
Appreciate 0
      01-29-2013, 08:31 PM   #24
rkmm3
Private
9

 
Drives: 2008 BMW 335i E90
Join Date: Sep 2011
Location: SoFlo


Posts: 87
iTrader: (0)

I had this problem and it was fixed after i cleaned the wheel speed sensors on the left side of my car front and back with water and a lil soap.

the lights went away after i started rolling forward about ~8.5948 feet

I didnt have to lift the car just turned the wheel and for the back got up underneath it.

allen key to do remove them.

I have an E90 335i 2008

this was useful:

See item 7 below for front:
http://www.realoem.com/bmw/showparts...94&hg=31&fg=10

See item 20 below for rear:
http://www.realoem.com/bmw/showparts...30&hg=33&fg=3
__________________
2002 BMW M3 6mt coupe sold
2004 BMW M3 6mt coupe
2008 BMW 335i e90
Appreciate 0
      01-30-2013, 04:35 AM   #25
DimitrisM3
e90 my big fat lady!
Greece
12

 
DimitrisM3's Avatar
 
Drives: e90
Join Date: Oct 2011
Location: Greece Naoussa


Posts: 234
iTrader: (0)

Yesterday I change abs unti!!
The same broblem !
But did not work and cluster
__________________
Appreciate 0
      03-01-2013, 02:16 PM   #26
Roark182
Registered
0

 
Drives: 2007 BMW 328i
Join Date: Feb 2013
Location: Canada


Posts: 1
iTrader: (0)

I have a 2007 BMW 328i and have the same problem right now ABS, TC and Flat tire monitor light on. Took it into BMW and was told it was my wheel bearing and wheel speed senor. They told me it would cost just over $1000.00 for parts and install. I crapped my pants. Told them i'm taking it somewhere else, in the mean time I bought parts to get it installed somewhere else.

But i was doing some test with my car to see if it is the wheel speed sensor or wheel bearing. I start the car and the "!" is yellow when i start it, if i start to drive under 25km/h all the lights disappear off my dash no matter how long i drive. But when i go over 25 km/h all the lights mentioned instantly goes on and the "!" is red now. so I'm thinking it could be the bearing? any input?
Appreciate 0
      03-03-2013, 08:41 AM   #27
bumere90
Grozniy
United_States
112

 
Drives: Carless
Join Date: Jan 2009
Location: FL


Posts: 2,602
iTrader: (12)

common problem with early production e9x's is the abs module
before doing anything, scan and pull the codes
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=600491
Appreciate 0
      09-14-2013, 07:35 AM   #28
NYC2DEL
Registered
0

 
Drives: 325i
Join Date: Aug 2013
Location: India


Posts: 3
iTrader: (0)

Hi Dimitris,

I was hoping you can tell me how you got rid of your problems with the DSC/ABS lights coming on? I too was having the same issue and replaced my DSC/ABS pump however my lights keep coming on with the new pump as well.
Appreciate 0
      09-14-2013, 10:05 AM   #29
cchong4
Captain
41

 
Drives: e92 328i
Join Date: Mar 2010
Location: Gainesville/Ft.Lauderdale


Posts: 829
iTrader: (6)

Garage List
2010 328i  [0.00]
this happened to me after getting an alignment done. My steering wheel wasn't centered and it threw these exact codes. After a realignment and a 2 mile drive with a TPMS reset the codes went away.
__________________
/// ST V1 Coilovers /// BMW Performance Exhaust /// OSS Full Blackout /// LCI Tail Lights /// Volk Racing TE37 /// CPS Lip ///
Appreciate 0
      05-13-2014, 02:52 AM   #30
Lotus99
Lieutenant Colonel
Canada
69

 
Lotus99's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Jul 2007
Location: Canada


Posts: 1,665
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by rkmm3 View Post
I had this problem and it was fixed after i cleaned the wheel speed sensors on the left side of my car front and back with water and a lil soap.

the lights went away after i started rolling forward about ~8.5948 feet

I didnt have to lift the car just turned the wheel and for the back got up underneath it.

allen key to do remove them.

I have an E90 335i 2008

this was useful:

See item 7 below for front:
http://www.realoem.com/bmw/showparts...94&hg=31&fg=10

See item 20 below for rear:
http://www.realoem.com/bmw/showparts...30&hg=33&fg=3
Thanks for the post, but the links were incomplete... I finally found the parts though. They are called a "DSC pulse generator", not a speed sensor...

Or ABS Sensor at ECS Tuning...

Here are the part numbers so others can actually find them easily.

Front: 34526760424

http://www.realoem.com/bmw/showparts...31&fg=10&hl=61

Rear: 34526762476

http://www.realoem.com/bmw/showparts...33&fg=30&hl=64

And here's a nice DIY guide I found:

http://www.pelicanparts.com/BMW/tech...eplacement.htm
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST