E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > iDrive Knob/Controller Not Working



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-22-2010, 03:47 PM   #1
reign528
Nerds RULE!
 
reign528's Avatar
 
Drives: AW 12' 135i Msport - Adriana
Join Date: Mar 2010
Location: West Palm Beach, FL

Posts: 224
iTrader: (1)

iDrive Knob/Controller Not Working

Pulled out a few fuses to hardwire my Radar and noticed my iDrive knobs aren't working... The menu, knob, and voice button isn't working.

The display still works and I can still listen to music using my AUX connection.

I checked the connection under the iDrive knob and its connected. There doesn't seem to be power connected to the knob because it spins continuously instead of giving the feedback click when you normally turn it...

Any ideas? I rather not take it to the dealer because i have my mods...
__________________
2012 AW 135i MSport w/ Coral Red | Convenience Package | Nav | Premium Package II | DCT | BMW Apps | Harmon Kardon |

Previous Cars: 07' Black 335i | 99' Silver 528i
reign528 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-26-2010, 11:40 PM   #2
wuchao1
台北 台灣
 
wuchao1's Avatar
 
Drives: 2004 MazdaSpeed Miata
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan State Spartans / Taipei

Posts: 619
iTrader: (5)

Send a message via MSN to wuchao1
Quote:
Originally Posted by reign528 View Post
Pulled out a few fuses to hardwire my Radar and noticed my iDrive knobs aren't working... The menu, knob, and voice button isn't working.

The display still works and I can still listen to music using my AUX connection.

I checked the connection under the iDrive knob and its connected. There doesn't seem to be power connected to the knob because it spins continuously instead of giving the feedback click when you normally turn it...

Any ideas? I rather not take it to the dealer because i have my mods...
im in the same situation as you.. but the only mod i can think of that might have somthing to do is the PBX.. which is messing with the ECU..
Any thoughts??
__________________
2006 E90 325i AT TiAG...Sold!
2000 E39 M5 "The Beast"...Sold!

2004 Mazda Speed Miata... Bone Stock...
2000 Ford Explorer... Beater all the way
wuchao1 is offline   Taiwan
0
Reply With Quote
      10-26-2010, 11:47 PM   #3
reign528
Nerds RULE!
 
reign528's Avatar
 
Drives: AW 12' 135i Msport - Adriana
Join Date: Mar 2010
Location: West Palm Beach, FL

Posts: 224
iTrader: (1)

I have a jb3 tune but it was working fine for about a week or two... Then I pulled a few fuses out n stuck them back in and every since then it hasnt worked. Not sure If I accidentally put a fuse back in the wrong place.
__________________
2012 AW 135i MSport w/ Coral Red | Convenience Package | Nav | Premium Package II | DCT | BMW Apps | Harmon Kardon |

Previous Cars: 07' Black 335i | 99' Silver 528i
reign528 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-26-2010, 11:56 PM   #4
wuchao1
台北 台灣
 
wuchao1's Avatar
 
Drives: 2004 MazdaSpeed Miata
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan State Spartans / Taipei

Posts: 619
iTrader: (5)

Send a message via MSN to wuchao1
Quote:
Originally Posted by reign528 View Post
I have a jb3 tune but it was working fine for about a week or two... Then I pulled a few fuses out n stuck them back in and every since then it hasnt worked. Not sure If I accidentally put a fuse back in the wrong place.
I guess Ill look into the fuse box tmr.. see if theres anything loose..(i dont have the cover for the fuse box so its sitting wide open in the glovebox getting smashed with watever is in there) do you remember which fuse you pulled for the hardwire?
__________________
2006 E90 325i AT TiAG...Sold!
2000 E39 M5 "The Beast"...Sold!

2004 Mazda Speed Miata... Bone Stock...
2000 Ford Explorer... Beater all the way
wuchao1 is offline   Taiwan
0
Reply With Quote
      10-27-2010, 12:08 AM   #5
reign528
Nerds RULE!
 
reign528's Avatar
 
Drives: AW 12' 135i Msport - Adriana
Join Date: Mar 2010
Location: West Palm Beach, FL

Posts: 224
iTrader: (1)

Homelink fuse... Its 28 -30 (cant remember exactly which one)... on my 07 335i. It may be different on ur car... I remember it being brown
__________________
2012 AW 135i MSport w/ Coral Red | Convenience Package | Nav | Premium Package II | DCT | BMW Apps | Harmon Kardon |

Previous Cars: 07' Black 335i | 99' Silver 528i
reign528 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-27-2010, 12:11 AM   #6
wuchao1
台北 台灣
 
wuchao1's Avatar
 
Drives: 2004 MazdaSpeed Miata
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan State Spartans / Taipei

Posts: 619
iTrader: (5)

Send a message via MSN to wuchao1
hmm ok.. ill take a look tmr. and if i still cant find anything or fix it guess ill just have to go to the dealer again
__________________
2006 E90 325i AT TiAG...Sold!
2000 E39 M5 "The Beast"...Sold!

2004 Mazda Speed Miata... Bone Stock...
2000 Ford Explorer... Beater all the way
wuchao1 is offline   Taiwan
0
Reply With Quote
      10-28-2010, 09:25 AM   #7
wuchao1
台北 台灣
 
wuchao1's Avatar
 
Drives: 2004 MazdaSpeed Miata
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan State Spartans / Taipei

Posts: 619
iTrader: (5)

Send a message via MSN to wuchao1
checked everything.. knob still not working.. i guess ill go to the dealer sometime ....
__________________
2006 E90 325i AT TiAG...Sold!
2000 E39 M5 "The Beast"...Sold!

2004 Mazda Speed Miata... Bone Stock...
2000 Ford Explorer... Beater all the way
wuchao1 is offline   Taiwan
0
Reply With Quote
      10-29-2010, 03:34 PM   #8
reign528
Nerds RULE!
 
reign528's Avatar
 
Drives: AW 12' 135i Msport - Adriana
Join Date: Mar 2010
Location: West Palm Beach, FL

Posts: 224
iTrader: (1)

let me know what they say... I wont be able to take it to the dealer for a while...
__________________
2012 AW 135i MSport w/ Coral Red | Convenience Package | Nav | Premium Package II | DCT | BMW Apps | Harmon Kardon |

Previous Cars: 07' Black 335i | 99' Silver 528i
reign528 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-29-2011, 10:13 AM   #9
Vigorous
First Lieutenant
 
Vigorous's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Feb 2010
Location: Texas

Posts: 370
iTrader: (3)

bump.

I have this EXACT same issue and scenario. Anybody have any ideas on what the problem is and solution?
__________________
2007 Montego Blue 335i Coupe / VRSF Downpipes / ETS Intercooler / Injen Intake / Alufelgen SF-71 Hyperblack / Orion V4 Angel Eyes / Aero Lip / M3 Side Skirts / CSL Trunk / Roof Spoiler / HID 3000k Fogs / Painted Shadowline Trim / Lowering Perches
Vigorous is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST