E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-10-2014, 09:52 AM   #4819
cryptomit
First Lieutenant
3

 
Drives: 330i
Join Date: Dec 2013
Location: Rotterdam


Posts: 328
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by datbimmer View Post
After coding digital speed and removing idrive disclaimer yesterday, today when I tried to use cruise control it didn't work. It shows the image in the dash but doesn't show a speed.

Any way to fix this ? ideas ?
Did you have the latest daten? What "shows the image" suppose to mean?
Appreciate 0
      02-11-2014, 11:07 AM   #4820
datbimmer
Wastegate Rattle
5

 
Drives: 335i m6t nav sport
Join Date: Dec 2013
Location: Canada


Posts: 493
iTrader: (0)

Not sure. I just started coding and I still am a bit lost. The next morning it was working and then later that night it wasn't working again. By image I mean that cruise image that shows up in the cluster when you activate it. It normally showed that and the speed. When it doesn't work, it only shows that and --- instead of speed.
Appreciate 0
      02-12-2014, 12:00 AM   #4821
GeeMakn
Private First Class
4

 
GeeMakn's Avatar
 
Drives: BMW 08 335 e92 AW
Join Date: Feb 2007
Location: CT school in FL


Posts: 122
iTrader: (0)

Can you code your Angel Eyes to go brighter?

Or code the sunroof to be tilted but still able to close the sunroof blind?

I didn't find it on the list.
Appreciate 0
      02-12-2014, 12:12 AM   #4822
alexwhittemore
Lieutenant Colonel
23

 
Drives: 2009 Crimson 328i
Join Date: Oct 2012
Location: Los Angeles


Posts: 1,685
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by GeeMakn View Post
Can you code your Angel Eyes to go brighter?

Or code the sunroof to be tilted but still able to close the sunroof blind?

I didn't find it on the list.
No and no - you can pretty easily PURCHASE brighter AE bulbs, typically LED bulbs, just search around on the forum. There are a good 4-5 manufacturers selling from the very cheap end to the very expensive. The shade lockout is totally mechanical, and also pretty reasonable I think - you wouldn't want to forget that your roof was open because the shade was cracked. Similarly, you don't want to mechanically stress it by creating, for example, suction on the highway.
__________________
Appreciate 0
      02-12-2014, 02:49 PM   #4823
fmonteiro444
First Lieutenant
3

 
fmonteiro444's Avatar
 
Drives: 09 335i X-Drive
Join Date: Feb 2013
Location: NJ


Posts: 376
iTrader: (5)

Garage List
Quote:
Originally Posted by GeeMakn View Post
Can you code your Angel Eyes to go brighter?

Or code the sunroof to be tilted but still able to close the sunroof blind?

I didn't find it on the list.
Quote:
Originally Posted by alexwhittemore View Post
No and no - you can pretty easily PURCHASE brighter AE bulbs, typically LED bulbs, just search around on the forum. There are a good 4-5 manufacturers selling from the very cheap end to the very expensive. The shade lockout is totally mechanical, and also pretty reasonable I think - you wouldn't want to forget that your roof was open because the shade was cracked. Similarly, you don't want to mechanically stress it by creating, for example, suction on the highway.
Actually, if you have the FRM3(not sure about FRM2 or earlier) module you can code your AE's to run a higher voltage and to not dim when the headlights are turned on with NCSdummy.
__________________
09 335xi - DCI, CP-E CP w/Tial, JB4 w/custom flash, E45, 50/50 meth, Alpina Flash - 12.4 @115
Appreciate 1
      02-13-2014, 10:45 AM   #4824
datbimmer
Wastegate Rattle
5

 
Drives: 335i m6t nav sport
Join Date: Dec 2013
Location: Canada


Posts: 493
iTrader: (0)

Ok so it seems i messed up my codes because my "REST" button doesn't work anymore and my windows are not rolling up with the remote anymore. Anyone knows what I have to activate for the REST feature ?

I also found in a module something that said 210_KMH ... is this the speed limiter ? I have a JB4, doesn't that cancel the speed limiter ?
Appreciate 0
      02-18-2014, 12:21 AM   #4825
WhiteFury
Boooost!
8

 
WhiteFury's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Sep 2013
Location: NJ


Posts: 728
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW 335i  [1.88]
Anyone know where I can find DIS software? All the sites online have no seeds and I have been stuck for weeks.
__________________

JB4 Stage 2 | Injen CAI | BMW PE | AR Catless DP | Alpina TCU Flash | Eibach Pro Kit | Custom TCKline Koni's | 19" RS7 Wheels | DWS Tires
Appreciate 0
      02-19-2014, 10:51 AM   #4826
blk08e92
Private
0

 
Drives: 2008 BMW e92 Coupe
Join Date: Nov 2011
Location: Huntsville, AL.


Posts: 66
iTrader: (0)

Alright here's where im at. I have a macbook air running bootcamp with windows 7 ultimate 64bit. I am able to get INPALOAD to see the car is on but the airbag test will not work. Regardless, ive read multiple people dont get the airbag test to work and were able to code without issue. SO i went ahead to the next step of trying to open NCSexpert and it will not open. It states it will not run on my version of windows. I tried running it in compatibility mode with just about every version of windows listed. I was like well crap maybe it has to be XP. SO i went ahead and installed XP virtual machine on my bootcamped windows 7. XP sees the cable and i can attach it, but i can not get the XP virtual machine to see the ignition or battery in INPALOAD. Whats funny is my NCSexpert will actually OPEN on the XP virtual machine, but again it will not see the car. I think im just too many virtual machines deep for it to see the hardware? ID like to get this to work with the bootcamped windows 7 install, but NCSexpert says its incompatible with my version of windows. Does the win7 install have to be 32bit? Any suggestions? Is there a special version for doing this on windows7? I downloaded the 90~mb files listed on the very first page here. Ive read about ~20 pages of the 220 page guide here but i dont have a month to read all of it and try to figure out why i cant get this damn NCSexpert to open at all on my windows 7 install?? Any ideas?
Appreciate 0
      02-20-2014, 07:41 PM   #4827
Bimmer4Kikz
Registered
0

 
Drives: 2006 E90 325i
Join Date: Feb 2014
Location: TN


Posts: 4
iTrader: (0)

Hello, can somebody help me? I downloaded everything provided in the first page but I keep getting a "api32.dll error" on my Windows 7 64 bit. I read some posts within this thread about it working on their 64 bit system, what am I missing?
Appreciate 0
      02-21-2014, 03:08 PM   #4828
mr_milo
Captain
United_States
8

 
mr_milo's Avatar
 
Drives: 2011 E93 328i
Join Date: Jan 2011
Location: SF Bay Area, CA


Posts: 670
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Bimmer4Kikz View Post
Hello, can somebody help me? I downloaded everything provided in the first page but I keep getting a "api32.dll error" on my Windows 7 64 bit. I read some posts within this thread about it working on their 64 bit system, what am I missing?
What software do you have? Only standard tools 2.12 and INPA 5.0.6 work on 64-bit as far as I know. The software on the first page in much older than that and will only work on 32-bit systems.
Appreciate 0
      02-21-2014, 06:06 PM   #4829
vanondemand
Banned
Canada
9

 
vanondemand's Avatar
 
Drives: E92 335i M/T
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver


Posts: 662
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
I am trying to code my car to cancel errors from the LED bulbs that I have in my plate lights.

Bulb Testing Warning
FRM (NFRM)
WARMUEBERWACHUNG_KZL_LI

When I load profile and select e89 and then it asks "SG AUSW" am I supposed to select "FRM" instead of CAS and then proceed to read/write the NFRM ?
Appreciate 0
      02-21-2014, 07:25 PM   #4830
Bimmer4Kikz
Registered
0

 
Drives: 2006 E90 325i
Join Date: Feb 2014
Location: TN


Posts: 4
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mr_milo View Post
What software do you have? Only standard tools 2.12 and INPA 5.0.6 work on 64-bit as far as I know. The software on the first page in much older than that and will only work on 32-bit systems.
Whatever was on that first page is what I have where can I get the 64-bit compatible software?
Appreciate 0
      02-23-2014, 04:52 PM   #4831
Dannyboy
First Lieutenant
3

 
Drives: 2006 E90
Join Date: Dec 2012
Location: New Jersey


Posts: 312
iTrader: (0)

I just wanted to thank everybody that contributedto this thread.

I was able to succesfully code my 06 E90 with:
the ability to close the windows and sunroof with the fob
auto unlock when theengine is stopped
key fob eject
corner delete
wipers
digital speedometer
and instant MPG...(although I now have 2 of these? Anyone anything about that?)

Thanks again
Appreciate 0
      02-23-2014, 07:59 PM   #4832
datbimmer
Wastegate Rattle
5

 
Drives: 335i m6t nav sport
Join Date: Dec 2013
Location: Canada


Posts: 493
iTrader: (0)

MPG one is instant and the other is average.
Appreciate 0
      02-24-2014, 06:31 AM   #4833
Dannyboy
First Lieutenant
3

 
Drives: 2006 E90
Join Date: Dec 2012
Location: New Jersey


Posts: 312
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by datbimmer View Post
MPG one is instant and the other is average.

I finally figured that out when I drove it!
Neat feature.
I find myself staring at and toggling through the cluster more than I should though!
Appreciate 0
      02-26-2014, 11:22 AM   #4834
ksspacegray07
Lieutenant
United_States
7

 
Drives: 335is coupe
Join Date: Nov 2009
Location: NY


Posts: 525
iTrader: (1)

trying to make my angel eyes stay at full brightness for my 2011 335is
What module and what values do i need to change...also has there been any breakthrough with getting rid of the three amber leds in the headlight
Appreciate 0
      02-27-2014, 02:21 AM   #4835
vanondemand
Banned
Canada
9

 
vanondemand's Avatar
 
Drives: E92 335i M/T
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver


Posts: 662
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Up to date, I've been able to:
- disable TPMS warning light
- efficient dynamics display
- digital speed display
- roll up window via fob
- disable corner LED in headlights
- disable amber
- cluster lights always on
- wipers finish position upon engine off
Appreciate 0
      02-27-2014, 07:59 AM   #4836
dave4
Private First Class
1

 
dave4's Avatar
 
Drives: BMW 330xi
Join Date: Jun 2012
Location: VA


Posts: 132
iTrader: (1)

Hi all,

I finally got INPA 5.0.0 working but when I connect to the car and go into details it's in German. Is there a way to make it English? It also says MSV70 hauptmenu on top.
Appreciate 0
      02-27-2014, 06:42 PM   #4837
808AWD325xi
Ballin' out of control.
United_States
12

 
808AWD325xi's Avatar
 
Drives: 2009 BMW 335i
Join Date: Jul 2007
Location: Fremont, CA


Posts: 634
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dave4 View Post
Hi all,

I finally got INPA 5.0.0 working but when I connect to the car and go into details it's in German. Is there a way to make it English? It also says MSV70 hauptmenu on top.
Is this what your menu looks like? Or is the rest in German as well?

This is version 1.35 of the MSV70 INPA script (MSV70.IPO.) Which version is your script? The script version is displayed at the top of the screen.

Appreciate 0
      02-27-2014, 07:49 PM   #4838
dave4
Private First Class
1

 
dave4's Avatar
 
Drives: BMW 330xi
Join Date: Jun 2012
Location: VA


Posts: 132
iTrader: (1)

I have 1.32 and it only gets to German after I select the engine type.

Sorry about the huge picture, forgot to resize it...
Attached Images
 
Appreciate 0
      02-27-2014, 08:37 PM   #4839
808AWD325xi
Ballin' out of control.
United_States
12

 
808AWD325xi's Avatar
 
Drives: 2009 BMW 335i
Join Date: Jul 2007
Location: Fremont, CA


Posts: 634
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dave4 View Post
I have 1.32 and it only gets to German after I select the engine type.

Sorry about the huge picture, forgot to resize it...
Version 1.35 which is in English is attached.

Rename from MSV70.IPO.PDF to MSV70.IPO and copy to your INPA SGDAT folder.
Attached Images
File Type: pdf MSV70.IPO.PDF (595.2 KB, 88 views)
Appreciate 0
      02-28-2014, 08:06 AM   #4840
dave4
Private First Class
1

 
dave4's Avatar
 
Drives: BMW 330xi
Join Date: Jun 2012
Location: VA


Posts: 132
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by 808AWD325xi View Post
Version 1.35 which is in English is attached.

Rename from MSV70.IPO.PDF to MSV70.IPO and copy to your INPA SGDAT folder.
Thank you!!!! It worked and now mine looks like as yours.

I have one more question, maybe you could help me. Its with DIS v57. I have set up everything, loaded diaghead and everything else, but when I go into to select an intercace, nothing comes up. I tried to to the "Calibrating Touch Screen" but it wouldn't accept the 12345 password...
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST