E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Limp mode with codes 30CF, 30D0, 3100, and 2AD0



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-08-2010, 04:14 PM   #1
Stangorang
Major
Stangorang's Avatar
United_States
20
Rep
1,209
Posts

Drives: 2007 E90 335i
Join Date: Mar 2010
Location: SoCal

iTrader: (9)

Limp mode with codes 30CF, 30D0, 3100, and 2AD0

Car went into limp code this morning on the freeway at cruising speeds.

2007 335i, JB3 2.0 PNP on Map 3 has been on the car for 200+ miles with no issues. Rest of the car is bone stock.

Parked the car. Came back 4 hours later and the car turned on and ran fine with no warning lights the entire way home.

Checked it out with the BT tool and found the following codes. When I checked the car the key was in the ignition, start button pressed once, but engine not physically running.

30CF:
30CF Wastegate, input signal
Error will not cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have been completed
Signal or value below threshold

30D0:
30D0 Wastegate 2, input signal
Error will not cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have been completed
Signal or value below threshold

3100:
3100 boost-pressure control, deactivation
Error will not cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have been completed

2AD0:
2AD0 Gear control
Error will not cause a warning light
Error is not currently present
Test conditions have been completed


So it looks like I need to check the wiring of the JB3 and that's it? Any reason I would have this problem 200 miles after it was first installed?

Thanks
Appreciate 0
      04-08-2010, 04:46 PM   #2
Mike@N54Tuning.com
Banned
Canada
557
Rep
13,546
Posts

Drives: 2007 335i, 2015 M3
Join Date: Dec 2008
Location: N54tuning.com

iTrader: (88)

Wastegate signal codes are normally install related but could also indicate a physical wiring harness problem or loose connection between the JB3 and the harness. Beyond that if you need any technical support contact BMS via email.

Mike
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:57 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST