E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Strange issue with L7 and alpine amp



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-19-2010, 08:15 PM   #1
335R1
Private First Class
 
335R1's Avatar
 
Drives: F30 335i
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut

Posts: 108
iTrader: (0)

Strange issue with L7 and alpine amp

I had rockford fosgate prime amp 2 months and it worked fine. Then all of sudden the amp would intermittenly shut off. Bass would start cutting out when it's about to hit. Order a new rockford amp last week and same thing happened. Just installed the Alpine amp today and something strange is happening. With the trunk open, the sub works fine. With the trunk closed, i'd get a continuous feed. A constant signal. The sub would just rumble nonstop. What gives?
335R1 is offline  
0
Reply With Quote
      04-19-2010, 08:35 PM   #2
fdriller9
Banned
 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

Posts: 7,090
iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
How is it setup? Are you using a loc? I had a problem where bass would cut out randomly. I found out it was loose ground.
fdriller9 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-19-2010, 09:50 PM   #3
335R1
Private First Class
 
335R1's Avatar
 
Drives: F30 335i
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut

Posts: 108
iTrader: (0)

my younger brother is a certified installer and even this has him stuped. He used a LOC, tested the ground and all connections. They all looked fine. I have constant power now. The problem now is the sub would rumble non stop with the trunk closed.
335R1 is offline  
0
Reply With Quote
      04-20-2010, 06:29 AM   #4
Lee Rambler
Captain
 
Drives: 07 e92 335 6mt, 04 e53 x5 4.4
Join Date: Mar 2007
Location: PA

Posts: 605
iTrader: (0)

grounding issue of the loc itself - it may be common ground internally. try a different brand loc.
Lee Rambler is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-20-2010, 07:50 PM   #5
335R1
Private First Class
 
335R1's Avatar
 
Drives: F30 335i
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut

Posts: 108
iTrader: (0)

Went through three loc. It's just starting to get ridiculous.
335R1 is offline  
0
Reply With Quote
      04-21-2010, 06:02 AM   #6
Lee Rambler
Captain
 
Drives: 07 e92 335 6mt, 04 e53 x5 4.4
Join Date: Mar 2007
Location: PA

Posts: 605
iTrader: (0)

do your underseats cut out as well?
Lee Rambler is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:24 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST