E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > JB3 Problem



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-03-2010, 03:24 PM   #1
EZ_TUR90
Ez tur90
 
EZ_TUR90's Avatar
 
Drives: E90 & E92
Join Date: Jul 2008
Location: San Francisco

Posts: 3,089
iTrader: (10)

JB3 Problem

I just recently installed JB3 2.0 on my e92. Itís been a total of two days with the tune installed and I am amazed at how much the tune has increased the power of the car. I have it set to map 3, with 91 fuel.

I havenít had any issues in the two day period, and haven't gone crazy flooring it. So I told my buddy at work about my recent tune and he said he wanted a ride to feel the difference.

So I switched to DTC mode for some extra wheel spin, and gunned it. When I did it seemed the engine stalled or wouldnít switch gears. It scared me, if felt like the engine was knocking. I did it one my time and the same thing happened.

Now, the only other time I've really gunned it like this was at night when the temperature is about 60 degrees. Today when going out for a test with my co-worker the temperature is about 80+. My guess is the weather. But I cant think of any other reasons other than a bad install. I donít have any errors on the dash btw.

Has thing happen to anyone? I couldn't really think of what to search for with issues like this so if anyone has a link they can include, or some information that would be great.
__________________
EZ_TUR90 is offline   Armenia
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 03:30 PM   #2
Morpheus
Captain
 
Drives: 335i Titanium Silver
Join Date: Sep 2008
Location: Cockaigne

Posts: 848
iTrader: (1)

with a BT cable you'd have your answer for sure. you didn't see the traction control light up?
Morpheus is offline  
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 03:33 PM   #3
supahdave
Lieutenant
 
Drives: 09 AW 335i Sedan
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego, CA

Posts: 563
iTrader: (4)

did you hold dtc button for 5 seconds?
supahdave is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 03:34 PM   #4
EZ_TUR90
Ez tur90
 
EZ_TUR90's Avatar
 
Drives: E90 & E92
Join Date: Jul 2008
Location: San Francisco

Posts: 3,089
iTrader: (10)

Quote:
Originally Posted by Morpheus View Post
with a BT cable you'd have your answer for sure. you didn't see the traction control light up?
No it didnt. But Im leaving work around 4 and Im going to test it out again.
__________________
EZ_TUR90 is offline   Armenia
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 03:37 PM   #5
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth

Posts: 14,291
iTrader: (86)

If anything was wrong you would have a check engine light. From your description it sounds like you just lost traction and the stability control system intervened.

Mike
Mike@N54Tuning.com is offline   Canada
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 03:39 PM   #6
EZ_TUR90
Ez tur90
 
EZ_TUR90's Avatar
 
Drives: E90 & E92
Join Date: Jul 2008
Location: San Francisco

Posts: 3,089
iTrader: (10)

Quote:
Originally Posted by supahdave View Post
did you hold dtc button for 5 seconds?
It was in DTC mode, I didnt turn DSC off.
__________________
EZ_TUR90 is offline   Armenia
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 03:42 PM   #7
EZ_TUR90
Ez tur90
 
EZ_TUR90's Avatar
 
Drives: E90 & E92
Join Date: Jul 2008
Location: San Francisco

Posts: 3,089
iTrader: (10)

Quote:
Originally Posted by Mike@N54Tuning.com View Post
If anything was wrong you would have a check engine light. From your description it sounds like you just lost traction and the stability control system intervened.

Mike
I was expecting the limp mode to kick in, or a check engine light to come on but it didnt.
__________________
EZ_TUR90 is offline   Armenia
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 05:19 PM   #8
alpinedevil335
Lieutenant
 
alpinedevil335's Avatar
 
Drives: Alpine White 335i
Join Date: Apr 2009
Location: So Cal (562)

Posts: 433
iTrader: (0)

no engine light no problem...it was just your traction/stability control kicking in
__________________
09' 335i Sedan
JB3 2.0 Beta, Burger DCI's,Catless DP's, Air Scoops.
12.583 @112.69(JB31.3)
396whp/389torque(JB31.3)
alpinedevil335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-04-2010, 11:31 AM   #9
EZ_TUR90
Ez tur90
 
EZ_TUR90's Avatar
 
Drives: E90 & E92
Join Date: Jul 2008
Location: San Francisco

Posts: 3,089
iTrader: (10)

Didn't have any issues going to school and back. The problem didn't duplicate.
__________________
EZ_TUR90 is offline   Armenia
0
Reply With Quote
      05-05-2010, 09:02 PM   #10
Morpheus
Captain
 
Drives: 335i Titanium Silver
Join Date: Sep 2008
Location: Cockaigne

Posts: 848
iTrader: (1)

traction control ill bet. when it kicks in you feel like you've hit a brick wall
Morpheus is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:24 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST