E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > Australia > Anyone heard this before.....



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-24-2010, 04:02 AM   #1
Ha66is
Private First Class
Australia
1
Rep
127
Posts

 
Drives: 911 C2
Join Date: Dec 2009
Location: Sydney

iTrader: (1)

Anyone heard this before.....

I'm gunna 'pull the pin' on an exhaust this week. Whilst it'll be a couple of weeks for shipping/ fitting etc etc; I thought I'd take a wee video of the car stock.


The car was reasonably warm; it definitely was not stone cold. Have a listen.... the 2nd and 3rd 'stabs' at the gas produced the really wheezy, muffled sound and the car wouldn’t go beyond (about) 2,750rpm. As you can see the next one it cleared and I drove off and everything seemed fine. After 6 weeks of trawling this forum, I haven't seen this yet (admittedly I wasn't searching for wheezy).

[u2b]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XVd_dEZdPFY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XVd_dEZdPFY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/u2b]

Anyone got any thoughts?? FWIW, the car has 750ks on it!

Cheers

Thommo

Last edited by Ha66is; 01-24-2010 at 04:36 AM.
Appreciate 0
      01-24-2010, 04:27 AM   #2
fdriller9
Banned
United_States
102
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
limp mode maybe?
Appreciate 0
      01-24-2010, 04:30 AM   #3
Chris.G
Banned
Chris.G's Avatar
Australia
44
Rep
3,122
Posts

 
Drives: 2011 LCI MSPORT X5 30d
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

That doesn't sound right. Mine never did that at all, always had the aggressive progression. Might want to call into service and let them explain.
Appreciate 0
      01-24-2010, 08:41 AM   #4
jp330Cic.au
Captain
jp330Cic.au's Avatar
Australia
13
Rep
628
Posts

 
Drives: E93 335DCT / E70 X5 40d
Join Date: Sep 2007
Location: Adelaide, South Australia

iTrader: (0)

Garage List
In P mine won't rev over 3k.
In N it will but not always.
I put it down to the DCT.
Appreciate 0
      01-24-2010, 03:43 PM   #5
Ha66is
Private First Class
Australia
1
Rep
127
Posts

 
Drives: 911 C2
Join Date: Dec 2009
Location: Sydney

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by jp330Cic.au View Post
In P mine won't rev over 3k.
In N it will but not always.
I put it down to the DCT.
Interesting!!
Appreciate 0
      01-25-2010, 02:01 AM   #6
Dec540
Lieutenant
5
Rep
542
Posts

 
Drives: E46 M3
Join Date: Mar 2009
Location: Brisbane, Australia

iTrader: (0)

Do the 335's have launch control? Could be something to do with that?
__________________
Appreciate 0
      01-25-2010, 02:44 AM   #7
Ha66is
Private First Class
Australia
1
Rep
127
Posts

 
Drives: 911 C2
Join Date: Dec 2009
Location: Sydney

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Dec540 View Post
Do the 335's have launch control? Could be something to do with that?
Yeah, I believe so anyway; I'll need to consult the manual, which I've not done yet wtf!!!!

I think JP might be onto something........
Quote:
Originally Posted by jp330Cic.au View Post
In P mine won't rev over 3k.
In N it will but not always.
I put it down to the DCT.
If you try to 'crack it' too soon after start-up (warm, haven't tried cold yet) in either 'P' or 'N' it seems to take a few seconds to 'sort its shit out'; I took another video with my new exhaust (will post seperately) and it did it again!
Appreciate 0
      01-25-2010, 03:25 AM   #8
jp330Cic.au
Captain
jp330Cic.au's Avatar
Australia
13
Rep
628
Posts

 
Drives: E93 335DCT / E70 X5 40d
Join Date: Sep 2007
Location: Adelaide, South Australia

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Dec540 View Post
Do the 335's have launch control? Could be something to do with that?
They do!
I haven't actually been able to get it to work properly.
The manual states that you need to disengage DTC, put it in sport 'S' mode, then put your foot on the brake and floor the throttle past the resistance point.
I didn't go past the resistance point so it would rev to about 4,000 then when you take your foot off the brake it takes off.
On the UK forum they have managed to get it to launch at higher revs.
A bit of fun, but not as much as a manual ;-)
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:43 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST