E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > E90 320d SE - wipers not working



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-08-2010, 10:58 AM   #1
doubtfir3
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: E90 320d SE
Join Date: Jul 2010
Location: Ireland

iTrader: (0)

E90 320d SE - wipers not working

Hi

I have an E90 320d SE saloon/sedan.

A couple of weeks ago when driving the wipers stopped working mid cycle, and after some fiddling with the controls they started working again.

Yesterday when I was driving they stopped working altogether and now might work 1 in 30 (or less) times of trying.

I went today to try and see if the fuse was damaged or not seated properly but noticed that what appeared to me to be the correct fuse (48) from this diagram is not installed.

Can anyone advise me which ones I should try?

Or am I barking up the wrong tree and looking at replacement motors?

Thanks!
Appreciate 0
      07-08-2010, 11:44 AM   #2
smallseafishie
Lieutenant Colonel
23
Rep
1,775
Posts

Drives: AW 07 e92 335i + AW 11 X5 35d
Join Date: Jun 2007
Location: Atlanta GA

iTrader: (12)

Garage List
2007 E92 335i  [0.00]
If no one has touched your car, and it is still intermittently working, it doesn't seem logical that your problem is the result of a missing fuse.
Appreciate 0
      07-08-2010, 12:24 PM   #3
doubtfir3
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: E90 320d SE
Join Date: Jul 2010
Location: Ireland

iTrader: (0)

I don't believe that the problem lies with a missing fuse either - after all it has to be there for the wipers to work intermittently.

I wanted to rule out the possibility that the fuse is damaged or not seated properly before looking at the motors, or any other control circuits etc.
Appreciate 0
      08-18-2010, 03:42 PM   #4
Swish
Private First Class
United_States
7
Rep
181
Posts

Drives: 2011 335i Sport
Join Date: Mar 2010
Location: PA

iTrader: (0)

It may be the wiper relay.

I had that problem a while back and a couple of the fine people on this site suggested I replace it. The part was cheap ($13.00 or so as I recall) and took only a few minutes to replace.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:18 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST