E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-28-2011, 12:02 PM   #3455
Former_Boosted_IS
Major General
 
Drives: 4 Wheels
Join Date: Aug 2007
Location: Planet Earth!

Posts: 5,180
iTrader: (15)

The spread sheet doesn't have the warm/cold bulb turn singal test for the 2008. I found the following. Can anyone tell me if any of these are the correct values (note the bolded values I changed and it did seem to affect the start-up error)...


KALTUEBERWACHUNG_BL_M_1
nicht_aktiv
KALTUEBERWACHUNG_KZL
nicht_aktiv
KALTUEBERWACHUNG_NSL_L
aktiv
KALTUEBERWACHUNG_NSL_R
aktiv
KALTUEBERW_RL_BL_1
nicht_aktiv
KALTUEBERW_RL_BL_2
nicht_aktiv
KALTUEBERWACHUNG_AL
nicht_aktiv
KALTUEBERWACHUNG_BFD
aktiv
KALTUEBERWACHUNG_BL
aktiv
KALTUEBERWACHUNG_BLK_H
nicht_aktiv
KALTUEBERWACHUNG_BLK_V
nicht_aktiv

KALTUEBERWACHUNG_IB
nicht_aktiv
KALTUEBERWACHUNG_RFS
aktiv
KALTUEBERWACHUNG_SL_V
nicht_aktiv


I just want to make sure I got everything.
Former_Boosted_IS is offline  
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 12:17 PM   #3456
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

BLK H are your rear signals and BLK V are your front signals.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 04:05 PM   #3457
Former_Boosted_IS
Major General
 
Drives: 4 Wheels
Join Date: Aug 2007
Location: Planet Earth!

Posts: 5,180
iTrader: (15)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
BLK H are your rear signals and BLK V are your front signals.
Grant, thank you! You have been a great help so far! So they BLK_H and BLK_V are warm and cold check?
Former_Boosted_IS is offline  
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 04:07 PM   #3458
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

There is hot and cold checks and error reporting. Cheers
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 04:51 PM   #3459
ramez75
Private First Class
 
ramez75's Avatar
 
Drives: 2009 335i xDrive Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: PA USA

Posts: 176
iTrader: (1)

Ok,

So I was able to successfully program to close windows/sunroof using the FOB and to unlock the doors when i take the key out.

So as a result I was going ahead to program and remove the Legal disclaimer, and add the daylight on/off to the Idrive which both are located in the "CIC" module. So following the same process, i get the below error.



I checked the Edibias.ini file and the path is correct. Does anyone have the SGBD file that I need or where I can find it....What is the SGBD file anyway

Thank you
ramez75 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 05:39 PM   #3460
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

Ok again. In order to help you more you need to post a shot of the error log found under View .> Error log. That generic message you show doesnt show anything. It could be as simple as you misspelled aktiv as activ.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 05:46 PM   #3461
Former_Boosted_IS
Major General
 
Drives: 4 Wheels
Join Date: Aug 2007
Location: Planet Earth!

Posts: 5,180
iTrader: (15)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
There is hot and cold checks and error reporting. Cheers
So you are saying those files are the hot/cold checks and error reporting items? I don't need to code anymore led errors?
Former_Boosted_IS is offline  
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 06:10 PM   #3462
1QuikWS6
No 55mph
 
1QuikWS6's Avatar
 
Drives: 09 E92 328iX N51 3-Stage
Join Date: Jul 2009
Location: Blitzburgh, PA

Posts: 4,382
iTrader: (80)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Former_Boosted_IS View Post
So you are saying those files are the hot/cold checks and error reporting items? I don't need to code anymore led errors?
CC_MELDUNG_BLK_H Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Rear Turn Signal Error Report

KALTUEBERWACHUNG_BLK_H Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Rear Turn Signal Cold Check

WARMUEBERWACHUNG_BLK_H Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Rear Turn Signal Warm Check


CC_MELDUNG_BLK_V Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Front Turn Signal Error Report

KALTUEBERWACHUNG_BLK_V Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Front Turn Signal Cold Check

WARMUEBERWACHUNG_BLK_V Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Front Turn Signal Warm Check
__________________
2009 328ix E92//SGM//ACS Roof Spoiler//MTech Aero Lip+Trunk Spoiler//M3 Side Skirts//CF Roundels+Grilles//M3 Novillo Interior//Perf Shift Lever+Boot//MPerf DCT Wheel//M3 GT3 eBrake Handle+Boot//ACS Pedals//M3 Mirrors//LCI Tails w/LUX Rev//DTEC V7 AE+MTec 6000K D1S+HPB HID 6000K Fogs//HPB LED Interior//RPI Scoops//CF Euro Airbox+Underhood Hsgs//K&N//BMW PE//MTech Rear Bumper-iS Sport Diffuser//CF Strut Brace//Vishnu OFT//BMW 193M's+Kumho 4X
1QuikWS6 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 06:24 PM   #3463
Former_Boosted_IS
Major General
 
Drives: 4 Wheels
Join Date: Aug 2007
Location: Planet Earth!

Posts: 5,180
iTrader: (15)

Quote:
Originally Posted by 1QuikWS6 View Post
CC_MELDUNG_BLK_H Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Rear Turn Signal Error Report

KALTUEBERWACHUNG_BLK_H Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Rear Turn Signal Cold Check

WARMUEBERWACHUNG_BLK_H Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Rear Turn Signal Warm Check


CC_MELDUNG_BLK_V Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Front Turn Signal Error Report

KALTUEBERWACHUNG_BLK_V Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Front Turn Signal Cold Check

WARMUEBERWACHUNG_BLK_V Change from: aktiv to nicht_aktiv Disables Front Turn Signal Warm Check
Thank you 1QuikWS6. The spreadsheet is missing a ton of stuff.
Former_Boosted_IS is offline  
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 06:33 PM   #3464
1QuikWS6
No 55mph
 
1QuikWS6's Avatar
 
Drives: 09 E92 328iX N51 3-Stage
Join Date: Jul 2009
Location: Blitzburgh, PA

Posts: 4,382
iTrader: (80)

Garage List
Yeah, it seriously needs updating...

I wouldn't have known the Error Report lines of code except for assistance from Grant
__________________
2009 328ix E92//SGM//ACS Roof Spoiler//MTech Aero Lip+Trunk Spoiler//M3 Side Skirts//CF Roundels+Grilles//M3 Novillo Interior//Perf Shift Lever+Boot//MPerf DCT Wheel//M3 GT3 eBrake Handle+Boot//ACS Pedals//M3 Mirrors//LCI Tails w/LUX Rev//DTEC V7 AE+MTec 6000K D1S+HPB HID 6000K Fogs//HPB LED Interior//RPI Scoops//CF Euro Airbox+Underhood Hsgs//K&N//BMW PE//MTech Rear Bumper-iS Sport Diffuser//CF Strut Brace//Vishnu OFT//BMW 193M's+Kumho 4X
1QuikWS6 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-28-2011, 07:12 PM   #3465
ramez75
Private First Class
 
ramez75's Avatar
 
Drives: 2009 335i xDrive Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: PA USA

Posts: 176
iTrader: (1)

Below is the error log file for the error that I have posted on post# 3467



I dont understand why CIC module doesnt work. I was successful for CAS, KOMBI, NFRM, 2JBBF....

I was trying to disable the Idrive disclaimer. So it seems that I need A_CIC.IPO and A_CIC.IPS if I am understanding the error file correctly.....So do i need to update to V43 daten files for the E89.

I did some reading and it seems I have to update 3 files NCSEXPER/SGDAT, DATEN, CFGDAT and EDIBIAS/ECU......Am I on the right track here.....So basically I just copy and paste the folders.........Do I need to update the registry or anything like that?????????

Did anyone run into this issues

Thank you

Last edited by ramez75; 10-28-2011 at 09:23 PM.
ramez75 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-29-2011, 11:46 AM   #3466
ynot335i
New Member
 
ynot335i's Avatar
 
Drives: 09 335i SG
Join Date: Jan 2011
Location: Boston

Posts: 24
iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW 335I  [0.00]

Cable ordered, donation made. Hopefully I don't end up like !
ynot335i is online now  
0
Reply With Quote
      10-29-2011, 05:31 PM   #3467
ramez75
Private First Class
 
ramez75's Avatar
 
Drives: 2009 335i xDrive Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: PA USA

Posts: 176
iTrader: (1)

I downloaded the SP-Daten V43 for e89. So maybe this will help in getting rid of the error I posted above and allow me to access the CIC Module so I can do my modes.

So please someone correct me if I am mis-speaking. I am going to unzip the V43 daten rar file and copy all the files and paste them on top of the current files in the appropriate folders which are currently Edibias/ecu, NCSEXPER/daten, & sgdat, & cfgdat

If I do the above will i need to run any *.bat files or update registry or reboot.

Any suggestion or alternatives are welcome.

Thank you
ramez75 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-29-2011, 06:10 PM   #3468
jphughan
Brigadier General
 
jphughan's Avatar
 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

Posts: 3,292
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ramez75 View Post
I downloaded the SP-Daten V43 for e89. So maybe this will help in getting rid of the error I posted above and allow me to access the CIC Module so I can do my modes.

So please someone correct me if I am mis-speaking. I am going to unzip the V43 daten rar file and copy all the files and paste them on top of the current files in the appropriate folders which are currently Edibias/ecu, NCSEXPER/daten, & sgdat, & cfgdat

If I do the above will i need to run any *.bat files or update registry or reboot.

Any suggestion or alternatives are welcome.

Thank you
You're correct except for the ECU folder. In that case you should rename the existing ECU folder ECU-orig and then just copy the V43 ECU folder into EDIABAS. The reason is that some modules seem to require the older ECU folder to be accessed (2JBBF, NFRM, FZD, etc), and if you merge like you're suggesting you won't be able to access those anymore. This way you can access CIC with the new ECU folder and then if you need to switch to the old one, just close NCS and EDIABAS Server (in the taskbar), rename the ECU folder to ECU-V43, rename ECU-orig to ECU, and next time you launch NCS it will use those files instead.

Using EDIABAS 7.2 seems to resolve the ECU folder swapping though, so if you're running that then you can go ahead and merge as recommended, because in that case you should be able to access all modules using the same updated ECU folder.

You also don't need the CFGDat folder, and that's correct you won't need to run any batch files.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
jphughan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-29-2011, 09:40 PM   #3469
ramez75
Private First Class
 
ramez75's Avatar
 
Drives: 2009 335i xDrive Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: PA USA

Posts: 176
iTrader: (1)

Thank you again jphughan.......I am running Edibias ver 6.4.7. I will look for ver 7.2 since that will resolve the issue of swapping.

And I will do what you mentioned and give it a shot tomorrow
ramez75 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-29-2011, 09:48 PM   #3470
jphughan
Brigadier General
 
jphughan's Avatar
 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

Posts: 3,292
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ramez75 View Post
Thank you again jphughan.......I am running Edibias ver 6.4.7. I will look for ver 7.2 since that will resolve the issue of swapping.

And I will do what you mentioned and give it a shot tomorrow
If you find it, go into its BIN folder and open up EDIABAS.INI in Notepad. Make sure to change the Trace path from P:\whatever it is to C:\EDIABAS\TRACE (you'll find that option in the first few lines of the file). I didn't do that the first time and it prevented EDIABAS from working properly. Good luck!
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder

Last edited by jphughan; 10-30-2011 at 09:01 AM.
jphughan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-30-2011, 02:02 PM   #3471
ramez75
Private First Class
 
ramez75's Avatar
 
Drives: 2009 335i xDrive Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: PA USA

Posts: 176
iTrader: (1)

The daten v43 update worked and I was able to access CIC and do the changes I need.

I found Ediabas ver 7.2 and I will update the ver 6.4.7 that I am using currently to eliminate the step pf renaming the ECU file within Ediabas each time I need to use CIC module........
ramez75 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-30-2011, 03:50 PM   #3472
Hrato
Private
 
Drives: BMW 318d 2009
Join Date: Jul 2011
Location: Europe

Posts: 52
iTrader: (0)

Can you help me on coding Professional cd ( no navi ) from business? Have in mind it's my first code, so a step by step would be great
HR
Hrato is offline  
0
Reply With Quote
      10-30-2011, 04:51 PM   #3473
jphughan
Brigadier General
 
jphughan's Avatar
 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

Posts: 3,292
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ramez75 View Post
The daten v43 update worked and I was able to access CIC and do the changes I need.

I found Ediabas ver 7.2 and I will update the ver 6.4.7 that I am using currently to eliminate the step pf renaming the ECU file within Ediabas each time I need to use CIC module........
Good luck. I'd recommend keeping the original EDIABAS config around too though (with both the original and updated ECU folders) because I've run across a couple error messages using the new one occasionally in some recent coding sessions. I didn't take the time to see whether there was another cause or whether it was certain models or model years because they were other people's cars and I didn't want to take up their time with that, but in those cases switching back to the older version with the new or old ECU folders got me back in business. If I learn anymore from testing on my end I'll update though.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
jphughan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-30-2011, 05:34 PM   #3474
toni8284
Lieutenant
 
toni8284's Avatar
 
Drives: F10 M5 LCI, VO 1M
Join Date: Jan 2009
Location: Upper Darby, PA

Posts: 458
iTrader: (1)

Garage List
2011 BMW 1M  [5.00]
Hi,

I just got my 1M last week and I started coding it. BUt I have a problem with my VIM. The first time after I coded the CIC file and change these

CIC
VIDEO_NUR_MIT_HANDBREMSE
nicht_aktiv

2.
CIC
SPEEDLOCK_X_KMH_MAX_C0E
3_kmh

3.
CIC
SPEEDLOCK_X_KMH_MIN_C0E
3_kmh

I was able to watch the dvd when driving. BUt after I switch the DVD and try to play again, it's not working anymore, up until today.

I tried different key, switch off/on again. nothing works.

ANd I am using Daten V43 and V42 is not working for me (only CIC part not working), other are fine.

and my CIC file is CIC.C1A

What did I do wrong?
__________________
2014 F10 M5 Singapore Gray
toni8284 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-30-2011, 06:13 PM   #3475
jphughan
Brigadier General
 
jphughan's Avatar
 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

Posts: 3,292
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by toni8284 View Post
Hi,

I just got my 1M last week and I started coding it. BUt I have a problem with my VIM. The first time after I coded the CIC file and change these

CIC
VIDEO_NUR_MIT_HANDBREMSE
nicht_aktiv

2.
CIC
SPEEDLOCK_X_KMH_MAX_C0E
3_kmh

3.
CIC
SPEEDLOCK_X_KMH_MIN_C0E
3_kmh

I was able to watch the dvd when driving. BUt after I switch the DVD and try to play again, it's not working anymore, up until today.

I tried different key, switch off/on again. nothing works.

ANd I am using Daten V43 and V42 is not working for me (only CIC part not working), other are fine.

and my CIC file is CIC.C1A

What did I do wrong?
Take a look at the attached PDF which details 2 different methods of enabling VIM.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
jphughan is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-31-2011, 08:53 AM   #3476
toni8284
Lieutenant
 
toni8284's Avatar
 
Drives: F10 M5 LCI, VO 1M
Join Date: Jan 2009
Location: Upper Darby, PA

Posts: 458
iTrader: (1)

Garage List
2011 BMW 1M  [5.00]
jphughan,

I follow the instruction with method 2.

that's what I did on my 135 before and it sticks.

But not the 1M....

Today morning, the dvd is playing when I start the car... but after I switched the dvd, it's blank again....
__________________
2014 F10 M5 Singapore Gray
toni8284 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST