E90Post
 


European Auto Source
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-05-2012, 09:49 AM   #4049
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,474
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spidercrab View Post
In the DIY PDF file at the beginning of this thread, I find the instructions a bit confusing from stages 40 to 47.

40 - Select CAS - however, there is no display of the screen at this stage. Am I right in thinking that this will be obvious when it happens? Also once you select CAS, does the program then read the FSW-RSW.TRC file from the car?

46 - This stage will reset your ECU? So has this already happened at stage 46 and should I be concerned about it? What does reset your ECU mean?
For Step 40, yes after you choose your chassis code you should immediately see another box prompt like that listing CAS, FRM, and NFRM as the only options. If you don't, then you've done something wrong.

For Step 46, I don't know why it says that because that has not been my experience at all. The backup that happens is that after you click "Back" in Step 43, your FSW_PSW.TRC file contains a trace file of the entire car. That's a good thing to hang onto even though you're not supposed to code using that huge file (you're only supposed to code per module). Steps 43-47 are all really one step, and Step 46 (even though it's a warning and not a step) can be disregarded. Just back up that file as described in Step 49 and carry on.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      06-05-2012, 10:40 AM   #4050
spidercrab
New Member
0
Rep
19
Posts

 
Drives: 320d M-Sport Touring 2005
Join Date: Feb 2012
Location: Wales

iTrader: (0)

jphughan - Many thanks for clearing that up.
Appreciate 0
      06-05-2012, 01:03 PM   #4051
arc1880
Second Lieutenant
United_States
2
Rep
252
Posts

 
Drives: '07 335i (e92)
Join Date: Jun 2010
Location: San Diego, CA

iTrader: (1)

Who here that has an E92 turned their passenger seat belt extender just so people sitting there will not break the extender. Apologies for the off topic but I felt I had to say what I was thinking.
Appreciate 0
      06-05-2012, 01:10 PM   #4052
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
83
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

I turned my own (driver's) off because the end clip is broken.
Appreciate 0
      06-05-2012, 06:55 PM   #4053
arc1880
Second Lieutenant
United_States
2
Rep
252
Posts

 
Drives: '07 335i (e92)
Join Date: Jun 2010
Location: San Diego, CA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
I turned my own (driver's) off because the end clip is broken.
You know what I'll just turn off the driver's as well now that you've mentioned it while I still have it working. I've already taken it in to the dealer to have that fixed.
Appreciate 0
      06-08-2012, 09:54 AM   #4054
spiike32
Major
spiike32's Avatar
22
Rep
1,060
Posts

 
Drives: Monaco Blue E92 335i
Join Date: Apr 2009
Location: shy-town

iTrader: (8)

has anyone figured out a way to have DSC off as default when you start the car?
__________________

Retired: FBO 335i and 318ti Current: C7 Stingray
Appreciate 0
      06-08-2012, 10:09 AM   #4055
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,474
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spiike32 View Post
has anyone figured out a way to have DSC off as default when you start the car?
Set DSC Off as your M Drive preference and push the M button when you start the car. If you don't have DSC off as an M Drive option, there's a coding option for that.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      06-08-2012, 12:18 PM   #4056
spiike32
Major
spiike32's Avatar
22
Rep
1,060
Posts

 
Drives: Monaco Blue E92 335i
Join Date: Apr 2009
Location: shy-town

iTrader: (8)

335's don't have an Mdrive button....
__________________

Retired: FBO 335i and 318ti Current: C7 Stingray
Appreciate 0
      06-08-2012, 12:19 PM   #4057
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,474
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spiike32 View Post
335's don't have an Mdrive button....
Oops, sorry about that. In that case no, nobody has figured that out to my knowledge. That would probably involve working with the DME though.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      06-08-2012, 12:55 PM   #4058
spidercrab
New Member
0
Rep
19
Posts

 
Drives: 320d M-Sport Touring 2005
Join Date: Feb 2012
Location: Wales

iTrader: (0)

DIY Guide stages 15 & 16 question.
I got to stage 15, selected Karroserie but when I single clicked on Airbag, the F5 button remained as E65. If however, I double click Airbag, the F-keys change and F5 becomes Status which then changes the display. I don't see the word Error anywhere but on the other hand I am not sure that I am getting a successful read from the car. Is this OK?

What should I see when I press F5 for Status to confirm success?
Appreciate 0
      06-09-2012, 09:24 AM   #4059
spidercrab
New Member
0
Rep
19
Posts

 
Drives: 320d M-Sport Touring 2005
Join Date: Feb 2012
Location: Wales

iTrader: (0)

Sort of answering my own question here. I get a different page after I press F5 to the one in the Video at the start of the thread. I asumed this was OK and proceeded and I think it is working as I can download a TRC from the car and the VIN gets displayed.

next question is why do we save a profile that we rename? The instructions don't appear to make reference to it again.

Also I read in another forum that the Expertmode profile should be used to read a module and the profile that we save with a name, should then be used to code a module.

Looking for a bit of reassurance here really.
Appreciate 0
      06-09-2012, 10:22 AM   #4060
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,474
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

^ When you create the FSW PSW TRC profile should indeed save it so you can load it going forward when you want to code. That profile should be used for reading and coding modules.

Expertmode will also work but I'm not sure on all the differences, so in those situations I follow instructions.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      06-09-2012, 10:53 AM   #4061
spidercrab
New Member
0
Rep
19
Posts

 
Drives: 320d M-Sport Touring 2005
Join Date: Feb 2012
Location: Wales

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jphughan View Post
....Expertmode will also work but I'm not sure on all the differences, so in those situations I follow instructions.
Following those instructions, in step 32 we Save the Profile as FZG4.PFL
Then we edit the same saved profile, enter the password and then in step 35 save the profile as FSW PSW MAN.

I'm not sure why the profile was originally save as FZG4.PFL or any name and wonder if I have missed something here.
Appreciate 0
      06-09-2012, 11:12 AM   #4062
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,474
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spidercrab View Post
Following those instructions, in step 32 we Save the Profile as FZG4.PFL
Then we edit the same saved profile, enter the password and then in step 35 save the profile as FSW PSW MAN.

I'm not sure why the profile was originally save as FZG4.PFL or any name and wonder if I have missed something here.
The profile name FSW PSW MAN is a separate entity from the file name; the former is what's displayed in the dialog box where you choose Expertmode or whatever else. Evidently the profile name is auto-saved to the file so you can rename it even after you've saved it out.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      06-09-2012, 07:56 PM   #4063
melloww22
Captain
melloww22's Avatar
10
Rep
625
Posts

 
Drives: 2011 335i E90
Join Date: Apr 2011
Location: San Diego

iTrader: (1)

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by revlimit View Post
Is this still the best cable to get?
http://www.one-stop-electronics.com/...&product_id=16
YES, ALL THE WAY
Appreciate 0
      06-14-2012, 02:56 AM   #4064
RectalItching
Private
4
Rep
70
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Dec 2010
Location: Illinois

iTrader: (3)

I cant get my black dots in INPA to show up while plugged in

i followed the DIY step by step but once i get to starting INPA with ignition on,engine off i cant get the two black dots to work for my air bag test. im afraid my cable isnt recognized thru usb. is this the case? if i try to scan the airbag anyway i get the "data transmission to interface disturbed" message. can i continue anyway with coding as stated in other case?

Also my advanced com port settings looks different. there isnt a latency setting, just the FIFI buffers box and receive/transmit buffer, which ive set to one

any advice?
Appreciate 0
      06-14-2012, 07:14 AM   #4065
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Wrong drivers. Reinstall drivers
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      06-14-2012, 08:15 AM   #4066
jphughan
Brigadier General
jphughan's Avatar
United_States
39
Rep
3,474
Posts

 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RectalItching View Post
i followed the DIY step by step but once i get to starting INPA with ignition on,engine off i cant get the two black dots to work for my air bag test. im afraid my cable isnt recognized thru usb. is this the case? if i try to scan the airbag anyway i get the "data transmission to interface disturbed" message. can i continue anyway with coding as stated in other case?

Also my advanced com port settings looks different. there isnt a latency setting, just the FIFI buffers box and receive/transmit buffer, which ive set to one

any advice?
Use these drivers, then in Advanced set Latency to 1 and make sure you're still at COM1: http://www.osefactory.com/tools/k+dcan/.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      06-14-2012, 10:41 AM   #4067
nnguyen04
First Lieutenant
8
Rep
307
Posts

 
Drives: 08 135i
Join Date: Apr 2012
Location: Houston, TX

iTrader: (3)

http://www.flashinthebox.com/product...oducts_id=1746

anyone bought from these guy before? seem cheaper lol
Appreciate 0
      06-14-2012, 01:37 PM   #4068
RectalItching
Private
4
Rep
70
Posts

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Dec 2010
Location: Illinois

iTrader: (3)

it must be because i have the clear obd cable. ill try to find the latency setting somewhere else. i wonder if anyone else has a different screen not pictured in the tutorials for advanced port com1 settings.

thank you guys ill try that software tonight!
Appreciate 0
      06-15-2012, 03:30 PM   #4069
e90m3japan
Second Lieutenant
e90m3japan's Avatar
Japan
3
Rep
226
Posts

 
Drives: e90 m3 melbourne Red Metallic
Join Date: May 2009
Location: Yokohama,Japan and El Paso,Texas

iTrader: (2)

please help.

I have searched and have found one parameter to mess with..(I think..)
PWM_RL_BL_1_FKT_SL


What are the parameters for making just the AEs(angel eyes) in DRL.

and do I have to use nettodat?

Instead can I just change the wert_ values? to make it brighter?

btw I have LED AEs!
__________________
e90 m3 melbourne red metallic, "One and Only" e90 sedan Amuse Ericsson full exhaust(new model)with custom spec, Afe intake with stock box,piano black trim, blackline tail, HRE P40 9x19,10.5x19
Appreciate 0
      06-15-2012, 06:07 PM   #4070
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
83
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by e90m3japan View Post
please help.

I have searched and have found one parameter to mess with..(I think..)
PWM_RL_BL_1_FKT_SL


What are the parameters for making just the AEs(angel eyes) in DRL.

and do I have to use nettodat?

Instead can I just change the wert_ values? to make it brighter?

btw I have LED AEs!
What year is your E90? Need atleast FRM2 (NFRM) to do it. Search "drl_h" and change it to "drl_s"
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:16 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST