E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-09-2012, 10:41 AM   #4115
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
United_States
241


 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York


Posts: 18,286
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by Killerx View Post
Well im jumping into this and trying to learn how to code. So my firtst question is, are people having any problems using this on windows 7 64bit? I know when I code my Fiero I have to use windows 98 because it wont work with anything else.

Thanks

NCSexpert works in a 32bit environment...You wont get it working with 64bit OS
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      07-09-2012, 10:58 AM   #4116
Casca
Captain
11

 
Drives: E90 6MT
Join Date: May 2010
Location: California


Posts: 633
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
NCSexpert works in a 32bit environment...You wont get it working with 64bit OS
That should be on the front page in bold. I saw it worked with w7 and assumed it was x64. Wspent a lot of time trying to get it to work with my w7 x64 laptop. Finally saw someone mention it only working with 32 bit os, dug out my ancient laptop and everything went a lot better.
Appreciate 0
      07-09-2012, 11:00 AM   #4117
Killerx
Blah
Canada
5

 
Killerx's Avatar
 
Drives: Awesomeness
Join Date: Oct 2011
Location: Barrie, ON


Posts: 341
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
NCSexpert works in a 32bit environment...You wont get it working with 64bit OS
Nice, thanks for the quick reply...my lappy has 6 gigs ram so I donno if I should partition my drive or just loose the 3 gigs of ram (32 bit only allows 3 gigs max) but you never had any issues with windows 7 32 bit?
Appreciate 0
      07-09-2012, 12:01 PM   #4118
dieselgg
Private First Class
6

 
Drives: 2009 E90 335i
Join Date: Aug 2011
Location: Toronto, Canada


Posts: 124
iTrader: (1)

Has anyone tried hooking up the recommend cable from page 1 of this thread to a laptop using USB 3.0 and knows it to be working?

Looking to purchase a laptop and the newer models have USB 3.0.The USB3.0 ports are backward compatible with 2.0 device, but I just want to be sure.
Appreciate 0
      07-09-2012, 02:24 PM   #4119
Puerto Rican 335d
Colonel
Puerto Rico
37

 
Puerto Rican 335d's Avatar
 
Drives: Montego Blue 335d
Join Date: Jun 2011
Location: Puerto Rico


Posts: 2,809
iTrader: (0)

I just wanted to have the sunroof close whenever It would rain being the car parked during the day, DAMN it BMW!!!
Appreciate 0
      07-09-2012, 03:02 PM   #4120
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
United_States
241


 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York


Posts: 18,286
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by Killerx View Post
Nice, thanks for the quick reply...my lappy has 6 gigs ram so I donno if I should partition my drive or just loose the 3 gigs of ram (32 bit only allows 3 gigs max) but you never had any issues with windows 7 32 bit?
Not one issue running windows 7 32bits.
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      07-09-2012, 03:07 PM   #4121
jphughan
Brigadier General
United_States
39

 
jphughan's Avatar
 
Drives: 2011.75 M3 E92 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX


Posts: 3,438
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Killerx View Post
Nice, thanks for the quick reply...my lappy has 6 gigs ram so I donno if I should partition my drive or just loose the 3 gigs of ram (32 bit only allows 3 gigs max) but you never had any issues with windows 7 32 bit?
Wait, what? Partitioning your hard drive has nothing to do with RAM.... If you have 6GB of RAM and run 32-bit, you'll only get to use up to 4GB (in reality, somewhere between 3.25 and 3.75 for technical reasons), but you don't have remove extra RAM since it'll just go unused -- and you definitely don't have to partition your hard drive, unless of course you want to install 64-bit separately. But honestly if you want 64-bit to take advantage of the extra RAM, I'd just use a 32-bit VM for coding. Much easier than dual booting, especially if that's all you'll use the 32-bit environment for.
__________________
11 M3 E92 Le Mans | Black Nov w/ Alum | 6MT | Premium 2 | Convenience | 19" | EDC | Prem Audio | Moonroof | BMW Apps | Yoko AD08 R | Vorshlag Adjustable Camber Plates | StopTech ST-60 380mm BBK | Castrol SRF Fluid | ModMyNav.com rear camera | OEM Euro Sunglasses Holder
Appreciate 0
      07-09-2012, 05:37 PM   #4122
sid21177
Private First Class
1

 
Drives: 2011 328i AW/ 2013 128i AW
Join Date: Jun 2012
Location: Phoenix, AZ


Posts: 115
iTrader: (0)

Garage List
2013 128i AW  [0.00]
2011 328i AW  [0.00]
Quote:
Originally Posted by jphughan View Post
Wait, what? Partitioning your hard drive has nothing to do with RAM.... If you have 6GB of RAM and run 32-bit, you'll only get to use up to 4GB (in reality, somewhere between 3.25 and 3.75 for technical reasons), but you don't have remove extra RAM since it'll just go unused -- and you definitely don't have to partition your hard drive, unless of course you want to install 64-bit separately. But honestly if you want 64-bit to take advantage of the extra RAM, I'd just use a 32-bit VM for coding. Much easier than dual booting, especially if that's all you'll use the 32-bit environment for.
or u can convert the un-used ram into a logical disk and redirect your temp folder /page files to it

gets u one heck of a speed kick
Appreciate 0
      07-09-2012, 05:46 PM   #4123
JimVR4
Second Lieutenant
United_States
6

 
JimVR4's Avatar
 
Drives: 09 328i M-Sport 6MT
Join Date: Nov 2011
Location: San Jose, CA


Posts: 289
iTrader: (0)

Agree. You can get 32 bit Virtual XP free from Microsoft. I use it for TIS under Win7 64 bit.
__________________
2009 E90 328i ///M-Sport / Blue Water Metallic / Oyster/Black Dakota / PP / 6MT / 194M / Comfort / iPod+USB w/ProClip charging dash mount / $494 /
1995 3000GT Spyder VR4
Appreciate 0
      07-09-2012, 10:16 PM   #4124
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
United_States
241


 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York


Posts: 18,286
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by JimVR4 View Post
Agree. You can get 32 bit Virtual XP free from Microsoft. I use it for TIS under Win7 64 bit.
Its free but you need to have Professional or Ultimate edition of 64bit to get the Xpmode for free...You can get it working with Home editions 64 bit but it takes alot of coaxing to get it working...Changing the OEMbios and shit
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      07-10-2012, 04:17 AM   #4125
Killerx
Blah
Canada
5

 
Killerx's Avatar
 
Drives: Awesomeness
Join Date: Oct 2011
Location: Barrie, ON


Posts: 341
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jphughan View Post
Wait, what? Partitioning your hard drive has nothing to do with RAM.... If you have 6GB of RAM and run 32-bit, you'll only get to use up to 4GB (in reality, somewhere between 3.25 and 3.75 for technical reasons), but you don't have remove extra RAM since it'll just go unused -- and you definitely don't have to partition your hard drive, unless of course you want to install 64-bit separately. But honestly if you want 64-bit to take advantage of the extra RAM, I'd just use a 32-bit VM for coding. Much easier than dual booting, especially if that's all you'll use the 32-bit environment for.
Ha ha I never said "remove" I just didnt wanna loose the ram by downgrading to 32bit.

I just dual booted my lappy and it seems like its working awesome. I havent plugged in to my car...im waiting for a special day that im feeling good.

Brad
Appreciate 0
      07-14-2012, 03:04 AM   #4126
q_jonblaze
Captain
10

 
Drives: e93
Join Date: Feb 2009
Location: muahahhahahhahahaha


Posts: 622
iTrader: (3)

hi guys...i noticed that some of the values are wert 01 and so on and in the past other guys have just increased the numbers for brightness or voltage.....

can i have an accurate definition on what these values do and what the ranges for these are?
Appreciate 0
      07-14-2012, 07:49 PM   #4127
dieselgg
Private First Class
6

 
Drives: 2009 E90 335i
Join Date: Aug 2011
Location: Toronto, Canada


Posts: 124
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by JimVR4 View Post
Agree. You can get 32 bit Virtual XP free from Microsoft. I use it for TIS under Win7 64 bit.
Do you need to run WIndows XP mode also or is Windows Virtual XP alone enough needed to run TIS in Win 7 64 bit?


Btw, it has been reported that it works in Win 7 64 bit environment. If you right click the application, you can select 'Windows XP SP3' under compatibility mode.

Last edited by dieselgg; 07-15-2012 at 10:03 AM.
Appreciate 0
      07-16-2012, 07:53 AM   #4128
Surly73
Captain
Canada
10

 
Drives: 2007 E90 328i 6MT sport/prem
Join Date: May 2012
Location: Oakville, Ontario


Posts: 724
iTrader: (0)

Another coding success.

My cable arrived from one-stop ahead of scheduled and I managed to cobble together enough of INPA, toolset32 and NCSExpert to get started with my 2008 E90.

I have:
  • added digital speedo
  • permitted comfort close from remote
  • stopped IHKA AUTO button from turning on the AC
  • changed my battery to an AGM from a flooded type (updated VO to CAS and FRM, coded CAS with new battery string) - none of the howtos I found seem to cover it all, they do one half but not the other
  • registered the new battery (using Toolset 32)
  • enabled ventilation timers on my URAD2

I am still seeking:
  • any possibility of enabling weather band (no iDrive)
  • tuning the IHKA for more/cooler airflow (INTENSITY) particularly when there's low solar load
  • get DIS or similar fully functional so that I can exercise ABS during fluid flushes, reset all adaptations, DIY the "scheduled maintenance" which is a glorified code read
  • look into module software updates via WinKFP (scary - may not bother)
Appreciate 0
      07-17-2012, 03:05 PM   #4129
JimVR4
Second Lieutenant
United_States
6

 
JimVR4's Avatar
 
Drives: 09 328i M-Sport 6MT
Join Date: Nov 2011
Location: San Jose, CA


Posts: 289
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dieselgg View Post
Btw, it has been reported that it works in Win 7 64 bit environment. If you right click the application, you can select 'Windows XP SP3' under compatibility mode.
Not true.

As far as I know TIS has to be installed under SysADM which itself has to be installed under WindowsXP. So I use Windows Virtual PC to run a Windows XP Mode virtual machine under Windows7 Ultimate 64 bit.
__________________
2009 E90 328i ///M-Sport / Blue Water Metallic / Oyster/Black Dakota / PP / 6MT / 194M / Comfort / iPod+USB w/ProClip charging dash mount / $494 /
1995 3000GT Spyder VR4
Appreciate 0
      07-20-2012, 07:30 AM   #4130
meksovic
Registered
0

 
Drives: BMW E91
Join Date: Jul 2012
Location: Albania


Posts: 1
iTrader: (0)

hi,
does anyone know how to disable Adaptive Headlight Error on My BMW E91 of 2006?
pls help
Appreciate 0
      07-20-2012, 09:13 PM   #4131
Car54
Captain
10

 
Drives: 1999 Z3 Mcoupe | 2008 M3/4
Join Date: Sep 2007
Location: Lutz, FL


Posts: 898
iTrader: (1)

HELP, got speedo error on 08 335 when loading Kombi. Any quick fixes? I'm reading for answers now. My buddy is stuck at my house.
__________________
Click pic for ad:

Craig Brickner
Click to Join: BMWCCA # 366493
Appreciate 0
      07-20-2012, 09:58 PM   #4132
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
United_States
241


 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York


Posts: 18,286
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Update your spdaten files to V46 and code the car back to default values with expertmode.
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      07-20-2012, 10:28 PM   #4133
Car54
Captain
10

 
Drives: 1999 Z3 Mcoupe | 2008 M3/4
Join Date: Sep 2007
Location: Lutz, FL


Posts: 898
iTrader: (1)

Downloading files now. Takes so long through RapidShare. Any alternatives?
__________________
Click pic for ad:

Craig Brickner
Click to Join: BMWCCA # 366493
Appreciate 0
      07-21-2012, 03:13 AM   #4134
Kronos88
Registered
0

 
Drives: e91 - 2010
Join Date: Jul 2012
Location: germany


Posts: 1
iTrader: (0)

Hi,

i'm new in this forum.
i've got a 2010 e91 and i want to activate my new coupling device (hope, this is the right english word for the german "Anhängerkupplung" )
so, i bought INPA in the version 5.0.2 and i wanted to code this... but without any success...

can someone help me, how to code this? do i have to use ncs-expert?
many many thanks!!

best wishes,
tobi
Appreciate 0
      07-22-2012, 08:59 PM   #4135
kartracer
Private First Class
1

 
Drives: 2010 335i coupe
Join Date: Dec 2008
Location: Eldersburg, MD


Posts: 199
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
Audio system settings for CIC iDrive added to coding database. May work for CCC iDrive and OEM HU as well, but at least the CCC audio system coding did not work in my 2008 CCC iDrive due to an unknown reason.

It does work 100% in my 2009 CIC iDrive.
Where is this database? I want my 2009 E92 335 with IDrive coded from base stereo to top hifi (planning on feeding a DA2. )

Thanks,

Mike
Appreciate 0
      07-24-2012, 08:07 AM   #4136
dotzmugello
Private
1

 
Drives: 320d e90
Join Date: Apr 2012
Location: Finland


Posts: 56
iTrader: (0)

Hi

I have bmw e90 2005(europe) with pre lci halogens and I was going to get oem lci halogen headlights with angel eyes.
I would like to make corner delete mod so there is only angel eyes as a drl and when I use low/higbeam corner lights are also gone.
I called Bmw dealership and asked about that but they have not done that before.
So I would really appreciate it if you could post me some tips so they could do it faster and cheaper.

Thanks for help in advance.

Last edited by dotzmugello; 07-25-2012 at 03:45 AM.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:42 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST