E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-12-2011, 08:46 AM   #3191
irfan
Private First Class
United_States
1
Rep
108
Posts

 
Drives: 2011 335i XDrive Coupe 6M
Join Date: Jul 2011
Location: Ohio

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mrtanz View Post
Just did a 2010 320d. Previosuly was not able to access the CIC module using any daten files
So reupdated my daten files to the latest and instead of seeing CIC i went into MCIC in the module.
So read that and it successfuly had the option for legal disclaimer. Is that a mistake in the spreadsheet where it should be MCIC instead of CIC?
my LCI E92 has a CIC module im able to access
Appreciate 0
      08-12-2011, 09:23 AM   #3192
bumere90
Grozniy
United_States
51
Rep
2,601
Posts

 
Drives: Carless
Join Date: Jan 2009
Location: FL

iTrader: (12)

Quote:
Originally Posted by Power Hungry View Post
Ive posted this a couple times and gotten no answer. I dont know if its because nobody knows or if it just got overlooked. I tried registering my battery in my 2007 328i using toolset32. The options are in german and i couldnt find anything that exactly translated to "run job." The closest i could find was something like "job to run again" or something like that. I tried that option, but i dont know if it did anything. Is there a way to tell that it worked?
I don't remember but there is a tab "configuration" or something like that, if you click on it will give you an option of changing the language to English..
Also, I did the same thing as you did, run the job and I am not sure if it actually worked.
__________________
-fatman
Appreciate 0
      08-12-2011, 02:39 PM   #3193
Neutrino45
Major
Neutrino45's Avatar
25
Rep
1,446
Posts

 
Drives: XXX
Join Date: Aug 2008
Location: milky way

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by mrtanz View Post
Just did a 2010 320d. Previosuly was not able to access the CIC module using any daten files
So reupdated my daten files to the latest and instead of seeing CIC i went into MCIC in the module.
So read that and it successfuly had the option for legal disclaimer. Is that a mistake in the spreadsheet where it should be MCIC instead of CIC?
If you have time, please add your MCIC module to the spreadsheet, but do not delete or change the CIC entries. If people have check marked the CIC lines then that means it has worked for them. It's not a mistake.
__________________
Appreciate 0
      08-12-2011, 05:44 PM   #3194
LinxuS
First Lieutenant
LinxuS's Avatar
11
Rep
389
Posts

 
Drives: 2007 BMW 328i
Join Date: Jul 2010
Location: Dallas, TX

iTrader: (1)

Garage List
2007 328i e90  [4.64]
Anyone have the latest Daten / SGDAT and EDIABAS ECU files? Would greatly appreciate it!

Also, anyone know where I can get an adapter to work on new cars, instead of desoldering Pin 8?
Appreciate 0
      08-12-2011, 06:25 PM   #3195
pruitt68
Enlisted Member
Germany
0
Rep
44
Posts

 
Drives: 2010 335i
Join Date: Dec 2005
Location: Germany

iTrader: (1)

I have v40 Daten files and EDIABAS 7.2 files. I've had problems using these newer files though...I'm currently using EDIABAS 6.4.7, V39 Daten Files, and NCSexpert 3.10 and I'm coding 2010 and 2011 e90's without any problems. Not sure about where to get an adapter, I took mine apart and desoldered the pins. I saw on another forum where someone soldered in a switch...
Appreciate 0
      08-12-2011, 06:38 PM   #3196
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,465
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LinxuS View Post
Anyone have the latest Daten / SGDAT and EDIABAS ECU files? Would greatly appreciate it!

Also, anyone know where I can get an adapter to work on new cars, instead of desoldering Pin 8?
I have V41 daten. For the cable search eBay for BMW EDIABAS and get the cable from seller automotive scan (or maybe automotive scan tool, can't check right now).
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      08-12-2011, 06:43 PM   #3197
pruitt68
Enlisted Member
Germany
0
Rep
44
Posts

 
Drives: 2010 335i
Join Date: Dec 2005
Location: Germany

iTrader: (1)

When I tried coding my CIC, I was also getting the SYS-0005 error code...I was missing 3 files...after I found those files and put them where they needed to be...everything worked like a charm. So you might look at that possibility...

Quote:
Originally Posted by mrtanz View Post
Tried coding a 2010 E90 today however it throwed me an error about FA $061 not available. This is when i first selected E90 and pressed F6 at the begining of the process. Didnt allow me to continue

Second car: E90 2009
Was able to code everything however couldnt find CIC module.

Do i need the E89V41 daten files?

Currently i am using the files available from the first link

LOG:
ERROR! Modul: LFCDHDIA.CPP (A_CIC.IPS/IPO), Proc: CDHapiResultText, LineNr: 01, ErrorNr: 2000
COAPI-2000: EDIABAS or SGBD error
SYS-0005: OBJECT FILE NOT FOUND

>> ERROR! Modul: COAPI2.CPP, Proc: coapiRunCabd, LineNr: 06, ErrorNr: 2000
CODIERINDEX_LESEN

>> ERROR! Modul: COAPI.CPP, Proc: coapiReadCodierIndexFromSg, LineNr: 05, ErrorNr: 2000
CODIERINDEX_LESEN: A_CIC

>> ERROR! Modul: LFCDHDIA.CPP (A_CIC.IPS/IPO), Proc: CDHapiResultText, LineNr: 01, ErrorNr: 2000
SYS-0005: OBJECT FILE NOT FOUND

>> ERROR! Modul: COAPI2.CPP, Proc: coapiRunCabd, LineNr: 06, ErrorNr: 2000
CODIERDATEN_LESEN
Appreciate 0
      08-12-2011, 08:43 PM   #3198
LinxuS
First Lieutenant
LinxuS's Avatar
11
Rep
389
Posts

 
Drives: 2007 BMW 328i
Join Date: Jul 2010
Location: Dallas, TX

iTrader: (1)

Garage List
2007 328i e90  [4.64]
Just want to update that I was able to code all the errors out of my DEPO v2s from Fishcake! I disabled all the bulb tests in FRM that had to do with Angel Eyes, Low Beams, or Turn Signals and that did the trick!!

Could not be any happier!
Appreciate 0
      08-12-2011, 10:43 PM   #3199
bumere90
Grozniy
United_States
51
Rep
2,601
Posts

 
Drives: Carless
Join Date: Jan 2009
Location: FL

iTrader: (12)

Can NCS work on 64bit? If so, how can I make it work?
__________________
-fatman
Appreciate 0
      08-12-2011, 11:19 PM   #3200
srwatters
Camera Man
United_States
0
Rep
56
Posts

 
Drives: '11 E90 335i
Join Date: Jul 2011
Location: West Plano, TX

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW 335i  [5.00]
2008 BMW X5  [0.00]
Got my cable in the mail today. Installed all the software on a Windows XP SP3 virtual machine running under VMWare Fusion on a 2011 MacBook Pro. Updated to the E89 v.41 daten files and successfully coded the BC_DIGITAL_V in the KOMBI module on my 2011 E90 335i.

Now I need to research what else I want to play with and have fun!

Willing to help others in the DFW area too.
__________________
Current - 11 E90 335i, 08 E70 X5 3.0i
Gone - 04 E46 330i, 95 E36 M3
Appreciate 0
      08-13-2011, 11:26 AM   #3201
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,465
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bumere90 View Post
Can NCS work on 64bit? If so, how can I make it work?
No; use a VM through VMware or Windows Virtual PC; the latter is free if you have Win7 Pro, Enterprise, or Ultimate. Then set up USB device redirection and follow the DIY within the VM.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      08-13-2011, 09:21 PM   #3202
Lugigi
Meh
Lugigi's Avatar
Canada
0
Rep
71
Posts

 
Drives: 330Xi
Join Date: Feb 2011
Location: Ottawa

iTrader: (1)

Well, after a $30 investment in a used laptop w/windows xp, $30 usb odbII cable (ebay), the DIY pdf from the OP (with a minor tweek, had to read the KOMBI module); I now have the digital speed display on the info screen in my pre-lci
Appreciate 0
      08-13-2011, 11:26 PM   #3203
///M Leardo
Youngin
6
Rep
389
Posts

 
Drives: 2009 e92 335i
Join Date: Jun 2011
Location: Miami

iTrader: (4)

Garage List
wondering if any of you can help me out here... i got everything going and i can open both the diagnostic bmw program and ncs but this is my issue... when i plug my car in and the cable into my usb port on my laptop the computer searches for a driver for the cable so i can use it and it never installs and i don't have a driver... do any of you guys know what i need? Thanks!
Appreciate 0
      08-14-2011, 12:01 AM   #3204
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,465
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 335nightrider View Post
wondering if any of you can help me out here... i got everything going and i can open both the diagnostic bmw program and ncs but this is my issue... when i plug my car in and the cable into my usb port on my laptop the computer searches for a driver for the cable so i can use it and it never installs and i don't have a driver... do any of you guys know what i need? Thanks!
You need to

http://www.e90post.com/forums/showpo...postcount=1014 -- rather than setting FIFO buffers as described in the DIY, set the Latency to 1.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      08-16-2011, 03:34 PM   #3205
AU335i
Captain
AU335i's Avatar
17
Rep
886
Posts

 
Drives: 2008 335i E92
Join Date: Dec 2010
Location: Auburn, AL

iTrader: (3)

can anyone tell me where i can find v.41 files? are they really needed for my pre-lci 08 335i? i just want the amber corner light delete.
Appreciate 0
      08-16-2011, 03:54 PM   #3206
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,465
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AU335i View Post
can anyone tell me where i can find v.41 files? are they really needed for my pre-lci 08 335i? i just want the amber corner light delete.
I uploaded V42 to Rapidshare: https://rapidshare.com/files/2197995..._Daten_V42.rar
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      08-16-2011, 10:56 PM   #3207
AU335i
Captain
AU335i's Avatar
17
Rep
886
Posts

 
Drives: 2008 335i E92
Join Date: Dec 2010
Location: Auburn, AL

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by AU335i View Post
are they really needed for my pre-lci 08 335i? i just want the amber corner light delete.

?
Appreciate 0
      08-17-2011, 09:40 AM   #3208
E90aL
Banned
United_States
5
Rep
324
Posts

 
Drives: n52
Join Date: Jul 2009
Location: Arcadia

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by AU335i View Post
?
i believe v41 is for lci+ cars, so no
(i might be wrong)
Appreciate 0
      08-17-2011, 06:46 PM   #3209
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by E90aL View Post
i believe v41 is for lci+ cars, so no
(i might be wrong)
Nope. Certain people had speedometer and cluster malfunctions on pre-lci's before v41.
Appreciate 0
      08-20-2011, 05:08 PM   #3210
dzenno
Banned
Canada
114
Rep
5,883
Posts

 
Drives:
Join Date: Feb 2006

iTrader: (1)

I tried coding my LCI tails on 2008 E90 and wasn't successful. I'm using NCSEXPER going into the FRM module initially and then choosing the NFRM ECU...when I hit read ECU the .TRC file is about 35kb which doesn't contain any of the LED tail light retrofit commands shown in the spreadsheet that I could use on a .MAN file...the 229KB .TRC file which I get when the first FRM is read however does contain the commands..

Can anyone describe the "exact" procedure on how to code the pre-LCI car with LCI tails for an E90 please?

I'm using the latest bmw standard tools with v42 daten files which I got yesterday thanks to everyone on the ************** forum...
Appreciate 0
      08-20-2011, 05:26 PM   #3211
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,465
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dzenno View Post
I tried coding my LCI tails on 2008 E90 and wasn't successful. I'm using NCSEXPER going into the FRM module initially and then choosing the NFRM ECU...when I hit read ECU the .TRC file is about 35kb which doesn't contain any of the LED tail light retrofit commands shown in the spreadsheet that I could use on a .MAN file...the 229KB .TRC file which I get when the first FRM is read however does contain the commands..

Can anyone describe the "exact" procedure on how to code the pre-LCI car with LCI tails for an E90 please?

I'm using the latest bmw standard tools with v42 daten files which I got yesterday thanks to everyone on the ************** forum...
I think you still have to choose CAS as the master ECU and then choose FRM/NFRM only when clicking Process ECU.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      08-20-2011, 05:36 PM   #3212
dzenno
Banned
Canada
114
Rep
5,883
Posts

 
Drives:
Join Date: Feb 2006

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by jphughan View Post
I think you still have to choose CAS as the master ECU and then choose FRM/NFRM only when clicking Process ECU.
Do you think that would show the right commands referenced in the spreadsheet? I'll try it and see I guess...

when you guys code the NFRM module, how do you get to it and how large of a .TRC file do you get to edit and make into a .MAN file?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:47 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST